Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

14 Вересня, 2018 р., 14:24
ПФУ звертає увагу на особливості заповнення таблиці 5 додатка Д4 (Звіт з ЄСВ). Таблиця 5 Додатку Д4 Звіту подається страхувальником, якщо протягом звітного періоду: було укладено або розірвано трудовий договір (ЦПД, крім ЦПД, укладеного з фізособою – підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань) із застрахованою особою;
14 Вересня, 2018 р., 12:56
Питання вивезення  твердих побутових відходів обговорено під час робочої наради, яку провів голова райдержадміністрації Богдан Янко 13  вересня з  головами місцевих рад. Проблема виникла у зв’язку з тим, що Стрийська міська рада вимагає від місцевих рад Сколівського району проплату за перешарування сміття на Стрийському міському полігоні твердих побутових відходів.  Богдан Янко проінформував про домовленість з головою Стрийської міської ради  про 10-денне відтермінування   проплати за перешарування сміття на Стрийському сміттєзвалищі. За цей період місцеві ради повинні  вишукати  необхідні кошти і проплатити. За результатами наради головам місцевих рад рекомендовано до 25 вересня  поточного року  проплатити  кошти за перешарування сміття Стрийській міській раді.
13 Вересня, 2018 р., 17:45
На даний час виплата заробітної плати в «конверті» та нелегальна робота,  нажаль, є нормою життя. Виплати у «конвертах» стали одною із складових тіньової економіки. Недоліки тіньової заробітної плати, як і тіньової зайнятості не тільки в тому, що бюджет недоотримає кошти, а також втрата страхового стажу для призначення пенсії найманим працівникам без оформлення трудових відносин.   Здебільшого проблемні питання щодо легалізації заробітної плати виникають у суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб, тобто підприємець, частково приховуючи виручку від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачує доходи найманим працівникам, які не обліковані в бухгалтерських документах.
13 Вересня, 2018 р., 17:25
Питання щодо  роботи закладів культури району, назрілих проблем та  шляхів їх вирішення, перспективи розвитку культурної сфери обговорено  сьогодні, 13 вересня,  під час зустрічі голови райдержадміністрації  з працівниками  закладів культури району. Під час зустрічі голова райдержадміністрації  наголосив, що  робота  всіх установ та організації незалежно  від напрямів та сфер діяльності  повинна відбуватись  виключно в  правовому полі, відзначив важливість розвитку культурної сфери, необхідність налагодження конструктивного діалогу з жителями населених пунктів району, зокрема, активізація мешканців у вирішенні наболілих питань, укріплення їх громадянської позиції,  налагодження комунікації  з молоддю, роз’яснення  механізму  співпраці та  впливу  на органи влади.  Відтак зустріч відбулась у форматі діалогу.  Серед порушених питань: проблема  поповнення бібліотечних фондів;  часткова зайнятість бібліотечних працівників; низька заробітна плата.
13 Вересня, 2018 р., 15:04
У середу, 12  вересня,  комісією у складі головного спеціаліста служби у справах дітей Оленою Урдей, директора РЦСССДМ Юрія Кузейківа, провідного спеціаліста із соціальної роботи Наталії Станович, інспектора з ювенальної превенції Наталії  Костишин, фахівця Сколівського бюро правової допомоги Віри  Андрейків, Тухлянського сільського голови  Андрія Ткачика, сімейної медсестри Світлани Арендач проведено обстеження умов проживання малолітньої. З матір'ю дитини проведено профілактичні бесіди щодо належного утримання, виховання доньки, щодо ведення тверезого способу життя, щодо створення належних санітарних умов проживання. Роз'яснино та ознайомлено із чинним законодавством, попереджено про відповідальність. За результатами обстеження Сколівським РЦСССДМ сім'ю взято під соціальний супровід, а малолітню у службі у справах дітей поставлено на облік дітей, які перебувають у складних  життєвих обставинах.
12 Вересня, 2018 р., 23:57
          Вчора, 11 вересня, в рамках проведення  зустрічей керівництва  райдержадміністрації  з громадськістю району,  відбулась  зустріч голови райдержадміністрації Богдана Янка з  жителями сіл Росохач, Мита, Сухий Потік. Під час  зустрічі  голова райдержадміністрації звернув увагу  на роботу закладів культурної, медичної та  освітньої сфер,  проінформував про стан виплат заробітної плати та легалізацію робочої сили, про наповнення місцевих бюджетів району тощо. Богдан Янко зупинився на  важливій події, яка відбулась в районі, а саме: відкриття новозбудованого Верхньорожанківського ЗЗСО І-ІІ рівнів. Самі мешканці села Верхня Рожанка назвали даний освітній заклад «кольоровою мрією». Відтак дискутували про процес децентралізації, створення громадянського суспільства. Прикладом стала Славська ОТГ.
12 Вересня, 2018 р., 16:50
“Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних симовлів є обов’язком громадян України” стаття 65 Конституції України. Нинішня неоголошена війна на Сході держави – тема номер один для переживань, турбот та сліз. У випусках новин левова частка матеріалів присвячується зоні АТО, біженцям та окупованому Кримові. Мабуть, зараз саме той час, коли Україна найбільше потребує нашої допомоги. Адже якщо раніше патріотизм був покликом серця, то зараз це обов’язок усіх, кому важлива власна доля.
12 Вересня, 2018 р., 11:46
Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада та Мистецький Фонд імені Короля Данила оголошують Всеукраїнський конкурс наукових і науково-популярних робіт «Історія, яка нас об’єднує». Прийом заявок триває до 19 жовтня 2018 року. Мета конкурсу – сприяння молодим історикам, які прагнуть вивчати актуальні та малодосліджені сторінки української історії; заохочення суспільного обговорення та правдивого висвітлення подій минулого, консолідації українського суспільства і поглиблення знань з історії України.
11 Вересня, 2018 р., 12:32
Усіх книгоманів, народжених з 19 по 23 вересня, запрошують відвідати 25 Book Forum і отримати безкоштовний одноденний квиток. За словами організаторів, книголюбам, яким виповниться 25 років упродовж Book Forum подарують квиток на чотири дні і сюрприз. Право на отримання квитків нададуть лише при пред'явленні документа, який  засвідчує особу. Зазначимо, у програмі книжкового форуму -  понад 900 літературних презентацій, дискусій, автограф-сесій зі світовими авторами, 250 видавництв, 2500 книжкових новинок.  Учасниками стануть  близько 250 видавництв і книготорговельних організацій, понад 1500 авторів, інтелектуалів, художників та культурних діячів з України та інших країн світу.
11 Вересня, 2018 р., 10:43
15 вересня у м. Сколе на території ландшафтного парку палацу баронів Гределів відбудеться міжнародний фестиваль «Мисливська ватра».  Мета проекту: використання наявних ресурсів культурної спадщини в м. Сколе для розвитку туризму, привернення уваги вітчизняних та зарубіжних інвесторів для залучення коштів на реставрацію палацу Гределів та відновлення ландшафтного парку з метою створення у м. Сколе «Європейського центру розвитку туризму, професійної освіти та рекреації ім. Миколи Коперника» та музею мисливства. Програма фестивалю:  10:00 год. - Молебень за Україну, всіх мисливців та їх святого покровителя, захисника міста Сколе архангела Михаїла, 10:30. - Освячення штандартів мисливських колективів, 10:45 - Урочиста хода учасників фестивалю через Сколе до палацу Гределів, 11:30 - Урочисте відкриття фестивалю та святкування Дня працівника лісу (святкові привітання від Владики Самбірсько-Дрогобицької єпархії, представників влади, закордонних та українських делегацій). 12:30 - Вручення нагород працівникам лісового господарства, 13:00 - Конкурс мисливських колективів (експозиція, мисливська страва, пісня, розповідь мисливської бувальщини, стрільба з пневматичної гвинтівки, імітація голосу оленя благородного, виводка собак мисливських порід), 15:00 - Виступи фольк гурту «Фіглярі», дуету «Голос із серця Карпат», фольклорних колективів району та області, 17:30 - Підведення підсумків, оголошення результатів, вручення нагород переможцям, 18:00 – Продовження виступів фольклорних колективів. 19:30 - Запалення «Мисливської ватри», народні гуляння, знайомства та братання мисливців, обмін досвідом тощо, 20:00 - Виступ гурту «Цвіт кульбаби». На території працюватимуть локації з розвагами та вікторинами для дітей, виставкою мисливських трофеїв, творів фотохудожників, пейзажистів, різьбярів по дереву, виготовлення скульптур з дерева бензопилами, виставкою та продажем сувенірів, мисливські, промислові та продуктові магазини, бойківська кухня тощо, Відбудеться презентація книги «Мисливська атлантида львівських Карпат».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора