Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначення 100-річчя Соборності України в Орівському ЗЗСО I-III р.

Дата: 22.01.2019 20:00
Кількість переглядів: 471

Фото без описуДень 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике Фото без описудержавне свято – День Соборності України. 100 років тому на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів - проголошено  злуку УНР та ЗУНР.   З нагоди відзначення 100-річчя  проголошення Акту Злуки та з метою формування в учнів національної свідомості,  виховання патріотизму у Орівському ЗЗСО I-III р. проведено урочисту лінійку  «Україно моя, Україно, я для тебе у світі живу», тематичні уроки «Гідні пам’яті нащадків», учительську  конференцію "Ідея Соборності України: минуле, сучасне, майбутнє", а  також організовано тематичну виставку художньої літератури та історичних документів «Україна: історія і сьогодення» та перегляд Фото без описувідеофільму про події 22 січня 1919 року.

Під час проведення урочистих заходів учні продемонстрували віру в те, що цілісність України залишиться непорушною, бо вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого і тих, хто сьогодні веде боротьбу з ворогом на сході України.

Школярі помолилися за мир, склали прапор єдності, символічно відтворили акт злуки Західної та Східної України. Першокласники підготували композицію «Голуб миру». Всі учасники виконали Державний Гімн України.

Сподіваймося на те, що любов, віра та надія додадуть всім сил, наснаги, впевненості у боротьбі за свободу нашої суверенної держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора