Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Які перерахунки чекають пенсіонерів у 2019 році

Дата: 15.02.2019 12:14
Кількість переглядів: 536

Відповідно до чинного законодавства у 2019 році буде проведено 5 перерахунків пенсій. Один такий перерахунок пенсій вже відбувся із 1 січня цього року – у зв’язку зі збільшенням мінімальної заробітної плати з 3723 грн  до 4173 грн. Цей січневий перерахунок стосувався непрацюючих осіб, які досягнули 65 років  за  наявності в чоловіків 35 років, а в жінок 30 років страхового стажу. Мінімальний розмір пенсії за віком для такої категорії осіб встановлено на рівні 40 відсотків від мінімальної заробітної плати, але не менше розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, визначеного законом про Державний бюджет України на відповідний рік, тобто 1669,20 грн.

Непрацюючим пенсіонерам, в яких основний розмір пенсії перевищує 1669,20 грн, пенсії не підвищено.

 З врахуванням ст. 42 ЗУ “ Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” з 1 березня розпочнеться перерахунок пенсій на коефіцієнт, що відповідає 50 % зростання рівня споживчих цін і 50% зростання середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески за 2018 рік.

З 1 квітня  відбудеться автоматичний перерахунок пенсій пенсіонерам, які після призначення (перерахунку) пенсій працювали та набули не менше як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) чи менше як 24 місяці, але минуло два календарні роки.

 Перерахунок пенсій буде проводитись також  із  1 липня та 1 грудня 2019 року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.   Усі зазначені перерахунки у 2019 році проводяться автоматично (за матеріалами пенсійних справ). Додатково звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно.

  

Начальник Сколівського відділу

обслуговування громадян

(сервісний  центр) головного управління

Пенсійного фонду України

у Львівській  області  

                                                          Л.ІВАНЮК 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора