Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

06 Березня, 2017 р., 11:16
   При згорянні рослинних залишків у повітря викидається величезна кількість шкідливих речовин, зокрема окиси азоту, чадний газ, важкі метали та низка канцерогенних сполук, що викликають ракові захворювання. Крім цього, спалювання сухої трави завдає значної шкоди дикій фауні: руйнує перші виводки зайця-русака, кладки яєць птахів, ґрунтовий покрив. Часто призводить і до знищення осель та господарських угідь. Слід зазначити, що за нормальних природних умов, перегниваючи листя повертає в грунт поживні речовини, а зола, що утворюється при згорянні – значно знижує родючість! Спалювання сухої рослинності дуже часто переростає у великомасштабні пожежі. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко! Крім цього, неконтрольовані горіння спричиняють погіршення видимості на автодорогах, що часто стає причиною дорожньо-транспортних пригод. З метою запобігання спалюванню сухої рослинності Державною екологічною інспекцією у Львівській області створено рейдові групи, які забезпечують контроль на території області щодо виявлення фактів порушення природоохоронного законодавства та притягнення винних осіб до відповідальності. Крім цього, держінспекторами з ОНПС проводяться роз’яснювальної роботи з представниками органів місцевого самоврядування та в навчальних закладах у форматі виховних уроків з учнями різних класів.         Встановлення особи порушника належить до повноважень органів ГУ НП у Львівській області.
06 Березня, 2017 р., 11:11
 У суботу,  4 березня,   делегація зі Сколівщини  взяла участь  в урочистостях, які відбулись у с.Млини (Польща), з нагоди  202-ої річниці з дня народження Михайла Вербицького  - автора  музики  Державного Гімну України.
03 Березня, 2017 р., 15:39
Для нас, християн, є дуже важливим усвідомлення своєї відповідальності за природне довкілля. Екологічним гріхом і злочином визначається безвідповідальне ставлення до створеного Богом світу, адже «людина, яка своєю діяльністю шкодить довкіллю, руйнує Боже творіння, невід’ємною частиною якого є вона сама. Вона грішить не лише стосовно творіння, але й стосовно себе та Бога».
03 Березня, 2017 р., 15:19
ВИТЯГ З  НАКАЗУ  військового комісара  Сколівського районного військового комісаріату від  28.02.2017  № 49. На підставі Закону України “Про  військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 24.02.2017 р. № 44/2017 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році” з   01 квітня по 30 травня 2017 року проводиться призов громадян на строкову військову службу,
03 Березня, 2017 р., 09:14
3 березня 2017 року у Львівській області оголошено Днем жалоби за шахтарями, котрі трагічно загинули внаслідок аварії на відокремленому підрозділі "Шахта Степова" ДП "Львіввугілля". Відповідне розпорядження підписав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.
02 Березня, 2017 р., 17:17
Президент України Петро Порошенко підписав Указ про оголошення 3 березня всеукраїнської жалоби з приводу трагедії на шахті "Степова", що у селі Глухів Сокальського району Львівської області.
02 Березня, 2017 р., 14:31
Завтра, 03 березня о 15.00 год., в залі засідань Сколівської райдержадміністрації  відбудуться слухання щодо  стану пасажирських перевезень  на Львівщині, зокрема на території Сколівського району.
02 Березня, 2017 р., 11:53
У четвер, 9 березня, у Львівській облдержадміністрації відбудеться тест-драйв ідей проектів громадських організацій, які хочуть подати свої пропозиції на конкурс проектів. http://loda.gov.ua/news?id=25923
01 Березня, 2017 р., 17:48
Ранньовесняні квіти біологи об’єднують однією назвою - ПЕРВОЦВІТИ. Первоцвіти – це екологічна група рослин, яка нараховує близько 500 видів. Розпускання квітів у них відбувається ще до появи листків на деревах. У багатьох первоцвітів забарвлення яскраве, весняне. Квіти золотисті, блискучі, неначе сонце, голубі, як весняне небо, бузкові та білосніжні. Підсніжники, проліски, ряст, первоцвіт, шафран, цибуля ведмежа, конвалія, вовчі ягоди – це неповний перелік первоцвітів, що можна зустріти у наших лісах. Правда, є і не дуже помітні, невиразні, як, наприклад, ожина волосиста чи копитняк європейський. Але якщо придивитися уважніше, то і ці непомітні квіти по-своєму прекрасні, хоча б тим, що з'являються одними із перших та годують голодних комах, що прокинулись.
01 Березня, 2017 р., 17:25
Впродовж останніх днів на Львівщині масово горять сухостої. На території області зафіксували понад сотню випадків самовільного випалювання сухої рослинності.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора