Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Міжнародний семінар на Сколівщині

Дата: 01.11.2018 17:06
Кількість переглядів: 569

На базі Національного лісотехнічного університету та державного підприємства “Сколівське лісове господарство” відбувся семінар про національну інвентаризацію лісів, використовуючи метод DIABOLO. Його розробили науковці університету Фрайбурга, а під час заходу презентував професор Матіус Деес зі своїми співробітниками.
Основним завданням цього методу є моніторинг суцільних рубок, осередків хворіб та шкідників – короїдів та їх розповсюдження для аналізу і планування лісогосподарських та лісозахисних заходів, використовуючи матеріали космічних знімків та перегляд лісових масивів в режимі онлайн за допомогою безпілотника.

Під час семінару своїми досягненнями поділилися і науковці Національного лісотехнічного університету під керівництвом Олега Часковського та Українського науково – дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації з міста Харків. А Любов Полякова з Державного агенства лісових ресурсів України та група фахівців виробничого об'єднання “Укрдержліспроект” представили свої програми та технології, які сьогодні використовують в Україні для інвентаризації лісового фонду. Практичні навики та використання сучасних методів аналізу і планування безпосередньо в Коростівському лісництві продемонстрував начальник відділу лісового господарства ДП “Сколівське лісове господарство” – керівник ланки по відведенню і таксації лісосік Михайло Яциник. Директор Остап Бойко презентував роботу держлісгоспу та розповів про сучасне лісоуправління в Україні.

Учасники семінару сподіваються, що усі держлісгоспи та інші лісокористувачі вже найближчим часом використовуватимуть розроблену програму національної інвентаризації лісів для України.

http://www.lvivlis.gov.ua/uk/news/3343.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора