Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

24 Жовтня, 2018 р., 15:05
Цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання відбуватиметься з одинадцяти навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова. Зареєструватись на пробне оцінювання можна буде уже із 8 січня, а проходитиме пробне тестування 16 березня із української мови та літератури, 23 березня – англійська, іспанська, німецька, французька мови, математика, історія України, фізика, біологія та хімія.
24 Жовтня, 2018 р., 15:03
26-27 жовтня на Львівщині відбудеться заключне змагання у професійному класичному ралі в Україні – 4-й етап національної ралійної серії «Кубок Карпат». За словами організаторів, спортсмени отримають унікальну можливість проїхатись спецділянками цьогорічного міжнародного ралі «Галіція» - це повністю гравійне покриття та мінімальні «ліазони» між спецідлянками, що робить змагання компактним та ще більщ швидкісним.
24 Жовтня, 2018 р., 14:56
У вівторок, 23 жовтня, відбулась зустріч керівництва  райдержадміністрації з директором Сколівського військового лісгоспу з метою  обговорення  основних напрямків та проблемних  питань діяльності  підприємства. Зокрема, наголошено на пошуку шляхів погашення заборгованості по  сплаті податків до бюджетів всіх рівнів, що склалась на лісогосподарському підприємстві,  а також проведення роботи  спрямованої на  стабілізацію  виробництва в лісгоспі.
24 Жовтня, 2018 р., 12:37
Вчора, 23 жовтня, в рамках проведення виїзних зустрічей з громадськістю, відбулась зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Романа Чудійовича з активом Підгородецької сільської ради  з метою обговорення актуальних та проблемних питань населених пунктів. Під час  зустрічі  наголошено на питаннях щодо вивезення твердих побутових відходів,  переваг участі в мікропроектах; призову на строкову військову службу;  укладання угод із сімейними лікарями. Основні питання, які порушували жителі населених пунктів, це - ремонт дороги  Підгородці – Сопіт,  перебої в електропостачанні, можливість організації гарячого харчування в школах;  зняття з балансу будівель (незавершене будівництво), що розташовані на території с.Сопіт (підстанція, пожежна, котельня та інші будівлі); отримання кадастрових номерів та клопотань від місцевої ради; заміна  вікон в дошкільній установі с.Сопіт; забезпечення водопостачання в дошкільній установі (с.Сопіт); завершення будівництва Народного дому в с.Сопіт; завершення ремонтних робіт та  реконструкція пічного опалення в НД с.Підгородці; заміна опор ліній електропередач.
24 Жовтня, 2018 р., 11:16
26-28  жовтня 2018 року у м. Стрий, на Майдані Ринок, відбудеться традиційний XI Великий Карпатський ярмарок-фестиваль «СтрийОрганікФест, осінь 2018».  На ярмарок-фестиваль запрошуються виробники-продавці екологічно чистої та сільськогосподарської продукції з усієї України. Під час фестивальної частини буде відбуватись творча імпреза «Місто митців», головна мета якої – презентація професій та навчального процесу від профтехучилищ, майстер-класи місцевих професіоналів народних ремесл, виставка-продаж доробків художників, скульпторів, гончарів, ковалів, вишивальників та інших. В межах фестивалю організують велофестиваль, гасло якого «Три дні без авто», історично-патріотичні квести, різноманітні ігри, конкурси для дітей та дорослих, козацькі забави.
23 Жовтня, 2018 р., 16:46
Прогрес та плани розвитку сталої енергетики в Україні обговорили представники влади, бізнесу, інвестори та іншігравці ринку на 10-му Мiжнародному форумі i виставці сталої енергетики Центральної та Схiдної Європи  «SEF 2018». Виступаючи, Голова Держенергоефективності Сергій Савчук зауважив: «Позитивна динаміка введення нових потужностей на суму більше 1,3 млрд євро інвестицій за останні чотири роки доводить, що запроваджені законодавчі стимули ефективно працюють, а «зелена» енергетика - драйвер розвитку економіки та створення робочих місць в регіонах».
23 Жовтня, 2018 р., 16:23
Сьогодні,  23 жовтня,   працівники  соціальних служб  провели   профілактичний захід  для учнів 9-10 класів Сколівської  ЗОШ І-ІІІ ст. на тему: «Життя на продаж. Не стань жертвою торгівлі людьми» (охоплено 31 учень). Учні  мали можливість подивитися інформаційний ролик, проаналізувати різні ситуації, попрацювати у групах, висловити свої міркування та бачення і насамкінець закріпили отриманні знання в ігровій формі за допомогою тренінгу. Крім цього, проведено рейди «Діти вулиці» з метою захисту прав та законних інтересів дітей, профілактики правопорушень та злочинності у  їх середовищі. виявлення фактів вчинення ними та відносно них правопорушень. Порушень не виявлено.
23 Жовтня, 2018 р., 15:50
На виконання вимог розпорядження Кабінету міністрів України від 05.09.2018 № 649-р ,,Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення”, працівники Головного управління ДФС у Львівській області спільно з працівниками Головного управління Держпраці у Львівській області в період з 10 по 19 жовтня провели ряд спільних перевірок, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення.
23 Жовтня, 2018 р., 14:59
Питання підтримки районної газети «Бойківська думка» розглянуто сьогодні, 23 жовтня, під час зустрічі  голови райдержадміністрації Богдана Янка з редактором народної газети Сколівщини «Бойківська думка» Іванною Русин. Участь в обговоренні також взяли заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький,  начальник відділу організаційної та інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю  Ганна Романчук, начальник відділу культури Оксана Бренич, головний бухгалтер районної газети Ольга Хмелівська. Зокрема,  під час зустрічі звернено увагу на питання процесу  реформування комунальних ЗМІ, укладання  угод на висвітлення інформації,   пошуку можливих  шляхів  фінансової підтримки та розповсюдження  районної газети (залучення безробітних, волонтерів, бібліотекарів), налагодження співпраці з органами влади, установами та організаціями району.
23 Жовтня, 2018 р., 10:12
За результатами першого етапу верифікації субсидіантів Уряд вдосконалив умови оформлення урядової допомоги у сплаті житло-комунальних послуг. Відповідні зміни були внесені в Постанову КМУ №329 Кабінетом міністрів України. З 1 жовтня 2018 року при розрахунку житлової субсидії не враховуються до сукупного доходу сплачені аліменти та спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, яка в рік складає до 2500 гривень за голову. Субсидію на загальних умовах можуть отримати ті громадяни, в яких є заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску з вини роботодавця.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора