Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За самовільний підпал сухостою загрожує адміністративна відповідальність

Дата: 01.03.2017 17:25
Кількість переглядів: 730

Фото без описуВпродовж останніх днів на Львівщині масово горять сухостої. На території області зафіксували понад сотню випадків самовільного випалювання сухої рослинності.

Обласна державна адміністрація закликає краян не спалювати сухостій аби уникнути пожеж в екосистемах. Адже вони завдають величезну шкоду ґрунтам, рослинному та тваринному світу. Забруднюють навколишнє середовище шкодять здоров'ю людини – у димі містяться окиси азоту, чадний газ, важкі метали та низка канцерогенних сполук. Окрім того, у повітря вивільняється діоксин – одна з найбільш отруйних речовин.

Найбільше випадків самовільного спалювання сухої рослинності впродовж останніх днів зареєстрували у Городоцькому, Дрогобицькому, Жидачівському, Кам’янка-Бузькому, Мостиському, Миколаївському, Сколівському, Стрийському і Старосамбірському районах та у містах Львові, Стебнику і Червонограді.

Мешканцям Львівщини також попереджають, за самовільне випалювання сухостою передбачена адміністративна відповідальність. Підпал карається грошовим стягненням від 170 до 340 гривень для фізичних осіб та 850 до 1190 гривень для посадових. А за порушення, вчинені у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, штрафи зростають удвічі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора