Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Січня, 2019 р., 09:44
З 2019 року зникла необхідність складання технічних документацій з нормативно грошової оцінки щодо окремих ділянок сільськогосподарського призначення. Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру повідомляє, що відповідно до постанови КМУ від 07.02.2018 р. №105 впродовж 2018 року проводилась робота по проведенню загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, яка набуває чинності з 1 січня 2019 року.
17 Січня, 2019 р., 09:26
У вівторок, 22 січня, у День Соборності, на Львівщині відзначатимуть сторіччя Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день жителів Львівщини закликають прикрасити свої будинки, подвір’я, балкони чи вікна державним стягом, аби урочисто відзначити важливе для України свято. «Наш прапор – це символ усіх попередніх історичних перемог держави, і символ нашої майбутньої перемоги у російсько-українській війні також. Було б добре, якби область майоріла  синьо-жовтими барвами на усі державні свята», - переконаний голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.
16 Січня, 2019 р., 16:54
В рамках виконання програми «Збереження етнокультурної спадщини» в м.Сколе буде проходити захід «Йорданські святкування», який відбудеться о 11 год. 19 січня 2019 року в рекреаційному пункті «Павлів потік». 19 січня святкується завершальне свято циклу новорічно-різдвяних свят - Водохреща. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. У цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. Віддавна в народі посвячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин. Залишається загадкою той факт, що водохрещенська вода не псується, не має запаху і може зберігатися протягом року.
16 Січня, 2019 р., 16:43
Відділ з питань цивільного захисту, транспорту та доріг райдержадміністрації застерігає, що нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель. Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. Утворення бурульок є серйозною проблемою. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих.
16 Січня, 2019 р., 14:28
15 січня  на Сколівщині  стартувало   обговорення  планів розвитку населених пунктів району. Зокрема, вчора  обговорено   основні здобутки та  перспективи  розвитку населених пунктів Орівської сільської ради.  Участь в  засіданні  ради регіонального розвитку в с.Орів  взяли голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький,  директор  комунального некомерційного підприємства «Сколівський центр первинно медичної допомоги» Сколівської  районної ради Іван Щадей,  посадові особи та депутати сільської ради,  громадськість  с.Орів та с.Зимівки.
16 Січня, 2019 р., 11:55
 У вівторок, 22 січня  2019 року,  о 14.30 год. в  Районному  народному домі «Бескид» м.Сколе відбудеться урочистий патріотичний захід «На шляху до Соборності», присвячений 100-річчю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
16 Січня, 2019 р., 11:52
22 січня 2019 року  о 10.00 год.  в Сколівській  центральній районній бібліотеці   відбудеться  просвітницький захід присвячений 100-річчю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки -  година державності «Соборність українського духу навічно в серцях та помислах» за участю бібліотекарів, вчителів історії, учнівської молоді,  представників громадськості.
16 Січня, 2019 р., 09:49
У суботу, 19 січня, вся Україна буде відзначати Водохрещення Господнє — одне з найбільших свят православної та греко-католицької церков. В цей день люди йдуть до найближчих водойм для того щоб заповнити цілющою водою свою тару, а найбільш сміливі пірнають в ополонку.
16 Січня, 2019 р., 09:45
В облдержадміністрації розпочався відбір інвестиційних проектів у межах реалізації Програми зовнішнього освітлення населених пунктів Львівської області на 2017 – 2020 роки. Конкурс триватиме до 15 лютого. Для участі у відборі органи місцевого самоврядування можуть подавати проекти за заходом:
16 Січня, 2019 р., 09:44
Згідно з чинним законодавством паспорт громадянина України для виїзду за кордон є документом, що посвідчує особу та  підтверджує громадянство України. Мін'юст інформує про те, як діяти  у разі втрати закордонного паспорта перебуваючи за кордоном. Перш за все необхідно знайти найближче відділення поліції та написати заяву про втрату паспорту. Якщо ви не розумієте місцевої мови та не володієте англійською,  зателефонуйте до українського посольства чи консульства, щоб вони пояснили поліції ситуацію.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора