Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Львівщині стартували дні профілактики та раннього виявлення цукрового діабету

Дата: 12.11.2018 16:40
Кількість переглядів: 529

Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету, який відзначається в усьому світі 14 листопада та спрямована на здійснення профілактичних заходів що­до захворюваності на цю недугу. Акція триватиме впродовж двох тижнів з 12 по 23 листопада. Кожен може звернутися у поліклініку та виміряти рівень цукру в крові. Якщо ж рівень цукру перевищуватиме норму, то таких хворих буде скеровано на дообстеження. Впродовж минулорічної акції у Львівській області було обстежено загалом 45 978 осіб, з них  - 4 207 дітей і 317 вагітних. Після проведення досліджень, на диспансерний облік з вперше встановленим діагнозом цукрового діабету взято 611 осіб, серед яких дітей та вагітних не було.

Станом на 1 жовтня 2018 року у Львівській області налічується 66 тис. осіб, хворих на цукровий діабет. З них понад 34 тисячі осіб отримує таблетовані цукрознижуючі препарати.

Нагадаємо, що цукровий діабет входить у трійку найбільш поширених неінфекційних захворювань після серцево-судинних та онкологічних. Симптомами діабету є: спрага, часті сечовиділення, різка втрата ваги, запах ацетону з ротової порожнини, тощо. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора