Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як вберегти дитину від застуди восени

Дата: 13.10.2017 10:11
Кількість переглядів: 790

Фото без описуЯк уникнути простудних захворювань у дитини восени? Насправді, існують профілактичні заходи проти застуди у дітей восени і вони досить легкі, щоб кожна матуся могла їх взяти собі на озброєння. Отже, що треба робити з метою профілактики застуд на початку осені, щоб не водити дитину до педіатра. Навчити дитину дихати виключно носом. Цей захід профілактики дуже простий, але, тим не менше, його ефективність перевищує 87%. Справа в тому, що слизова носа, на відміну від слизової рота, є дуже ефективним бар'єром на шляху у хвороботворних мікроорганізмів. Таким чином, якщо через рот потрапляє в організм понад 60% мікробів, то слизова носу попереджає попадання більш ніж 87%. Слід зазначити, що ідеальний спосіб навчити дитину правильно дихати носом - це регулярні аеробні навантаження під контролем дорослих. Отже, спорт, та профілактика!

Забезпечте дитину щодня чистою носовою хустинкою

Без сумніву, паперова хустинка - це кращий варіант, тому що вона гігієнічна та не дозволяє інфекції поширюватися. Крім цього, не слід дитину вчити чхати в долоню, краще якщо малюк буде це робити в згин руки, так як з долоні мікроби швидко поширяться на поверхнях по всьому приміщенню. Дорослі повинні дотримуватися цього правила в першу чергу, адже найчастіше саме дорослі приносять мікробів в будинок, де знаходиться малюк!

Натуральні фітонциди

Саме цибуля і часник повинні стати постійними гостями на столі восени. Фітонциди, що знаходяться в них, відмінно справляються з хвороботворними мікробами і є найкращою профілактикою ГРЗ. Якщо малюк поки ще не оцінив смакові якості цих натуральних захисників від застуди, можна поставити блюдечко з часником біля дитячого ліжка.

Порада: в період настання епідемії грипу, можна дрібно нарізаний часник і помістити невелику його кількість в контейнер від "кіндер-сюрпризу", попередньо зробивши в ньому кілька дірочок і протягнувши шнурок. Пристосування повісити малюкові на шию - це відмінний амулет проти мікробів!

Провітрювання приміщення

Дуже важливо в будь-яку погоду і, тим більше, в «непогоду», провітрювати приміщення, де знаходиться дитина. Для цього достатньо п'ятнадцяти хвилин два-три рази на день. Свіже повітря відмінно допомагає впоратися з хвороботворними бактеріями, особливо, коли температура за вікном стала нижче нуля.

Зміцнення імунітету

Поза всяким сумнівом, міцна імунна система - це гарантія гарного здоров'я. Але піклуватися про імунітет слід завжди, в будь-яку пору року. Перш за все, правильне харчування, збагачене вітамінами і мінеральними речовинами. Раціон дитини повинен бути грамотно збалансований, тільки такий підхід допоможе зберегти здоров'я і протистояти хворобам.

Крім цього, не слід забувати про загартовування. Звичайно, починати загартовувати малюка найкраще в кінці весни або на початку літа, коли тепло. Але якщо ви не встигли зробити цей важливий крок для зміцнення імунітету, можна починати і в вересні, але поступово і, попередньо проконсультувавшись з педіатром.


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора