Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майстер-клас «Бойківська писанка як елемент Української культури»

Дата: 19.03.2018 14:17
Кількість переглядів: 441

Фото без описуВ народному домі села Урич пройшов майстер-клас «Бойківська писанка як елемент Української культури». Цьогоріч своїми уміннями ділились як запрошені майстрині - Олександра Дида викладач кафедри національного університету Львівської політехніки та старший науковий співробітник КЗ АДІКЗ «Тустань» Людмила Бублик, так і місцеві - Світлана Павлишин завідувач музею історії «Тустань» та Марія Савуляк бібліотекар села Урич. Навчитися малювати писанку мали можливість місцеві жителі та учні Підгородецької ЗОШ І-ІІІ ст.

На майстер-клас були запрошені також працівники НД с. Підгородці – Демків Оксана та Дорошевич Наталія. Учасники заняття ознайомилися з Бойківською писанкою, її історію та різновидами. Присутні із захопленням розповідали, які писанки пишуть у них вдома.

Діти і дорослі з гарним настроєм поверталися додому, щоб показати свою роботу рідним. Писанка має магічну силу - приносить добро, щастя, захищає від усього злого. Це символ нового життя. Тож любім один одного і творім добро. Організаторами були НД і бібліотека села Урич.

КЗ АДІКЗ «Тустань»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора