Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

20 Серпня, 2017 р., 12:04
Відділ з питань   цивільного захисту, транспорту та доріг райдержадміністрації закликає мешканців та гостей Сколівщини  дотримуватись правил безпеки поводження на воді під час літнього відпочинку. Загальні правила поведінки на воді:
19 Серпня, 2017 р., 11:27
В неділю, 20 серпня,   в с.Хітар біля пам’ятника Борцям  за волю  України відбудеться   вшанування пам’яті воїнів  УПА, які загинули в 1947 році.  Початок о 18.00 год.  В програмі: 18.00  год.  - Молебень за Україну; 18.20 год.  - покладання квітів до  пам’ятника Борцям за волю України; 18.25 год.  - народне віче; 19.00 год.  - патріотична концертна програма за участю народного вокально-інструментального ансамблю «Бескид» та солістів РНД «Бескид» м. Сколе; 19.30 год. - запалення свічок пам’яті.
19 Серпня, 2017 р., 11:06
За інформацією департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА, учора, 18 серпня, о 16:18 год у наслідок горіння сухостою у с. Оселя Яворівського району постраждав місцевий мешканець. Відтак, чоловіка 52-го року народження госпіталізували з термічними опіками верхніх кінцівок та обличчя ІІ-ІІІ ступеня у стані середньої важкості у опікове відділення 8 –ї міської клінічної лікарні м. Львова.  Зараз стан здоров’я потерпілого – стабільний, задовільний.
19 Серпня, 2017 р., 11:05
Преображення Господнє — свято, що відзначається на спомин про велику подію у житті Ісуса Христа, що описана в Євангеліях, – таємниче Преображення (перетворення), явлення Божественної величі й слави Христа на горі Фавор. Свято Преображення Господнього існувало вже в IV ст., про що свідчать повчання і слова Єфрема Сіріна й Іоанна Золотоустого. Мати Костянтина Великого, свята рівноапостольна Єлена, побудувала на горі Фавор храм на честь Преображення, зруйнований у XII ст. Салах-ад-діном. Це свято припадає на суворий Успенський піст, проте цього дня дозволяється споживати рибу, олію та вино.
19 Серпня, 2017 р., 11:02
18 серпня, на засіданні Центральної виборчої комісії під головуванням Михайла Охендовського, ухвалено рішення щодо проведення виборів у об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). Вибори призначено на 29 жовтня. Відтак, вже у жовтні, 8 ОТГ на Львівщині оберуть голів та депутатів. Вибори відбудуться у Сокальському, Самбірському/Старосамбірському, Пустомитівському Сколівському та Мостиському районах. Своїх представників оберуть Великомостівська, Рудківська, Щирецька, Славська, Воютицька, Солонківська, Підберізцівська, Волицька об’єднані територіальні громади Львівщини. Таким чином після проведення виборів на Львівщині діятиме 33 ОТГ, які об'єднають 130 органів місцевого самоврядування та 262,5 тисяч мешканців.
18 Серпня, 2017 р., 15:32
Цьогоріч у Сколівському районі стартуватиме вже традиційний рейд "Урок", який  відбуватиметься в три етапи. Перший розпочнеться з другої декади серпня та триватиме до вересня. Він, зокрема, передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім'ях, які опинились у складних життєвих обставинах, вжиття заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового сезону. На другому етапі (з 1 до 15 вересня 2015 року) працівники служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти, міської, сільських, селищних рад спільно із представниками Сколівського відділу поліції Стрийського ВП ГУ НП України у Львівській області виявлятимуть дітей, які з 1 вересня не почали навчання у школах та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах I-II рівня акредитації.
18 Серпня, 2017 р., 14:48
Обгін є одним з найскладніших і найнебезпечніших маневрів при водінні автомобіля. Згідно статистичних даних, приблизно 10-15 відсотків дорожньо-транспортних пригод із загального числа всіх аварій відбувається під час обгону. При цьому, в силу специфіки даного маневру, пов'язаної з високими швидкостями і обмеженістю видимості, більшість аварій мають важкі і катастрофічні наслідки.
18 Серпня, 2017 р., 12:16
Днями на базі навчально-освітнього табору «Політехнік-2» відбулась лекція на тему: «Кримінальна відповідальність неповнолітніх». Організаторами заходу стали: Христина Климух – головний спеціаліст відділу «Сколівське бюро правової допомоги», Наталія Станович та Леся Канінець – провідні фахівці Сколівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Наталія Станович провела з дітьми тренінг з елементами лекції «Профілактика негативних явищ у дитячому середовищі – пропаганда здорового способу життя», що стосувався шкідливого впливу на організм тютюну, зокрема через куріння електронних сигарет, а Леся Канінець пригадала основні права та обов’язки дітей. Христина Климух розповіла слухачам лекції про кримінальну відповідальність неповнолітніх, злочини за які передбачена така відповідальність та способи відбування покарання неповнолітніми. Наприкінці лекції, організатори побажали учасникам бути правосвідомими та законослухняними громадянами своєї держави та пропагувати ведення здорового способу життя між своїми однолітками.
18 Серпня, 2017 р., 12:13
Перспективні аспекти проходження військової служби за контрактом в підрозділах ВДВ: • Безкоштовне отримання форми одягу. • П’ятиденний робочий тиждень. • Робочий день з 08.00 до 17.00 з перервою на обід. • Наявність за місцем проходження служби безкоштовного гуртожитку для неодружених. • Безкоштовне медичне обслуговування. • Безкоштовний обід (під час навчань та перебування в наряді три рази на добу), або отримання грошової компенсації за обід. • Інтенсивні заходи бойової підготовки. • Щорічна відпустка від 30 до 45 діб з урахуванням календарної вислуги років. • Під час відбуття у чергову відпустку отримання грошей на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.• Можливість отримання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових проблем у розмірі місячного грошового забезпечення підписанням другого контракту. • Можливість прийняття участі в навчаннях на території інших держав. • Можливість виконання завдань у складі миротворчих контингентів. • Пільгове санітарно-курортне лікування або оздоровлення. • Можливість вивчення іноземної мови за рахунок Міністерства оборони України. • Можливість виходу на пенсію після 25 календарних років. • Забезпеченість житлом за рахунок Міністерства оборони України. З серпня 2017 року підрозділам ВДВ збільшено грошове забезпечення: - від 8500,00 грн на місяць в місцях постійної дислокації; - від 10000,00 грн в зоні проведення АТО. За більш детальнішою інформацією звертатися у Сколівський РВК (тел: 03251-2-12-92)
17 Серпня, 2017 р., 17:30
Енергоменеджмент – шлях до заощадження державного та місцевих бюджетів»/ https://www.youtube.com/watch?v=0f-awPVZc1E

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора