Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

05 Квітня, 2018 р., 11:58
З 29 по 31 березня 2018 року на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України (м.Київ) був проведений ІІ (заключний) етап ХІ Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. У цьому році наш район представляли учениці Тухольківського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.» Валентина Андрущакевич, учениця 8 класу, та Віра Дригинич, учениця 9 класу.  Учасниці подали на І (заочний) етап конкурсу наукові дослідження «Еволюція бойківського весілля на прикладі матеріалу села Тухолька, що на Львівщині» (керівник науково-дослідної роботи Андрущакевич Н.І.) та «Дерев’яна сакральна архітектура мого краю» (керівник науково-дослідної роботи Дригинич С.І.). Цей етап Конкурсу передбачав написання учасниками науково-дослідної роботи українознавчого спрямування. Роботи Валентини та Віри пройшли конкурсний відбір, і вже 30 березня дівчата захищали їх на ІІ (заключному) етапі Міжнародного конкурсу з українознавства, що проходив в актовій залі Науково-дослідного інституту українознавства. 
05 Квітня, 2018 р., 11:18
Мінприроди пропонує збільшити у кілька десятків разів штрафи за самовільне випалювання рослинності. Про це повідомив Міністр екологіі та природних ресурсів України Остап Семерак.  Він нагадав, що зараз розмір штрафу за подібне порушення становить від 170 до 340 гривень.  Зокрема,  пропонуються штрафи за самовільне випалювання рослинності або її залишків у розмірі від 3060 до 6120 грн (від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).
04 Квітня, 2018 р., 16:46
Сьогодні, 04 квітня, з метою  легалізації  лісопильних об’єктів   на території району  відбувся виїзд районної комісії  по обстеженню лісопильних об’єктів під головуванням заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця. Зокрема,  обстежено  пилорами в с.Козьова, с.Орявчик та с.Коростів; за результатами складено відповідні акти.
04 Квітня, 2018 р., 15:58
4 квітня, розпочали ремонтні роботи на автомобільній дорозі державного значення М-06 Київ-Чоп. «Погодні умови дозволили нам розпочати ремонтні роботи на автомобільній дорозі державного значення, зокрема на ділянці Сколе-Коростів», - зазначив в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло.
04 Квітня, 2018 р., 11:30
В зв'язку з підвищенням середньодобової температури повітря і відповідно до «Правил надання населенню послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення», затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від  21 липня 2005 року №630 та на виконання розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації № 273/0/5-88 від 02 квітня 2018 року «Про призупинення опалювального сезону 2017/18 років», розпорядженням голови  Сколівської райдержадміністрації від 04 квітня 2018 року № 83  призупинено опалювальний сезон  2017/18 років для всіх категорій споживачів з 5 квітня 2018 року.
03 Квітня, 2018 р., 17:40
Навесні, коли сходить сніг і оголюється ґрунт, а температурні показники підвищуються, горе-господарі розкладають вогнища сухої рослинності спалюючи при цьому різний непотріб. Такі дії часто призводять до неконтрольованого поширення вогню на відкритих територіях, що може перерости у масштабні пожежі в природних екосистемах. Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.
03 Квітня, 2018 р., 17:33
На сьогодні репетиторство, як сферу діяльності багатьох вчителів та викладачів, складно контролювати, але є надія, що громадяни, які надають послуги з репетиторства, є сумлінними, виявляють свою громадянську позицію і сплатять податки. Репетиторські послуги ? це зокрема підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових та дипломних робіт.
03 Квітня, 2018 р., 17:30
У 2018 році податок на нерухомість нараховуватиметься фізичним особам — власникам об’єктів нерухомості за звітний 2017 рік. Так, підпунктом 266.5.1 Податкового кодексу України передбачено, що ставки податку для об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб, встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, залежно від місця розташування (зональності) та типів таких об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, за 1 м2 бази оподаткування.
03 Квітня, 2018 р., 15:58
Реабілітаційна програма "Назарет" доступна для будь-якої людини з будь-яким видом залежності (немає обмежень по вікових, інтелектуальних, соціальних і релігійних критеріях). При усьому різноманітті форм і видів патологічних залежностей, причини і механізм їх виникнення досить схожі між собою. Нестримний і пристрасний потяг до чого-небудь або до кого-небудь, який стає руйнівним для самої людини і її оточення. Як будь-який хворобливий процес, залежність має прогресуючий і хронічний характер. У будь-якому випадку, вона вражає усі сфери життєдіяльності людини : біологічну, психологічну, соціальну та духовну, веде до особистісної деградації, емоційному, вольовому і інтелектуальному занепаду і дуже часто до швидкої фізичної загибелі. Залежна людина не здатна контролювати того, що з нею відбувається, здійснювати вибір, а частенько, навіть усвідомлювати свою хворобу і тяжкість її наслідків. 
03 Квітня, 2018 р., 10:56
 Днями відбувся VIII-ий  відкритий Кубок Львівської області з пішохідного туризму. Турнір  присвячений Герою Небесної Сотні Богдану Сольчанику. Проводили його на базі Хирівської школи-інтернату імені Владики Івана Хоми. Команда  Славської ОТГ «Славні» отримала абсолютну перемогу у особисто-командних змаганнях серед дівчат, особисто-командних змаганнях серед хлопців, на командній смузі перешкод  та здобула перше місце.  Щиро вітаємо команду та тренера, бажаємо подальших успіхів та нових перемог! Джерело: https://slavska-gromada.gov.ua/news/1522681533/

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора