Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

14 Березня, 2018 р., 09:45
Сьогодні, 14 березня,  Україна вдруге відзначає День українського добровольця. Саме в  цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.  "З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості", - Верховна Рада України постановила (постанова від 17 січня 2017 року № 1822-VIII) - "Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня".
14 Березня, 2018 р., 09:35
24 березня о 20.30 год. люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, як символ стурбованості за майбутнє Планети та єдності у бажанні захистити природу. Окрім вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності та безумовній користі щоденних дій кожного громадянина та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього природного середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання екологічних проблем і досягнення гармонії з природою. Мета таких акцій почати діяти, взяти на себе соціальну відповідальність і долучитися до соціальної праці задля стійкого майбутнього людства. Шановні жителіт Сколівщини, просимо приєднатися до акції.
13 Березня, 2018 р., 20:57
Сьогодні, 13 березня, перший заступник голови Сколівської РДА Ярослав Лепісевич прозвітував про виконану роботу за 2017 рік. Зокрема йшлося про здобутки у сфері будівництва, промисловості, інвестицій, спорті, освіті, туризмі. Участь у звіті взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка. Зокрема, як зазначив Ярослав Лепісевич у 2017 році в районі провели ремонтні роботи на дорогах загального користування. Це поточний середній ремонт автомобільної дороги Сопіт-Підгородці, а також поточний дрібний ремонт доріг Хітар-Тухля, Корчин-Дубина, Нижнє Синьовидне-Кам’янка, Завадка-Задільське.
13 Березня, 2018 р., 20:53
У 2017 році у Сколівському районі на Львівщині облаштували 5 майданчиків із тренажерним обладнанням. Про це сьогодні, 13 березня, під час звіту розповів перший заступник голови Сколівської РДА Ярослав Лепісевич. Майданчики облаштували в смт. Славське, с. Волосянка, с. Корчин, с. Ялинкувате та с. Либохора. Окрім цього, торік розпочали будівництво спортивного комплексу в селі Козьова.
13 Березня, 2018 р., 20:52
У 2017 році на об’єкт капітального будівництва в Сколівському районі з усіх джерел фінансування спрямували 21 млн 996 тис грн. Про це сьогодні, 13 березня, під час звіту за 2017 рік, розповів перший заступник голови Сколівської РДА Ярослав Лепісевич. За ці кошти виконані роботи та закуплено обладнання для 63 об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, зокрема: з ДФРР – 4 млн грн, субвенція з державного бюджету – 6,5 млн грн, та обласного бюджету - 1 млн 630 тис грн.  Крім цього по даних об’єктах проводилося співфінансування з місцевих бюджетів в сумі –2 млн  655 тис грн.
13 Березня, 2018 р., 20:51
У 2017 році обсяг прямих іноземних інвестицій у Сколівщину склав 1,1 мільйон доларів. Найбільшу частку в іноземних інвестиціях склали інвестиції в промисловість, торгівлю та туризм. Як розповів сьогодні, 13 березня, під час звіту, перший заступник голови Сколівської РДА Ярослав Лепісевич, очікується, що цьогоріч запрацює на повну потужність низка інвестиційних проектів, зокрема гірськолижний комплекс «Плай», будівництво ТзОВ «Сколівська ВЕС» вітрової електростанції потужністю 40 МВт за межами с. Орів та с. Ямельниця та будівництво ВЕС потужністю 23 МВт в с.Опорець.
13 Березня, 2018 р., 20:50
У 2017 році промислові підприємства Сколівського району реалізували промислову продукцію на загальну суму 557,9 млн грн, що в порівнянні з 2016 роком  становить 156,3 %. Про це сьогодні, 13 березня, під час звіту, розповів перший заступник голови Сколівської районної державної адміністрації Ярослав Лепісевич. В обсязі реалізованої  промислової продукції: 98,0% -  займає продукція переробної промисловості, зокрема 76,7 % - виробництво харчових продуктів, напоїв, 14,4 % - оброблення деревини та виробництво виробів з дерева, 5,7 % - машинобудування, 1,1 % - легка промисловість.
13 Березня, 2018 р., 18:22
Сьогодні,  13 березня, перший заступник   голови райдержадміністрації  Ярослав Лепісевич прозвітував перед громадськістю  Сколівщини  про роботу райдержадміністрації за 2017 рік та  перспективи на 2018 рік.   Відкриваючи зустріч, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка закликав присутніх вшанувати пам'ять  двох  нещодавно полеглих  військовослужбовців зі Львівщини Юрія Луговського й  Андрія Іванишина  та всіх новітніх   захисників української  землі хвилиною мовчання.
13 Березня, 2018 р., 11:47
Відповідно до плану заходів у галузі молодіжної політики на 2018 рік та з метою національно-патріотичного виховання молоді, департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації організував безкоштовний перегляд українського повнометражного художнього фільму «Кіборги» для учнівської молоді Львівщини.   Виходячи з даної ініціативи минулого тижня мали можливість переглянути дану художню стрічку і старшокласники Сколівщини. В даному заході взяли участь понад 140 учнів із Сколівської академічної гімназії,  Сколівської ЗОШ І-ІІІ ст., Верхньосиньовидненської ЗОШ І-ІІІ ст., Тухлянського НВК «СЗШ-гімназії», Труханівської ЗОШ І-ІІІ ст., Славської ЗОШ І-ІІІ ст.
13 Березня, 2018 р., 11:39
Фінансове управління райдержадміністрації  інформує щодо   запровадження   системи моніторингу та контролю державної допомоги суб’єктам господарювання.    На виконання  міжнародних зобов"язань України, які виникли, зокрема, внаслідок підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, з метою забезпечення захисту та розвитку конкуренції, Верховною Радою України  1 липня 2014 року  прийнято Закон України "Про державну допомогу суб’єктам господарювання ",  який набрав чинності з 2 серпня 2017 року.  Відповідно до цього Закону державна допомога  полягає у передачі  ресурсів держави чи місцевих ресурсів окремим суб’єктам господарювання, та у втратах доходів відповідних бюджетів на користь  суб’єктів господарювання, а також містить перелік форм, в яких може реалізовуватися допомога, серед яких- це надання субвенцій, дотацій, грантів, податкових пільг, гарантій.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора