Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

27 Квітня, 2018 р., 10:45
Відповідно до Указів Президента України від 12 червня 2015 року №334 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді», від 3 жовтня 2015 року №580 «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки», розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 року №743-р «Про затвердження Плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017-2020 роки» та наказу Мінмолодьспорту від 21.02.2018 №803 «Про затвердження календарного плану на 2018 рік надання державної підтримки дитячим, молодіжним громадським організаціям на виконання загальнодержавних програм і заходів стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї» з 05 по 08 травня 2018 року у Волинській області за підтримки Міністерства молоді та спорту буде проведена «Всеукраїнська спортивно-патріотична теренова гра «Звитяга-2018» (далі – Гра).
27 Квітня, 2018 р., 10:18
Інтерв'ю директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марії Николаїшин. Коли ж наступають обов’язки батьків? Батьківські права та обовязки виникають тільки в тому випадку, коли установлено походження даної дитини  від певних батьків. Які ж обов’язки батьків щодо своєї дитини виникають першими? Стаття 143 Сімейного кодексу України чітко вказує нам на перший обов’язок батьків: мати, батько дитини, які перебувають у шлюбі, зобов’язані забрати дитину з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров’я. Такий самий обов’язок має й мати дитини, яка не перебуває у шлюбі, а також і батько який не перебуває у шлюбі з матір'ю дитини, батьківство якого визначено у свідоцтві про народження дитини або визнано за рішенням суду, зобов'язаний за повідомленням служби у справах дітей, що здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, забрати дитину для утримання та виховання з пологового будинку або з іншого закладу охорони здоров'я, якщо цього не зробила мати дитини. У разі якщо батько не перебуває у шлюбі, він набуває статусу одинокого батька.
27 Квітня, 2018 р., 10:13
У четвер, 26 квітня,  головний спеціаліст відділу «Сколівське бюро правової допомоги» Климух Христина спільно із соціальним педагогом Харів Марією провели з учнями 4-х класів Славського ЗЗСО правовий урок «Права та обов’язки дитини». Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО» під час проведення тижня права в школі. Фахівець ознайомила учнів з поняттями «право», «обов’язок», «правило», «заборона», а діти створили дерево прав та обов’язків.
27 Квітня, 2018 р., 10:10
З 4 по 6 травня у Львівській області відбудеться Всеукраїнський молодіжний форум відповідального лідерства, який організовує Мiнiстерство молоді та спорту України, департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації та Українська академія лідерства. На учасників чекають цікаві лекції, обговорення та панельні дискусії, вправи на командоутворення та волонтерство у сільськогосподарській галузі Львівської області. Завдяки форуму молодь навчиться презентувати себе, здобувати практичні навички роботи в команді, знатиме, як не боятись публічних виступів, вміти добре вести переговори, та ефективно працювати з громадою.
27 Квітня, 2018 р., 10:07
24-27 травня вже вдруге відбудеться молодіжний візит «TRIPS for ACTION B&V» для активних людей, які займаються розвитком молодіжних ініціатив у Львівській області.Під час поїздки планується ознайомитись з громадською діяльністю, функціонуванням молодіжних просторів та організацією молодіжної політики у Відні та Будапешті. Під час переїздів учасники разом напрацьовуватимуть ідеї створення локальних молодіжних просторів – автобус перетвориться на молодіжний коворкінг. Обов'язкові вимоги до учасників:
27 Квітня, 2018 р., 09:56
З метою роз'яснення ключових етапів медичної реформи  Міністерство охорони здоровя України  випустило  п'ятий номер "Дайджесту змін в охороні здоров'я", де можна знайти відповіді  на найбільш поширені запитання. Детальніше з Дайджестом  можна ознайомитись тут.  Список лікарів, які будуть надавати первинну медичну допомогу на території Сколівського  району:
26 Квітня, 2018 р., 17:05
Сьогодні, 26 квітня, призначено державні соціальні допомоги 115 малозабезпеченим  сім’ям  району.  Призначення вищевказаних  соціальних допомог  затверджено  під час засідання  комісії  з розгляду питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, житлових субсидій та пільг за місцем проживання під головуванням заступника голови райдержадміністрації  Василя Білинця.
26 Квітня, 2018 р., 16:37
У середу, 25 квітня, з метою  легалізації  лісопильних об’єктів   на території району  відбувся виїзд районної комісії  по обстеженню лісопильних об’єктів під головуванням заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця. Зокрема,   проведено обстеження  п’яти   пилорам в м.Сколе та с.Дубина, за результатами якого  складено відповідні акти.
26 Квітня, 2018 р., 16:17
У понеділок, 30 квітня, у сквері між вулицями Підвальною та Винниченка (парк «На Валах» у Львові), неподалік пам’ятника В’ячеславу Чорноволу відбудеться урочиста презентація, присвячена прибуттю найголовніших футбольних клубних трофеїв Європи – кубків Ліги чемпіонів УЄФА. Вболівальники зможуть сфотографутися із чемпіонськими трофеями. Відтак, усіх охочих запрошують у парк «На Валах» з 17 до 21 години, аби побачити кубки Ліги чемпіонів УЄФА вживу.
26 Квітня, 2018 р., 15:14
 Сьогодні, 26 квітня,  в м. Сколе  відбулось скорботне віче-реквієм  «Атомне століття раною горить»  з нагоди вшанування  32-ої річниці Чорнобильської трагедії. Керівництво району, представники держустанов, організацій, освітяни вшанували   пам'ять жертв  аварії на ЧАЕС, поклавши  лампадки до підніжжя пам’ятника Борцям за волю України. Хвилиною мовчання  учасники  заходу вшанували  пам'ять  жертв катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора