Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

26 Вересня, 2017 р., 09:43
Президент України підписав Закон України № 2145-VІІІ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року. Ухвалення цього Закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню  реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору. «Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої», - зазначив Петро Порошенко.
25 Вересня, 2017 р., 17:59
Сьогодні, 25 вересня, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич та керівник  апарату  райдержадміністрації Іван Ватагович взяли  участь в обласній skype-нараді, яка відбулась під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з головами райдержадміністрацій та посадовими особами міст обласного значення. Під час наради обговорено ряд актуальних питань, а саме: про реалізацію обласних програм, на виконання яких залучені міжбюджетні трансфери; про стан підготовки до опалювального сезону; про стан використання коштів для санаторно-курортного забезпечення осіб з інвалідністю; про матеріально-технічне забезпечення сільських закладів охорони здоров’я; про стан використання субвенцій в галузі культури; про роботу народних домів та відзначення 75-річниції створення УПА і Дня захисника України; про презентацію мистецького потенціалу районів у м. Львові до кінця 2017 року.
25 Вересня, 2017 р., 16:28
Департамент економічної політики Львівської облдержадміністрації у межах реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області задля підтримки підприємницької ініціативи учасників АТО інформує про продовження конкурсу інвестиційних проектів до 10 жовтня 2017. Підприємці-учасники АТО зможуть отримати з обласного бюджету відшкодовування частини відсоткової ставки за кредитами, отриманими у банках та кредитних спілках, які уклали генеральні угоди про співробітництво з Департаментом економічної політики ЛОДА.
25 Вересня, 2017 р., 16:18
Львівський національний університет імені Івана Франка та Інформаційний центр Європейського Союзу за підтримки Студентської ради Львова й у партнерстві з міжнародною компанією «CRH» організовують «День кар’єри ЄС» (EU Career Day), що відбудеться 5 жовтня у приміщенні ЛНУ ім. Івана Франка.
25 Вересня, 2017 р., 15:56
З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб стартував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». У рамках цього проекту  - консультація від Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Інтерв'ю  із директором центру Марією Николаїшин – нашою постійною гостею. Пані Маріє, що цікавого розкажете нашим читачам сьогодні?  Хочу розповісти нашим читачам про важливу соціальну гарантію - державну допомогу сім’ям з дітьми. З метою створення належних матеріальних умов для виховання дітей у сім’ях держава надає батькам або особам, які їх замінюють, соціальну допомогу, передбачену Законом України  "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" та іншими законами України. Так, багатодітним сім’ям надаються наступні пільги:
25 Вересня, 2017 р., 15:55
27 вересня в області святкуватимуть Міжнародний день туризму під гаслом «Подорожуй. Насолоджуйся. Поважай».
25 Вересня, 2017 р., 15:53
За оперативною інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, станом на 07:00 год 25 вересня до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізовали 50 пацієнтів, з них - 6 дітей, віком від 1 до 14 років. Окрім того, до Пустомитівської ЦРЛ – 2, на амбулаторному лікуванні – 4. Усі госпіталізовані споживали рибу гарячого копчення, придбану на ринку «Привокзальний» у м. Львові.
25 Вересня, 2017 р., 11:24
21 вересня у  Росохацькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбулась  виставка квітів та декоративних композицій з природного матеріалу «Квітковий вернісаж-2017», присвячена учасникам АТО. У виставці взяли участь учні всіх класів. Були представлені композиції, виготовлені не лише з квітів, а й з овочів, фруктів.  Виставка квітів покликана показати любов до рідного краю, гордість за український народ і те, наскільки важливий мир для всіх українців, які прагнуть будувати своє майбутнє в єдиній Україні. Мета виставки: виховати в учнів національно-патріотичну свідомість і розуміння краси рідного краю та гордість за нього.
25 Вересня, 2017 р., 11:08
«Ти признайся мені, чи вже правила знаєш? Чи їх знаєш усіх І про них пам’ятаєш», - з такими  словами розпочала свій виступ агітбригада «Світлофор» Верхньосиньовидненської ЗОШ І-ІІІ ст. перед учнями та вчителями школи. За мету свого виступу учасники агітбригади взяли: поглибити знання учнів про правила дорожнього руху, повторення навичок поведінки на дорозі. Агітбригада у цікавій та дотепній формі повторили з учнями правила дорожнього руху, правила пішоходів. Дуже цікаво вони розшифрували назву своєї агітбригади: слово «Світлофор» складається з двох частин: «світло» і «фор». «Світло» це всім зрозуміло, а «форм» від грецького слова «форос», що означає «носій». А разом – «носій світла». Отже, і всі учасники агітбригади є носіями світла і добра. Агітбригада закінчила свій виступ віршами:
25 Вересня, 2017 р., 10:59
 У  четвер, 21 вересня, в бібліотеці с.Підгородці відбулась зустріч з учасниками АТО, односельчанами, патріотами своєї Батьівщини і справжніми Героями:  Назаром Ільківим,  Володимиром Коцевичем та Михайлом Солонинкою. Зі вступним словом до присутніх звернулася бібліотекар Марта  Джуфер, а секретар сільської ради Віра  Богенчук  подякувала хлопцям за їх героїзм, мужність і відвагу, за те що вони у важкий для країни час стали на її захист. Святкова зустріч продовжилась покладанням квітів до могили борців за волю України. Власне  захисники-односельці  і виконали цю почесну місію. Всі присутні з цікавістю слухали розповіді і спогади, якими ділились учасники антитерористичної операції.  А на завершення працівники Народного дому с.Підгородці Наталя Дорошевич та Оксана  Демків підготували невеличкий концерт. Для всіх присутніх прозвучали теплі слова і музичні вітання від школярів, учнів 3 та 4 класів.  Ведуча свята, Марта Джуфер, закликала дітей вдивитись та запам"ятати обличчя наших воїнів, адже завдяки їм ми маємо зараз спокійне і миирне небо над нашими домівками.  Після перегляду відеоролика "Повертайся живим" всі присутні спільною ходою з прапором рушили на шкільне подвір"я,  де на учасників АТО чекав флеш-моб, організований вчителями та учнями 3 класу.  На завершення зустрічі сільський голова Орислава Варгас звернулася з теплими словами підтримки та вдячності нашим героям-односельцям і побажала всім миру, спокою і щоб наші діти і внуки ніколи не чули страшного слова - "війна".     

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора