Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кір не лікується, хвороба небезпечна ускладненнями. Врятувати може лише вакцинація

Дата: 10.01.2019 12:33
Кількість переглядів: 455

В Україні значно погіршилась ситуація із захворюваністю на кір.  Відмовляючись від щеплень, громадяни наражають на небезпеку  не тільки себе, а й оточуючих. У 2018 - 2019 році від цієї хвороби померло 17 громадян України, з них двоє дітей на Львівщині.  Хворіють здебільшого діти шкільного віку, переважна більшість невакциновані. Проте, біля 30% хворих - це дорослі. Хворобу переносять важко. У 2018 році у Львівській області на цю недугу захворіло понад 11 тисяч жителів. Це 22% усіх випадків кору в Україні. 

На сьогодні є вакцини двох виробників – це вакцина PRIORIX виробництва Бельгії і вакцина Сполучених Штатів Америки. Інших вакцин проти кору в Україні немає і не може бути використано на даний момент. У Львівській області знаходиться 52 тисячі доз вакцини. На даний момент в області є 29 тисяч дітей, які свого часу не отримали щеплення і 20 тисяч з них навчаються в школах. Наше завдання запобігти тому, щоб ці діти захворіли.

 Кір –  це гостре інфекційне захворювання вірусної етіології з повітряно-крапельним механізмом передачі, яке характеризується вираженим  катаром слизових оболонок, синдромом інтоксикації та плямисто-папульозним висипом.

Підвищення рівня охоплення щепленнями — це питання національної безпеки. Наскільки суспільство розвинуте, настільки воно й вакциноване. Саме тому у Львівській області розпочато спецоперацію, що має на меті мобілізувати усю область для захисту населення від кору. У 2018 році на Львівщині через ускладнень від кору померли дві дитини — трирічні хлопчик і дівчинка. На жаль, вони не були щеплені. Наше спільне завдання — захищати наших дітей від смертельних хвороб та гарантувати національну безпеку всієї України!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора