Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

14 Січня, 2019 р., 11:19
Ще навесні 2018 року, після підбиття результатів Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017», Керівні органи конкурсу та Засновник конкурсу (Асоціація благодійників України) прийняли рішення про оголошення наступного Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018». Традиційно, в активну фазу конкурс вступає восени. Завданнями Конкурсу є: популяризація благодійництва та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик; відзначення кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року; інформування суспільства про кращі практики благодійноcті; популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності та волонтерства. У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2018 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа. Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.
14 Січня, 2019 р., 10:30
Сьогодні, 14 січня, голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступники голови райдержадміністрації Роман Чудійович та Володимир Крушельницький, начальники структурних підрозділів райдержадміністрації  взяли участь в обласній Zoom-конференції, яку провів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Під час наради обговорено наступні питання: формування переліку об’єктів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР та бюджету розвитку обласного бюджету; про стан розрахунків за спожиті енергоносії та житлово-комунальні послуги; нарахування дотації фізичним особам за утримання молодняка великої рогатої худоби;  виплату орендної плати за використання земельних часток (паїв) за підсумками 2018 року; про стан розроблення генеральних планів населених пунктів на території Львівської області;  відвідування дітьми музеїв Львівщини у 2018 році; про проведені заходи неформальної освіти у районах Львівської області та профорієнтаційні екскурсії у 2018 році. За  результатами наради  Богдан Янко  дав  відповідні доручення керівникам районних служб, начальниками структурних підрозділів  райдержадміністрації  та її  апарату.
14 Січня, 2019 р., 10:26
Президент Петро Порошенко наголошує, що мова є тим важливим фактором, який об’єднує українське суспільство. «Найважливіший фактор єдності складає наша українська мова», - сказав Глава держави під час спілкування з мешканцями міста Здолбунів та Здолбунівського району на Рівненщині.
11 Січня, 2019 р., 15:12
Відповідно до частини 2 статті 39 Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу" в редакції від 08.02.2015 року зі змінами, внесеними Законом України від 15.01.2015 року № 116-VIII, за громадянами України, які призвані на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та введення воєнного стану на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію, зберігається місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності.
10 Січня, 2019 р., 15:49
Стартував прийом заявок на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України. Премію може отримати молодь віком від 14 до 35 років. Про це інформують у департаменті внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.  Щороку присуджують до 20 Премій у розмірі  50 тис гривень кожна. Термін подання матеріалів з супроводжуючими документами –  до 1 березня 2019 року у Мінмолодьспорт.
10 Січня, 2019 р., 15:44
Національне агентство з питань запобігання корупції нагадує, що 01.01.2019 розпочався черговий етап подання особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічних декларацій за 2018 рік. Важливо пам’ятати, що безпосередньому поданню Вами декларації може передувати виникнення у Вас питань у зв’язку із завершенням терміну дії КЕП (кваліфікований електронний підпис) або його втратою, зміною електронної пошти, а також питань щодо вимог до відображення тої чи іншої інформації у декларації, вирішення яких потребуватиме додаткового часу. Тому просимо Вас перевірити, що Ви без перешкод можете зайти до Реєстру та маєте всю необхідну інформацію для заповнення декларації.
10 Січня, 2019 р., 14:28
Сьогодні, 10.01.2019 року, у Сколівській РФ ЛОЦЗ відбувся семінар на тему: «Техніка пошуку роботи. Підготовка резюме», який був проведений в новому форматі, з елементами тренінгу. Метою даного тренінгу - семінару було отримання навичок написання резюме та ефективного його використання у працевлаштуванні. Перш ніж перейти до резюме директор центру зайнятості Іванна Тимоцко та фахівці відділу активної підтримки  провели вправу «Знайдіть себе на цьому дереві», яка дає зрозуміти особистості свій актуальний стан та місце, на якому вона перебуває в суспільстві.  Безробітні громадяни активно знаходили своє призначення та отримали позитивну інтерпретацію даного пошуку. Наступним кроком було проведення рольової гри, на якій безробітні мали змогу зрозуміти, що роботодавці – це люди з індивідуальним набором характеристик, тому кожний з них при прийомі на роботу поводиться по-різному. Головна мета даної вправи – навчитися сприймати відмову та продовжувати рух від одного працедавця до іншого для досягнення своєї кінцевої мети – працевлаштування. І ще одним важливим етапом нашої роботи було обмін враженнями, знаннями та досвідом за допомогою шкали, яку учасники тренінгу заповнювали перед семінаром, та вже після нього - в результаті отриманих знань. Як ми зауважили, оцінка наших безробітніх різко зросла, що говорить про актуальність та цінність інформації, яку надає служба зайнятості своїм клієнтам. Отже, в підсумку ми отримали: якісно заповнені резюме, нові знання, хороший настрій та бажання до змін та активного пошуку роботи!!!
10 Січня, 2019 р., 12:34
Президент Петро Порошенко присвоїв Патріарху Київському Філарету (Михайлу Денисенку) звання Герой України з врученням ордена Держави. Відповідний Указ Глава держави підписав  8 січня. «Ще не придумано тої міри, якою можна виміряти внесок Патріарха Філарета в боротьбу за власну помісну церкву. Він був, є і залишається духовним лідером української церкви, духовним лідером українського народу. Ось чому прийняв рішення присвоїти йому звання Герой України», - зазначив Петро Порошенко на своїй офіційній сторінці у Фейсбук, коментуючи підписання документа. Звання Герой України Філарет удостоєний за видатну історичну роль у становленні незалежної Православної Церкви України, діяльність, спрямовану на відродження духовності Українського народу, піднесення авторитету православ'я, утвердження ідеалів милосердя і міжконфесійної злагоди.
10 Січня, 2019 р., 12:33
В Україні значно погіршилась ситуація із захворюваністю на кір.  Відмовляючись від щеплень, громадяни наражають на небезпеку  не тільки себе, а й оточуючих. У 2018 - 2019 році від цієї хвороби померло 17 громадян України, з них двоє дітей на Львівщині.  Хворіють здебільшого діти шкільного віку, переважна більшість невакциновані. Проте, біля 30% хворих - це дорослі. Хворобу переносять важко. У 2018 році у Львівській області на цю недугу захворіло понад 11 тисяч жителів. Це 22% усіх випадків кору в Україні. 
10 Січня, 2019 р., 12:31
Департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА оголошує про проведення конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2019 році в межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки. Проекти, що подають для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію таких цілей та пріоритетних завдань:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора