Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

07 Вересня, 2017 р., 10:51
У середу, 06 вересня, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця відбулось виїзне засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення при Сколівській райдержадміністрації на території Підгородецької, Крушельницької та Корчинської сільських рад за участю представників ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення та управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Стрийського об’єднаного управління Пенсійного Фонду у Львівській області, районного центру зайнятості.Основною метою даного заходу було проведення інформування та роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання та їх працівників щодо дотримання вимог чинного законодавства по виплаті заробітної плати та легалізації найманої робочої сили.
07 Вересня, 2017 р., 10:30
  Як повідомляють синоптики, у четвер, 7 вересня, на території Львівської області місцями – сильні грози. Також Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає – вранці й вдень 7 вересня на території Львівщини слід очікувати на пориви західного вітру 15-20 метрів за секунду.
06 Вересня, 2017 р., 15:30
Сьогодні, 6 вересня,  під головуванням першого  заступника  голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича  відбулась робоча нарада щодо  організаційних  питань проведення  на  Верецькому  перевалі фінальних етапів змагань з гірських перегонів “Львівський стандарт”. Участь в нараді взяли  організатори ралі, представники  райдержадміністрації та відповідних  служб. Зокрема,   під час наради звернено увагу на необхідність інформування населення сіл  Верхнячка, Жупани, Климець  про проведення ралі,  забезпечення громадського  порядку та  перекриття руху автотранспорту,  чергування  пожежного та медичного постів, проведення покосу придорожніх смуг та ліквідацію ямковості  на ділянці проведення автоперегонів.
06 Вересня, 2017 р., 15:18
Початок осені – сезон збирання грибів, однак, окрім користі, вони можуть спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям. Відтак, департамент охорони здоров'я Львівської ОДА нагадує, яким чином можна уникнути отруєнь.
06 Вересня, 2017 р., 14:57
У вівторок, 05 вересня,   в рамках проведення  зустрічей керівництва  райдержадміністрації  з громадськістю району, відбулась  зустріч першого     заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича з  активом  с.Орів  за участю  начальника юридичного відділу  райдержадміністрації Ольги Буцко.  Під час  зустрічі  перший  заступник голови райдержадміністрації   охарактеризував основні  напрямки соціально-економічного розвитку  району, звернувши увагу  на  капітальне  будівництво, ремонт доріг, реалізацію мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери, аспекти децентралізації,  а також звернув увагу на проведення всебічної інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед населення щодо  недопущення спалювання сухої трави та  щодо  дотримання  Правил дорожнього руху  водіями та пішоходами.  Також  обговорено питання   щодо розгляду  звернень  громадян, які надійшли  на гарячу лінію «112».    Представники  активу    села  піднімали  питання ремонту дороги,  вирішення питання нерозподілених  (невитребуваних)   паїв,  виділення земельних ділянок для учасників АТО,  питання децентралізації.
06 Вересня, 2017 р., 12:23
У вівторок, 05 вересня, під час  XVIII- а сесії  Сколівської районної ради розглянуто  питання освітньої галузі.   Участь  в  роботі сесії  взяла  директор департаменту   освіти і науки  Львівської облдержадміністрації  Любомира Мандзій, директори шкіл, представники Орівської сільської ради. Зокрема,  на розгляд  сесії    виносилось питання   проведення заходів  по оптимізації   шкільної  мережі на 2017/2018 навчальний рік, які передбачали реорганізацію  Головецької, Задільської,   та Росохацької ЗОШ І-ІІІ  ст. шляхом переведення їх   в ЗОШ І-ІІ ст., а також злиття  Орівської ЗОШ І-ІІ ступенів з  Орівською ЗОШ І-ІІІ ст. Після  тривалого обговорення  та дискусій,  більшість  депутатів не підтримала   заходи по оптимізації шкільної мережі. Відтак  начальник відділу освіти райдержадміністрації Любомир Губиш  доповів  щодо фактичної сітки середніх шкіл І, ІІ, ІІІ ступенів  та  стан підготовки установ освіти району до нового 2017-2018 навчального року.
05 Вересня, 2017 р., 21:54
9-10 вересня на Львівщини відбудуться фінальні етапи змагань з гірських перегонів, що визначать найшвидших пілотів України 2017 року.  Траса фінальних заїздів пролягатиме територією Дрогобицького та Сколівського районів. Зазначимо також, що 9 та 10 вересня Верецький перевал та перевал Борислав – Східниця ситуативно перекриватимуть: проїзд автотранспорту здійснюватимуть щогодини.
05 Вересня, 2017 р., 21:39
01 вересня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 14.07.2017 № 637 «Про затвердження Порядку функціонування Електронного кабінету», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 01.08.2017 за № 942/30810 (далі – Наказ № 637). Наказ № 637 опубліковано в офіційному бюлетені «Офіційний вісник України» від 01.09.2017 № 68. Державна фіскальна служба України до 01 січня 2018 року повинна забезпечити створення інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет» на базі існуючого електронного сервісу «Електронний кабінет платника», що функціонує у дослідній експлуатації. Порядок функціонування Електронного кабінету, затверджений Наказом № 637 (далі – Порядок), розроблено відповідно до підпункту 14.1.562 пункту 14.1 статті 14 розділу I Податкового кодексу України (далі – Кодекс) з метою реалізації платниками податків та державними, у тому числі контролюючими, органами своїх прав та обов'язків, визначених Кодексом, іншими законодавчими та нормативно-правовими актами (далі – Порядок).
05 Вересня, 2017 р., 20:18
Головне управління ДФС у Львівській області нагадує, що з 2017 року змінилися правила надання податкової знижки при оплаті навчання. Скористатися нею можна буде при поданні декларації про майновий стан і доходи у 2018 році за 2017 рік не пізніше 31 грудня 2018 року. Відтепер до податкової знижки включається сума коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Витрати на навчання в іноземних закладах освіти не можуть бути включені до податкової знижки. У разі, якщо член сім’ї першого ступеня споріднення, за кого оплачують навчання, отримує заробітну плату, це не є перешкодою для отримання права на знижку. Такий член сім’ї паралельно з навчанням може працювати, отримуючи зарплату, при цьому його родич, що оплачує навчання, права на знижку не втрачатиме.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора