Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Офіційне працевлаштування – захист соціальних інтересів громадян, гарантування права на соціальні виплати та пенсійне забезпечення

Дата: 26.10.2018 15:34
Кількість переглядів: 469

Сьогодні питання легалізації зайнятості населення та заробітної плати як ніколи набуло актуальності, адже ні для кого не секрет, що від розміру заробітної плати залежить рівень соціального захисту людини. Легальна робота, належним чином оформлені трудові відносини між найманим працівником та роботодавцем - це і лікарняні листки, відпускні нарахування, допомога у разі отримання травми на виробництві, гідна пенсія, належна виплата допомоги по догляду за дитиною. Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області постійно проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання – роботодавців та населення стосовно легалізації тіньової зайнятості населення та попередження випадків використання найманої праці без оформлення трудових відносин.

Фахівці ДФС беруть участь у робочих групах, створених при державних обласних адміністраціях, з метою виявлення найманих працівників, які працюють неофіційно та залучення їх до оподаткування, адже фізичні особи-підприємці часто намагаються уникнути сплати єдиного соціального внеску, таким чином позбавляють майбутньої пенсії та інших соціальних гарантій як себе, так і працівників.
            Підприємства, установи, організації та громадяни - суб'єкти підприємницької діяльності - при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати та навмисне ухилення від сплати податків.

Шановні роботодавці! В черговий раз нагадуємо про те, що чинним законодавством передбачено застосування значних сум штрафних санкцій за кожного виявленого неоформленого належним чином найманого працівника (30-ть мінімальних зарплат, або 111 690 гривень).
           Заходи ДФС з виявлення порушників податкового законодавства в частині виплати заробітної плати – один з кроків захисту інтересів найманих працівників. Адже, неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та залежить від роботодавця, його дій по відношенню до працівників. Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє, що стосовно фактів порушень податкового законодавства з боку роботодавців можна повідомити на «гарячу лінію» ДФС за телефоном 0800-501-007, або звернутися до ЦОП Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області за телефоном 03251-215-96, 03251-214-74.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора