Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Так, вакцини діють! Збережіть своє здоров’я та здоров’я дітей! Прийдіть і вакцинуйтесь!», - Ірина Микичак

Дата: 25.01.2019 13:04
Кількість переглядів: 470

?«???°??, ???°?????????? ??????????! ???±?µ???µ?¶?????? ???????? ?·??????????????? ???° ?·??????????????? ???????µ??! ???????????????? ?? ???°???????????????µ????!?», - ?????????° ???????????°??Львівська область забезпечена повністю вакцинами проти кору. Вакцини якісні та ефективні, наявні у всіх кабінетах щеплень, виробництва Бельгії та США. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак під час інтерв’ю на телеканалі НТА. “Підйом захворюваності відбувається кожні 10-12 років та носить хвилеподібний характер. Велика кількість випадків пов’язана також з антивакцинальною кампанією та тим, що декілька років тому вакцин не було  в повному обсязі. Люди втратили звичку вакцинуватися!

А вакцинуватися треба всім, хто не впевнений в своєму вакцинальному статусі та в кого зроблена лише одна доза щеплення. Навіть зараз, під час епідемії грипу, можна і варто вакцинуватись проти кору. Більше того, ми є загрозою для Європи і зараз Європа думає, чи не обмежувати в'їзд мешканцям України. Вважаю, що  ми держава цивілізована та освічена, нічим не відрізняється від сусідніх європейських держав, але ми самі своїм небажанням байдужістю прочитати про якість вакцини, позбавляємо себе будь-яких прав цивілізованої держави. Я закликаю всіх мешканців області і дорослих, і малих вакцинуватись і захистити своє здоров’я”, - зазначила Ірина Микичак.

За її словами, протипоказання до вакцинації є вкрай обмежені.

“Протипокази незначні, не можна людям, які мають в анамнезі випадки анафілактичної реакції, алергію на курячий білок, а також пацієнти в період хіміотерапії”, - додала директор департаменту охорони здоров’я.

Нагадаємо, на Львівщині більше 73% хворих на кір – не вакциновані.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора