Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Серпня, 2017 р., 16:20
Як повідомив Заступник начальника - начальник Сколівського відділення Стрийської ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області Володимир Мелех, що крім надання працівниками Центру обслуговування платників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ комплексу адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, платники Сколівщини мають змогу подати заяву з відповідними документами для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами або їх дублікатів та отримати оформлені бланки таких ліцензій в приміщенні ЦОП за місцем провадження суб’єктом господарювання торгівельної діяльності. Для отримання ліцензії суб’єкт господарювання повинен надати:
17 Серпня, 2017 р., 15:51
Сьогодні, 17 серпня,  рішенням ХVІІ - ї сесії  VІІ-го скликання Сколівської районної  ради створено комунальний заклад Сколівської районної ради «Історико - краєзнавчий музей «Сколівщина». А також  затверджено   Статут комунального закладу Сколівської районної ради «Історико - краєзнавчий музей «Сколівщина». Метою створення Музею є вивчення, збереження, примноження та популяризація музейних предметів та музейної колекції, залучення громадян до надбань національної та світової культурної спадщини. Музей - це інституція історико-краєзнавчого профілю, науково-дослідний та культурно-освітній заклад. Музей є у спільній власності територіальних громад Сколівського району. Засновником Музею є Сколівська районна рада (далі - Засновник). Галузеве управління Музеєм здійснюється відділом культури Сколівської районної державної адміністрації з урахуванням відповідних рішень Сколівської районної ради. Місцезнаходження (юридична адреса) Музею: вул. Д.Галицького, 52, м. Сколе, Львівська область, Україна, 82690.
17 Серпня, 2017 р., 15:47
Під час сьогоднішнього засідання  Сколівської районної  ради  приуроченого до 26-ї річниці незалежності України,  прийнято рішення про  присвоєння 4 особам  звання «Почесний громадянин Сколівського району», зокрема: 1. Степану Охримовичу -  засновнику та крайовому провіднику ОУН,  уродженцю м.Сколе, (посмертно); 2. Петру Яцику – меценату і філантропу, відомому своїм вагомим вкладом у фінансування українознавства у світі та в Україні, уродженцю смт. В.Синьовидне (посмертно); 3. Юрію Ільківу – військовому капелану та волонтеру, настоятелю Храму Святого Духа УПЦ КП с.Новожитомир Дніпропетровської області, уродженцю смт. Славське; 4. Івану Крушельницькому – Заслуженому працівнику культури України, багаторічному керівнику Народного ансамблю пісні і танцю «Бойківщина», громадському діячеві, жителю м.Сколе. Вручення  нагород  почесним громадянам  та членам їх родин  відбудеться  23  серпня 2017 року  на майдані Незалежності м. Сколе під час святкових заходів приурочених до Дня Державного Прапора та 26-ї річниці незалежності України.
17 Серпня, 2017 р., 15:39
У середу, 16 серпня,  у приміщенні Славської селищної ради відбулось засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Сколівської райдержадміністрації з суб’єктами підприємницької діяльності щодо укладення трудових відносин та оплати праці, а також повноти та своєчасності сплати податків за участю ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення, управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ.  Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Нагірняк Г.М. наголосила підприємцям, що у Львівській області діє пілотний проект МОП у галузі торгівлі та будівництві по боротьбі з незадекларованою працею, а також наголосила на правильності укладання трудових відносин з найманими працівниками, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.  Основною метою даного заходу було проведення інформування та роз’яснювальної роботи серед суб’єктів господарювання та їх працівників щодо дотримання вимог чинного законодавства по виплаті заробітної плати та легалізації найманої робочої сили.
17 Серпня, 2017 р., 15:30
  У неділю, 13 серпня, цю непересічну подію у житті парафіяльної громади урочисто відзначили у Сколе. На святочну Літургію до гарно прибраної, пишно уквітчаної церкви вмч Пантелеймона прибув собор священиків на чолі з деканом Сколівським о. Віктором Коцемірою. Тут, у храмі і на подвір’ї, численно зібралася парафіяльна громада, гості міста, з трепетом та радістю у серцях, святочно одягнені у гарні барвисті та вишивані строї. За усіма прогнозами погоди мав бути дощ, однак Всевишній, мов на замовлення, послав нам лише приємну прохолоду. В часі Служби Божої всі бажаючі мали нагоду приступити до сповіді та причаститися. Традиційно, після відправи, відбувся обряд освячення води та згодом — мирування.
17 Серпня, 2017 р., 10:37
Досвід і спостереження свідчать, що нещасні випадки найчастіше трапляються при порушені заходів безпеки на воді. Кожному слід пам'ятати, що вода помилок не пробачає. Відпочиваючи, треба дотримуватися заходів безпеки. Купайтеся краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Температура води повинна бути не нижче +17 °С, більш холодній - перебувати небезпечно. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин. Не входьте, не впірнайте у воду після тривалого перебування на сонці. Не входьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном. У воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях. Не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Якщо вас захопило течією, не намагайтеся з нею боротися. Треба плисти униз за течією, поступово, під невеличким кутом, наближаючись до берега. Не розгублюйтеся, навіть якщо ви потрапили у вир. Необхідно набрати більше повітря в легені, зануритися у воду і, зробивши сильний ривок вбік, спливти. Не допускайте грубих ігор на воді.
17 Серпня, 2017 р., 10:32
У вівторок, 15 серпня,   в рамках проведення  зустрічей керівництва  райдержадміністрації  з громадськістю району, відбулась  зустріч    заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця з  активом  c. Хащованя, яке входить до складу Волосянківської  сільської ради. Під час  зустрічі  заступник голови РДА   охарактеризував основні  напрямки соціально-економічного розвитку  району, звернувши увагу  на  капітальне  будівництво, ремонт доріг, реалізацію мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери, питання децентралізації, на необхідність проведення всебічної інформаційно-роз’яснювальної роботи  серед населення щодо  недопущення спалювання сухої трави та  щодо  дотримання  Правил дорожнього руху  водіями та пішоходами. Представники  активу  села  піднімали  питання ремонту дороги по вул.Довбуша, ремонту  місцевої школи та завершення будівництва ФАПу.
17 Серпня, 2017 р., 09:34
Вчора, 16 серпня,  працівниками Сколівського районного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Львівській області з метою інформування громадськості відносно нових сервісів Мін'юсту проведено відповідний флешмоб «Я МАЮ ПРАВО». Також, під час консультування громадян у районній бібліотеці надано відповідні роз’яснення Міністра юстиції України відносно питань: документи, які підтверджують право власності на землю, вимоги, які ставляться до орендаря, вигляд договору, присвоєння кадастрового номера, зміна умов договору чи його розірвання, реєстрація договору оренди, вартість послуг з реєстрації договорів оренди, куда звертатися для отримання додаткової консультації з цих питань. Головною метою та завданням даного заходу було інформування громадян про новації Міністерства юстиції України та можливість громадян на отримання безоплатної правової допомоги.
16 Серпня, 2017 р., 10:58
17  серпня  (четвер): Об 11.00 год.  -  ХVII-та  позачергова сесія Сколівської районної ради приурочена 26-ій річниці  Незалежності України з наступним порядком денним: -про присвоєння Звання «Почесний громадянин Сколівського району»; про створення комунального закладу Сколівської районної ради «Історико-краєзнавчий музей «Сколівщина».       23 серпня 2017 року (середа): 11.00 год. – урочисте  підняття Державного Прапора України (майдан Незалежності м. Сколе) за участю народного ансамблю пісні і танцю «Бойківщина»; 11.20 год. – покладання квітів до пам’ятника Провідникові ОУН-УПА  Степану Бандері;  до  могили  воїнів ОУН-УПА в урочищі Альтана; до могили Героя України  Олега Ушневича; до пам’ятника Великому Кобзарю  Тарасові Шевченку; до Пам’ятника Борцям за волю України;  11.30 год.  – урочисте віче та вручення  нагород «Почесний громадянин Сколівського району».   24 серпня 2017 року (четвер): 16.00 – 21.00 год. – патріотична концертна  програма за участю колективів  художньої самодіяльності  району (біля РНД «Бескид»); 18.00 год.  – святкове привітання Сколівського міського голови; 21.00 – 24.00 год.  – українська дискотека.
15 Серпня, 2017 р., 17:38
У четвер, 17 серпня, об 11.00 год. відбудеться ХVII-та  позачергова сесія Сколівської районної ради, приурочена 26-ій річниці  Незалежності України, з наступним порядком денним: 1. Про присвоєння Звання «Почесний громадянин Сколівського району». 2. Про створення комунального закладу Сколівської районної ради « Історико-краєзнавчий музей «Сколівщина». 3.Різне.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора