Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Вересня, 2017 р., 19:47
Схвалена Урядом Енергетична стратегія України до 2035 року передбачає посилення розвитку відновлюваної енергетики як однієї із складових досягнення енергетичної незалежності. На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час круглого столу “Нова енергетична стратегія України: Інвестиційні можливості та виклики”, проведеного Комітетом ВРУ з питань ПЕК та Міненерговугілля під головуванням народного депутата України Олександра Домбровського. «Нова мета України – досягти 25% енергії з відновлюваних джерел у загальному первинному постачанні енергії до 2035 року. Швидкі темки розвитку відновлюваної енергетики у світі, поступове зменшення вартості проектів у цій сфері дають підстави вважати, що ми зможемо досягти мети. Більше того, прийняті за останні три роки закони стимулювали впровадження «зелених» проектів в Україні, що свідчить, що ми вже на правильному шляху до цілі», - повідомив С.Савчук.
17 Вересня, 2017 р., 19:42
Головне управління ДФС у Львівській області інформує, що 28 вересня 2017 року в 11 год. 00 хв. в актовому залі цокольного приміщення адмінбудинку Головного управління ДФС у Львівській області за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 35 буде проведено семінар для платників податків Львівщини на тему: «Актуальні питання оподаткування у 2017 році» за участю сертифікованих аудиторів Львівської області. Для участі в семінарі необхідно зареєструватись за адресою: https://goo.gl/forms/1SZ1oxXkZBlyMST23.
15 Вересня, 2017 р., 16:00
Сьогодні, 15 вересня , відбулось урочисте відкриття рекреаційного пункту "Колодка" (м.Сколе), який був облаштований за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. У святкуванні взяли участь Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та депутати Ради, представники Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації, начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, представники Сколівської районної ради, Сколівської районної адміністрації, Сколівської міської ради, духовні наставники м.Сколе та працівники національного природного парку "Сколівські Бескиди".
15 Вересня, 2017 р., 15:47
Напередодні Дня рятівника України Президент Петро Порошенко відвідав навчання  Державної служби з надзвичайних ситуацій «Київське море – 2017», привітав рятівників із професійним святом та вручив державні нагороди.
15 Вересня, 2017 р., 15:45
За даними головного позаштатного спеціаліста департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації з гематології Ігоря Гумена, у Львівській області протягом минулого року було зареєстровано 396 хворих на лімфому Ходжкіна, з них 47 пацієнтів із вперше встановленим діагнозом, а також 714 пацієнтів з неходжкінськими лімфомами, у 102 з них - вперше виявлена патологія.
15 Вересня, 2017 р., 11:39
Сьогодні, 15 вересня, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. Під час засідання відзначено позитивні тенденції щодо виконання батьківських обов'язків матір'ю відносно 4 дітей (на виконання рішення комісії з питань захисту прав дитини від 30.05.2017 року); прийнято рішення взяти на контроль стан виконання батьківських обов'язків матір'ю відносно малолітньої дитини; дано два дозволи на позбавлення батьківських прав матері відносно дочки та батька відносно двох дітей. Окрім цього, заслухано результати перевірки в рамках рейду “Урок” у Сколівській ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст. на виконання листа Міністерства соціальної політики України від 17.08.2017 р. №16585/0/2-17-/37 “Про право дітей на виховання та проживання у сім'ї”.
15 Вересня, 2017 р., 10:52
В неділю, 17 вересня, біля Братської могили та каплички Пресвятої Богородиці на г.Бренів відбудеться вшанування пам’яті Українських Січових Стрільців, воїнів УПА та всіх Героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність України. Початок пам’ятних заходів о 12.00 год.: - Служба Божа та Панахида; - патріотична концертна програма учасників художньої самодіяльності Народного дому с. Орів; - народне віче; - запалення ватри пам'яті Героїв, які боролися і полягли за волю України.
15 Вересня, 2017 р., 09:54
У середу, 13 вересня,  у Сколівському центрі зайнятості відбувся  круглий стіл на тему: «Здійснення патронату над дитиною», з метою проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи щодо постанови КМУ від 16.03.2017 року. – «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», а також обговорення нової форми тимчасового влаштування дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. До заходу були запрошені керівники соціальних служб району для надання кваліфікованої, фахової консультації всім запрошеним учасниках з числа безробітних Сколівського РЦЗ. Розпочала захід директор Сколівського РЦЗ Іванна Тимоцко, оголосивши головну мету круглого столу - а саме:  створення та діяльність патронатної сім’ї. Адже лише у нашому районі 36 діток вже чекають на можливість виховання у хорошій родині. Юрій Кузейків - начальник Центру соціальних служб сім’ї та молоді Сколівської РДА детально роз’яснив присутнім суть поняття «патронатна сім’я», головні вимоги, права та обов’язки, котрі мають претенденти на статус патронатного вихователя.
14 Вересня, 2017 р., 17:33
Програма розвитку ООН в Україні у партнерстві з Міністерством молоді і спорту України та мережею хабів громадянського суспільства, представником якої у Львові є ГО Центр «Жіночі перспективи». Запрошуємо активну молодь віком від 18 до 35 років відвідати презентацію конкурсу молодіжних інновацій U-Inn, що відбудеться 18 вересня 2017 року о 15:00 год. в 412 каб. Львівської ОДА (вул. Винниченка, 18). Ми розповімо Вам, як взяти участь у конкурсі U-Inn та отримати до 5 тис. дол. на реалізацію своєї інноваційної ідеї чи проекту на тему демократії і прав людини, якщо Ви готові створити команду однодумців та однодумиць і працювати разом над їх реалізацією. Заявки для участі у конкурсі можуть стосуватися інноваційного підходу вирішення таких питань, як участь молоді в житті громади; вплив на владу; механізми участі молоді в процесах прийняття рішень органами місцевої влади; забезпечення відкритості та прозорості влади; захист та просування прав людини; толерантність та недискримінація; забезпечення свободи слова та вираження поглядів; права внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю та інших вразливих груп населення; доступ до публічної інформації, відкриті дані; ґендерна рівність. Ви зможете також пропонувати власні теми в рамках загальної тематики – демократизація і права людини. Подавати заявки на конкурс можна з 17 вересня по 11 листопада 2017 року.
14 Вересня, 2017 р., 17:06
Сьогодні, 14 вересня, в приміщенні Сколівської академічної гімназії відбулася інструктивно-методична нарада «Особливості організації навчально-виховного процесу з дітьми, які мають особливі освітні потреби, у 2017/2018 навчальному році». Завідувач ПМПК, Диміцька Наталія Богданівна, ознайомила присутніх з нормативно-правовими документами щодо регулювання навчально-виховного процесу учнів з особливими освітніми потребами. Про психологічний супровід в умовах інклюзивного навчання доповіла Іванютенко Ліліана Вікторівна, завідувач РМК. Про медичний супровід дітей з особливостями психофізичного розвитку в інклюзивних закладах ознайомила присутніх Гаїна Оксана Василівна, лікар-психіатр. Асистент вчителя інклюзивного навчання, Дриль–Адамовська Наталія Богданівна, ознайомила із соціально-педагогічним супроводом дитини з особливими освітніми потребами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора