Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

28 Березня, 2018 р., 10:18
Одним з пріоритетних напрямів діяльності Держпраці є запобігання використанню незадекларованої праці. Це соціальне явище справляє значний негативний вплив на розвиток економіки країни, життєвий рівень людей. Незадекларована праця не тільки обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вона створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб’єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників. Окрім того, незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників.
27 Березня, 2018 р., 12:28
22 березня у Львові відбулася VІ Регіональна науково-практична конференція ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНІ ПАМ’ЯТКИ   ПРИКАРПАТТЯ ТА КАРПАТ – ВАЖЛИВІ ОБ’ЄКТИ В РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ. Конференція організована Львівським інститутом економіки й туризму за сприяння Управління туризму і курортів Львівської облдержадміністрації, Львівської міської ради, Сколівської районної ради, Громадської організації "Сколівщина". Враховуючи реалізований перший етап міжнародного проекту створення «Європейського центру розвитку туризму, професійної освіти та рекреації ім. Миколи Коперника у м. Сколе», проблематика цьогорічної конференції була зосереджена на аналізі пам’яток, населених пунктів і т.п. Сколівського краю, питаннях їх збереження, популяризації та залучення у туристичну галузь.
27 Березня, 2018 р., 11:18
У четвер, 29 березня, з 11.00-13.00 год у Львівській облдержадміністрації відбуватиметься безкоштовний тренінг для представників громадськості на тему: «Написання громадських проектів». Захід проводитиме Святослав Сурма, координатор розвитку благодійного фонду «Фонд громад «Рідня». Заявку щодо участі у тренінгу потрібно заповнити за посиланнями до 10:00 год 29 березня. Місце проведення: м. Львів, вул. Винниченка, 18 (412 каб.)
27 Березня, 2018 р., 09:21
На спільній нараді Державної служби України з питань праці, Пенсійного фонду України та Державної фіскальної служби України були присутні: керівництво Міністерства соціальної політики України, керівництво та  посадові особи зазначених центральних органів влади та керівники структурних підрозділів територіальних органів, а також  представники спільних представницьких органів профспілок та роботодавців на національному рівні. Основна тема обговорень – подолання незадекларованої праці в Україні, визначення дієвих механізмів з виявлення неоформлених працівників та впровадження ризик-орієнтованого та аналітичного підходу у здійсненні інспекційних відвідувань інспекторами праці Держпраці та органів місцевого самоврядування.
27 Березня, 2018 р., 09:06
Президент Петро Порошенко наголосив, що майже місяць тому, 4 березня у містечку Солсбері у Великій Британії російські спецслужби застосували смертельну отруту при спробі ліквідації Сергія Скрипаля та його доньки. «Це було перше застосування хімічної зброї на території Європи за останні 70 років. Така варварська поведінка Кремля у поєднанні з продовженням агресії та вбивств українців на Донбасі, окупації та порушенням прав людини в окупованому Криму, отруйною російською пропагандою і втручанням у виборчі процеси інших держав переповнили чашу терпіння усіх. І сьогодні російський агресор отримав потужну солідарну реакцію цивілізованого світу», - підкреслив Глава держави.
27 Березня, 2018 р., 09:05
У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна, у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися. Бо як відомо, наші дипломатичні стосунки з РФ де-факто заморожені.
26 Березня, 2018 р., 15:45
Для забезпечення роботою учасників пілотного проекту, зокрема, шляхом створення для них нових робочих місць, фінансова допомога може надаватися суб’єктам господарювання, які працевлаштують не менш, як двох із числа осіб, членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям; внутрішньо переміщених осіб, або осіб, звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції, строком не менше ніж на два роки за направленням базових центрів зайнятості.
26 Березня, 2018 р., 14:30
Президент Петро Порошенко відвідав Міжнародний міжвідомчий багатопрофільний центр підготовки підрозділів Національної гвардії України та привітав особовий склад НГУ з професійним святом. Глава держави наголосив, що рівно 4 роки тому у березневі дні народилося легендарне військове формування, бійці якого першими стали на захист територіальної цілісності і недоторканості держави. «Ви першими дали відсіч російській агресії проти України. Ви першими підставили братерське плече Збройним Силам України, які тоді лише почали відроджуватися», - наголосив Петро Порошенко на урочистому заході з нагоди відзначення 4-ї річниці НГУ.
26 Березня, 2018 р., 12:11
 Сьогодні, 26 березня,  під головуванням  заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця  відбулась Координаційна рада з питань дітей.  Під час засідання  розглянуто питання про здійснення соціального захисту дітей, попередження бездоглядності та жебракування в їх середовищі;  про  результати проведених перевірок щодо використання батьками державних соціальних допомог з метою захисту прав дітей.  А також  затверджено  план  роботи Координаційної ради з питань дітей на 2018 рік.
26 Березня, 2018 р., 12:09
26 березня перший  заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич  взяв участь в обласній skype-конференції, під час якої заслухано наступні питання: про співфінансування розроблення містобудівної документації та проведення інвентаризації земель на території області; про впорядкування роботи пилорам; про прoведення заходів з благоустрою та виконання робіт по ремонту доріг; про проведення обходів прибудинкових територій у населених пунктах області з метою перевірки стану виконання робіт з благоустрою та вручення приписів на усунення порушень; про забезпечення виконання норм законодавства органами місцевого самоврядування 8 районів області в частині визнання неуспадкованих земельних ділянок відумерлою спадщиною; про обсяги виділених коштів з місцевих бюджетів на програми підтримки сільського господарства.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора