Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

26 Грудня, 2018 р., 17:43
Впродовж листопада для молоді на Львівщині провели 132 заходи неформальної освіти та 110 профорієнтаційних екскурсій. Загалом у заходах взяли участь 6 527 молодих людей.
26 Грудня, 2018 р., 17:42
Саме такими словами можна охарактеризувати висновок, котрий зробили сьогодні для себе школярі 8 класу ОНЗЗСО гімназії с.Тухля під час професіографічної екскурсії на ТзОВ «Італія - Джинс - Груп». Підприємство – представник легкої промисловості на Сколівщині, на ринку праці вже з 2006 року. Перейнявши досвід від закордонних колег, впевнено та цілеспрямовано реалізують головні принципи європейських законів праці. Зрозуміло, що саме таке підприємство привертає увагу учнівської молоді, котра в майбутньому обиратиме професійну стежину.  Екскурсія на підприємство розширила уявлення молоді про потребу в кваліфікованих робітничих фахівцях, зокрема за спеціальностями: швачки, прасувальника, закрійника. Завдяки візиту на підприємство учні побачили виробництво одягу, зокрема секрети створення таких звичних для нас джинсів, з’ясували всі тонкощі професій швейного виробництва, відвідали різноманітні цехи в котрих кипить робота. Проведення професіографічних екскурсій – актуальна та своєчасна профорієнтаційна робота, адже проблема молодіжного безробіття, особливо серед молоді з вищою освітою, вимагає своєчасного реагування. Вагомо, що юні візитери підприємства «Італія-Джинс-Груп» знатимуть про актуальні та затребувані професії на місцевому ринку праці, та про місце успішного працевлаштування в своєму регіоні в разі їх здобуття.
26 Грудня, 2018 р., 16:29
Президент Петро Порошенко оголосив про припинення воєнного стану з 14.00 годин 26 грудня. Про це Глава держави заявив на засіданні Ради національної безпеки і оборони України. «Зараз рівно 14.00 і сьогодні, зараз о 14.00 припиняється воєнний стан. Це моє принципове рішення. Воно ґрунтується на аналізі всіх складових поточної безпекової ситуації в державі», - підкреслив Петро Порошенко. Глава держави зауважив, що рішення про припинення дії воєнного стану ухвалюється незважаючи на те, що ситуація довкола України не дуже змінилась. «Ви бачите, що ОБСЄ підтвердила данні нашої розвідки і в районі Луганська знайдено підтягнуті засоби і реактивні системи «Град»; збільшено кількість артилерії; не відведені танки, які були зафіксовані супутниковими знімками наших союзників по НАТО; не зменшено кількість військової присутності Російської Федерації в Азовському морі. На жаль, і кількість особового складу не відведена», - перерахував Президент.
26 Грудня, 2018 р., 11:37
Сьогодні, 26 грудня, голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступники голови райдержадміністрації Роман Чудійович та Володимир Крушельницький, керівник апарату  райдержадміністрації Іван Ватагович та начальники структурних підрозділів райдержадміністрації  взяли участь в обласній Zoom-конференції, яку провів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Під час наради обговорено наступні питання: про комунікацію соціальних служб з учасниками АТО та членами їх сімей; про надання земельних ділянок учасникам АТО; про підсумки паспортизації об’єктів культурної спадщини у Львівській області; про проведення аналізу вартості закупівлі вугілля бюджетними установами області на опалювальний період 2018/19 років; про стан укладання угод на постачання природного газу; про відвідування дітьми музеїв Львівщини; про проведені заходи неформальної освіти у районах Львівської області та профорієнтаційні екскурсії.
26 Грудня, 2018 р., 11:30
Завдяки другому пакету законів  #ЧужихДітейНеБуває  діти мають  можливість безперешкодно виїхати за кордон для подорожей, лікування, спортивних змагань та навчання. Як регулюється  тимчасовий виїзд дитини за кордон при наявності боргу зі сплати аліментів?Безперешкодно тимчасово поїхати з дитиною в іншу країну тому з батьків, який проживає з дитиною, можна, якщо інший з батьків, має заборгованість з аліментів 4 місяці. А для дітей з інвалідністю та тяжко хворих дітей – цей строк скорочено до 3 місяців.
22 Грудня, 2018 р., 11:37
Сьогодні, 21 грудня, у Палаці мистецтв відбувався Форум громадських організацій Львівщини «Повернення до віри батьків». Усіх присутніх поблагословив Святійший і Блаженнійший Філарет І - Патріарх Київський і всієї Руси-України. Відтак, він звернувся до присутніх: «Я насамперед вітаю всіх з цією знаменною подією – об’єднанням трьох українських церков у Єдину незалежну православну автокефальну церкву. Ця подія має епохальне значення. Без єдиної православної церкви, визнаної всім православним світом, українська держава довго проіснувати не змогла, бо кожна держава повинна мати міцну духовну основу. І цією основою є православна церква, як найбільша в Україні,
22 Грудня, 2018 р., 11:20
У четвер, 27 грудня,  об 11.00 год.  в залі засідань  райдержадміністрації  відбудеться  Рада регіонального  розвитку Сколівського району. На засідання запрошуються   депутати районної ради, посадові особи  та депутати місцевих рад, керівники  установ, підприємств та організацій, громадськість Сколівщини.
22 Грудня, 2018 р., 10:28
У п’ятницю, 21 грудня,  в районному Народному домі «Бескид» м. Сколе  відбулась урочиста  академія, присвячена 150-річчю створення  товариства «Просвіта», за участю керівництва району, духовенства,  ветеранів «Просвіти», педагогів, бібліотекарів, учнівської молоді, представників місцевого самоврядування та громадськості району. 
21 Грудня, 2018 р., 12:19
18 грудня  напередодні дня святого Миколая, Новорічних та Різдвяних Свят, а отже і в період проведення ялинкової компанії, лісівники Сколівського лісгоспу відвідали Сколівську академічну гімназію. Інженер охорони і захисту лісу, голова профспілкового комітету підприємства Василь Гульчевський провів змістовний урок в гімназії з учнями шкільного лісництва та біологічним гуртком на тему: "Все, що необхідно знати, про новорічні ялинки". В ході живого спілкування обговорили тему заготівлі новорічних ялинок без шкоди для навколишнього середовища, а також говорили про реалізацію та перевірку легальності походження різдвяних дерев. Особливо жваво обговорювали питання охорони хвойних насаджень від браконьєрів та відповідальність за незаконну вирубку різдвяних красунь. Опісля цікавої розмови та жвавого обговорення школярі своїми руками зробили святкові композиції з підручних матеріалів та хвойних гілок.
20 Грудня, 2018 р., 17:56
Сьогодні, 20 грудня, голова райдержадміністрації, заступники  голови  та начальники  структурних  підрозділів райдержадміністрації  взяли участь в   засіданні ХХІХ  сесії Сколівської районної ради. Серед основних питань  порядку денного: звіт голови Сколівської районної ради про роботу районної ради за 2018 рік; фінансові  питання; затвердження районного бюджету Сколівського району на  2019 рік;  затвердження нових та внесення змін до діючих галузевих районних програм; затвердження штатного розпису та кошторису видатків по апарату Сколівської  районної ради на 2019 рік; внесення змін до Статутів  комунальних установ; перетворення комунального закладу Сколівської районної  ради «Сколівська центральна районна лікарня» та призначення  виконувача обов’язків головного лікаря,   погодження  результатів конкурсу на посаду директора історико-краєзнавчого музею «Сколівщина»;погодження кандидатури на посаду директора Плав'я-Вадрусівського НВК; затвердження Положення про порядок проведення конкурсу та  призначення   керівників комунальних закладів культури, позашкільної освіти у Сколівському районі; передача функцій замовника по реконструкції з добудовою Верхньорожанківської ЗОШ І-ІІ ст. на 180 учнівських місць в с. В.Рожанка

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора