Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

01 Листопада, 2018 р., 17:06
На базі Національного лісотехнічного університету та державного підприємства “Сколівське лісове господарство” відбувся семінар про національну інвентаризацію лісів, використовуючи метод DIABOLO. Його розробили науковці університету Фрайбурга, а під час заходу презентував професор Матіус Деес зі своїми співробітниками. Основним завданням цього методу є моніторинг суцільних рубок, осередків хворіб та шкідників – короїдів та їх розповсюдження для аналізу і планування лісогосподарських та лісозахисних заходів, використовуючи матеріали космічних знімків та перегляд лісових масивів в режимі онлайн за допомогою безпілотника.
01 Листопада, 2018 р., 15:21
Дорогі співвітчизники! «Український народе! Голосимо тобі вість про твоє визволення з віковічної неволі. Віднині Ти - господар своєї землі, вільний горожанин Української Держави… Доля Української Держави - в Твоїх руках. Ти станеш як непобідний мур… Відіпреш усі ворожі замахи на Українську Державу». Це - слова із відозви Української Національної Ради від 1 листопада 1918 року. Цими днями ми згадуємо сторіччя Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки. Проголошення ЗУНР стало прелюдією до Акту Злуки, її об’єднання з Наддніпрянською Україною в єдину соборну українську державу, яка постала на руїнах Російської та Австро-Угорської імперій.
01 Листопада, 2018 р., 14:01
   Вчора, 31 листопада,  під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Романа Чудійовича  відбулось  засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення за участю  представників управління соціального захисту населення, управління економічної політики райдержадміністрації, представників  Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості, в ході якого було заслухано суб’єктів господарювання – «мінімізаторів», які згідно даних ДФС виплачують заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімуму.    Також відбулась зустріч з суб’єктами господарювання в галузі торгівлі, на якій обговорено питання правильності оформлення трудових відносин з найманими працівниками, дотримання мінімальних гарантій в оплаті  праці та питання повноти сплати податків та зборів, зокрема акцизного збору.
01 Листопада, 2018 р., 11:54
Сьогодні, 01 листопада, в залі засідань райдержадміністрації  проведено тренінг для бухгалтерських служб органів місцевого самоврядування  Сколівського району  в рамках реалізації проекту технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів». Тренінг провели начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Сидорик та заступник начальника управління Неоніла Шило. Під час  тренінгу  дано роз’яснення   основних  аспектів вдосконалення  процесу бюджетування та обліку в органах місцевого самоврядування, зокрема, застосування програмно-цільового методу бюджетування на місцевому рівні.
31 Жовтня, 2018 р., 19:54
100-річчю проголошення ЗУНР сьогодні в районному народному домі   присвячено    патріотичний концерт  «СТОЛІТТЯ  УКРАЇНСЬКОЇ  ГАЛИЦЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ. УРОКИ ЛИСТОПАДОВОГО ЧИНУ». Святкова програма урочистостей  вдало поєднувала   історичні  аспекти  часів Західноукраїнської народної республіки, підготовлені  місцевим краєзнавцем, головою науково-культурологічного товариства «Бойківщина» Теодором Витвицьким   та  патріотичні пісенно-музичні композиції за режисерським задумом директора РНД «Бескид» Світлани Сличко.
31 Жовтня, 2018 р., 19:45
Сьогодні, 31 жовтня, на будинку по вул.Шевченка,7 в м. Сколе урочисто  відкрито пам’ятну таблицю, присвячену 100-річчю створення  ЗУНР, на якій закарбовано: «В цьому будинку з 2 листопада 1918 року діяли органи державної влади Західно-української  народної республіки».  Символічно, що в будинку  на даний час діє  благодійний  фонд «Карітас». Священний  обряд освячення історичного знаку здійснив настоятель церкви Святого Великомученика Пантелеймона, військовий капелан о. Володимир Борис.   Відтак історичний екскурс  на Сколівщину в час Західноукраїнської народної республіки   провів   відомий краєзнавець, голова науково-культурологічного товариства «Бойківщина» Теодор Витвицький. Спільним виконанням духовного гімну «Боже великий, єдиний» завершено урочисте відкриття.
31 Жовтня, 2018 р., 19:38
Під час урочистого маршу-ходи, який  пройшов  сьогодні  вулицями міста Сколе,  з нагоди 100-річчя створення  Західноукраїнської народної республіки, відбулось покладання  квітів до пам’ятників  Степану Бандері, Тарасові  Шевченку та Борцям за волю України.
31 Жовтня, 2018 р., 19:31
Сьогодні, 31  жовтня,  з майдану Незалежності до пам’ятника Борцям за волю України  в м.Сколе пройшов урочистий марш-хода,  який присвячено 100-річчю створення Західноукраїнської народної республіки.
31 Жовтня, 2018 р., 19:23
Сьогодні, 31  жовтня, в м. Сколе відбулись урочистості присвячені 100-річчю  створення Західноукраїнської народної республіки. Розпочались заходи спільним виконанням Державного гімну України та народним    віче на  центральному майдані міста за участю народного депутата, керівництва району, міста, військового капелана,  представників  установ, організацій,  громадськості та  чисельної учнівської молоді. Зі словами  привітань  з нагоди знаменної  події в історії   становлення української держави до учасників віче звернулись народний депутат України  Андрій Лопушанський та голова Сколівської райдержадміністрації Богдан Янко. «Пам’ятаючи історію становлення нашої  державності, вшановуючи подвиг всіх захисників рідної землі,  ми всі повинні знати і розуміти, що Україна починається з кожного з нас. І тільки в єдності  наша сила, разом ми – непереможні», - наголосив Богдан Янко. Змістовний історичний екскурс в часи  становлення Західноукраїнської народної республіки провела вчитель  історії Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст.  Наталія Юник. Ведучим  святкових заходів виступив заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький. Відтак  розпочався урочистий марш-хода  вулицями міста.
31 Жовтня, 2018 р., 10:36
30 жовтня в актовому залі Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області відбулося представлення нового керівника Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області Андрія Володимировича Вовчастого. У засіданні взяли участь голова Сколівської райдержадміністрації Б.Я.Янко, начальник Стрийської управління ГУ ДФС у Львівській області Т.І.Левицький, які закликали колектив до плідної співпраці та наголосили, що для працівників Сколівської ДПІ пріоритетним напрямком подальшої роботи має стати легалізація заробітної плати та зайнятості населення. В свою чергу Андрій Вовчастий запевнив, що зосередить зусилля колективу для забезпечення виконання поставлених завдань щодо стабілізації надходжень до бюджетів та якісне надання адміністративних послуг платникам Сколівського району.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора