Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

21 Березня, 2018 р., 09:43
У зв’язку з несприятливими погодними умовами, які становлять загрозу для птахів, екологи просять мешканців Львівщини забезпечити їх охорону та збереження.  Оскільки, лелеки зараз потерпають від холоду та мають обмежений доступ до кормової бази, виникає потреба у їх підгодівлі. Доцільно постелити сіно/солому біля місць перебування лелек (на відстані 15-20 метрів), на яку викладати корм. Звертаємо увагу, що лелеки ковтають їжу цілком, тому краще, щоби їжа була подрібнена (напр., риб'ячі голови чи шматочки м'яса: краще прісноводних риб чи дрібні карасики), субпродукти птахівництва (курячі голови, шийки, серця чи печінку) і тваринництва (яловичина: обрізки, кишки – трохи подрібнені), шматочки курячого або м'яса яловичини, а також поставити ємність з водою. Обов’язково має бути їжа тваринного походження, до якої можна досипати в помірних кількостях зерно чи висівки.
20 Березня, 2018 р., 15:50
Одним із принципів функціонування бюджетної системи України є публічність і прозорість інформації про бюджет. На виконання  вимог статті 28 Бюджетного кодексу України   сьогодні, 20 березня,  фінансовим управлінням Сколівської райдержадміністрації проведено  публічне представлення звіту про виконання районного бюджету Сколівського району за 2017 рік. Звіт відбувся за участі першого заступника голови райдержадміністрації  Ярослава Лепісевича,  головних розпорядників коштів  місцевих бюджетів та представників громадськості.
20 Березня, 2018 р., 10:13
19 березня першийзаступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевичвзяв участь в обласній skype-конференції, під час якої заслухано наступні питання: про співпрацю структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств із Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції; про стан реалізації пілотного проекту щодо залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та ВПО; про стан розрахунків виплати орендної плати за користування земельними частками (паями) за 2017 рік; про укладення угод щодо вибору лікаря з надання первинної медичної допомоги; про прoведення заходів з благоустрою та виконання робіт по ремонту доріг; про участь дітей у Дитячому Форумі у місті Львові.
20 Березня, 2018 р., 09:44
Сколівське відділення  Стрийської ОДПІ  ГУ ДФС у  Львівській області  запрошує  школярів до  участі  у  конкурсі  дитячої творчості  «Бюджет країни - очима дитини».  Мета конкурсу:  формування економічної грамотності та культури у школярів – майбутніх платників; вивчення та розуміння підростаючим поколінням ролі, значення та місця податків, зборів, платежів у житті держави і суспільства. Прийом творчих робіт на конкурс  завершується   19  квітня  2018 р. Телефон для довідок - 03(251)2-15-96.  Прийом   творчих  робіт   проводиться за адресою: м.Сколе вул. Князя Святослава 5/а.
19 Березня, 2018 р., 16:22
З 1 березня 2018 року набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 № 103 “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим особам”, якою передбачено перерахунок пенсій “військовим” пенсіонерам. Перерахунок пенсій військовослужбовцям (крім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ). Строк проведення перерахунку - з 01.01.2018. Складові грошового забезпечення для перерахунку пенсій – згідно з постановою КМУ від 30.08.2017 № 704 станом на 01.03.2018, за якими буде проводитися перерахунок:
19 Березня, 2018 р., 14:41
Управлінням Державного агентства рибного господарства у Львівській області видано наказ «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Львівської області в 2018 році». Наказом оголошено квітень, травень, червень цього року місяцями охорони нерестуючої риби. На території Львівської області в цей період заборонити будь-яке рибальство, а також вилов раків у такі терміни: в басейні р. Дністер з 1 квітня по 10 червня, в басейнах рік Західний Буг, Сян та Стир з 1 квітня по 20 травня,  у всіх водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня, в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня по 30 червня.
19 Березня, 2018 р., 14:37
Уже із квітня мешканці Львівщини можуть розпочати вибір лікаря первинної допомоги, із яким зможуть підписати Декларацію. Серед фахівців, із якими можна укласти угоду – сімейний лікар, педіатр або терапевт.
19 Березня, 2018 р., 14:17
В народному домі села Урич пройшов майстер-клас «Бойківська писанка як елемент Української культури». Цьогоріч своїми уміннями ділились як запрошені майстрині - Олександра Дида викладач кафедри національного університету Львівської політехніки та старший науковий співробітник КЗ АДІКЗ «Тустань» Людмила Бублик, так і місцеві - Світлана Павлишин завідувач музею історії «Тустань» та Марія Савуляк бібліотекар села Урич. Навчитися малювати писанку мали можливість місцеві жителі та учні Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст.
19 Березня, 2018 р., 12:53
Сьогодні, 19 березня,  у місті Сколе, в рамках Всеукраїнської   акції «Велика українська хода»,  розгорнуто більше 300 метрів прапорів бойових бригад, підрозділів, які захищають нашу країну на Сході України, прапори, які надали матері загиблих синів внаслідок російської агресії, прапори з прифронтових міст Луганської та Донецької областей.  Акція «Велика українська хода» тривала  на майдані Незалежності  міста Сколе.  Прапор Сколівського району, який приєднано до «Великої української ходи», поблагословив на освятив військовий капелан о.Володимир Борис. Перш ніж долучитись до низки прапорів з усієї України, мешканці Сколівського району мали змогу сьогодні  залишити на ньому свої побажання миру,  перемоги,  соборності  та неподільності України, подяки воїнам-захисникам.
19 Березня, 2018 р., 10:45
З метою поширення знань про ліси та їх важливість для існування життя на планеті, виховання у молоді шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі НПП «Сколівські Бескиди» проводить конкурс на кращий дитячий малюнок і твір за темою «Людина і ліс».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора