Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

30 Березня, 2018 р., 14:08
Писанка... Справжня українська красуня! Про неї складають вірші, пісні, легенди, пишуть наукові трактати. Це справжня гордість нашого народу. Це символ життя і краси! 29 березня в приміщенні районного методичного кабінету відділу освіти райдержадміністрації  було проведено підсумки районного етапу обласного конкурсу на кращу композицію „Писанковий розмай”.  Конкурс проводився із метою відродження українських звичаїв та обрядовості з писанкарства, привернення уваги освітян до символічного значення цього невід’ємного атрибуту Великодніх свят, естетичного виховання.  Завдання конкурсу:  - відродження національних традицій та звичаїв, виховання молоді в національно-патріотичному дусі; - поглиблення знань дітей про значення писанки та її використання у Великодній період; - поширення кращого досвіду композиційного оформлення писанкових композицій у закладах загальної середньої освіти.  У районному етапі конкурсу взяли участь 34 учні із 17 закладів загальної середньої освіти району. Роботи оцінювало журі у складі: Ліліани Іванютенко, завідувача районного методичного кабінету відділу освіти Сколівської РДА (голова журі), Марії Корчинської та Галини Карпінець, методистів районного методичного кабінету.  Переможцями районного етапу даного конкурсу стали Шкодин Дмитро (Верхнячківський НВК „ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ”), Логин Олександр (Орівський ЗЗСО І-ІІІст.), Небелюк Христина (Сколівський ЗЗСО І-ІІІ ст.), Ціздин Іван, Ціздин Марія (Труханівський ЗЗСО І-ІІІ ст.), Мадиняк Яніна, Тацинець Юлія (Плав’я-Вадрусівський НВК „ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ”).
30 Березня, 2018 р., 12:35
У четвер, 29 березня, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця  відбулось засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення за участю  представників  головного управління Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення та управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості. Під час  засідання заслухано 3 суб’єкти господарської діяльності, які за лютий  2018 року  виплатили заробітну плату найманим працівникам нижче 3723 грн. Керівники даних підприємств дали пояснення про причини  недотримання ними рівня мінімальної заробітної плати та зобов’язались надалі дотримуватись у виплаті заробітної плати законодавчо встановлених мінімальних гарантій.
29 Березня, 2018 р., 15:03
Львівським обласним військовим комісаріатом отримано бланки листів талонів на право одержання ветераном війни і особою, на яку поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, проїзних квитків з 50-відсотковою знижкою їх вартості з терміном дії 2018-2023 роки та нагрудні знаки “Ветеран війни – учасник бойових дій”. За заявами учасників бойових дій документи направляються до обласного військового комісаріату. До заяви долучати: - копію паспорту (1,2,10,11 сторінки); - копію посвідчення учасника бойових дій; - довідку з районного управління соціального захисту населення, за місцем реєстрації ветерана, про те, що особа не отримувала статусу інваліда війни та талонів на проїзд.
29 Березня, 2018 р., 15:01
Пунктом 19 статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” передбачено, що учасниками бойових дій визнаються: - військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та працівники Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби, військовослужбовці військових прокуратур, особи рядового та начальницького складу підрозділів оперативного забезпечення зон проведення антитерористичної операції ДФС, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці, працівники МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення;
29 Березня, 2018 р., 14:53
Прикро, але щорічно  з приходом  весни, ми спостерігаємо   «гори»  сміття вздовж  придорожніх смуг та  прибережних територій, при в’їзді до населених пунктів,  на полях та в лісових масивах…   Виникає запитання: Чому  ця картина повторюється з року в рік?  Адже ми всі вважаємо  себе свідомими громадянами, боремось за справедливість, дбаємо про  чистоту  та порядок. Та чи не обмежується це тільки власною домівкою та подвір’ям…
29 Березня, 2018 р., 12:03
Департамент економічної політики Львівської облдержадміністрації у межах реалізації Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області задля підтримки підприємницької ініціативи учасників АТО інформує про оголошення конкурсу інвестиційних проектів з 21 березня  2018 року. Підприємці-учасники АТО зможуть отримати з обласного бюджету відшкодовування частини відсоткової ставки за кредитами, отриманими у банках та кредитних спілках, які уклали генеральні угоди про співробітництво з департаментом економічної політики ЛОДА. Претенденти на отримання відшкодування частини відсоткової ставки за кредитами повинні відповідати таким вимогам:
29 Березня, 2018 р., 12:02
Станом на 01.01.2018 року на обліку в управлінні соціального захисту населення Сколівської  райдержадміністрації перебуває 95 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в тому числі: 7 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС першої категорії (1А); 24 учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС другої категорії (2А); 11 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС третьої категорії (3А); 5 потерпілих від Чорнобильської катастрофи другої категорії (2Б); 25 потерпілих від Чорнобильської катастрофи третьої категорії (3Б); 23 неповнолітніх дітей потерпілих від Чорнобильської катастрофи.
29 Березня, 2018 р., 11:54
Сьогодні, 29 березня,  під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини.  Під час засідання  заслухано питання про виконання батьківських обов’язків матір’ю  відносно її  малолітніх дітей.  Зокрема, з матір’ю проведено профілактичну бесіду та зобов’язано її у 3-й термін  покращити умови проживання, виховання  та навчання  дітей.  Соціальним службам доручено посилити контроль та нагляд  за даною сім’єю.
29 Березня, 2018 р., 11:31
У середу, 28 березня, в рамках проведення  зустрічей керівництва  райдержадміністрації  з громадськістю району,  відбулась  зустріч першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича з  активом  с.Лавочне та с.Тернавка. Під час  зустрічі перший заступник голови райдержадміністрації ознайомив присутніх з результатами роботи територіально-господарського комплексу району за 2017 рік,  звернув  увагу  на роботу закладів соціальної сфери,  проведення благоустрою території населених пунктів (придорожніх та прибережних смуг, ліквідації  несанкціонованих сміттєзвалищ, прибирання прибудинкових територій, упорядкування  кладовищ,  пам’ятних місць тошо), питання децентралізації тощо.
28 Березня, 2018 р., 16:26
За інформацією Державної міграційної служби, паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюється дітям від народження строком на 4 роки, громадянам віком від 16 років - строком на 10 років. Як отримати послугу:

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора