Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент: Не визнавати Голодомор – так само аморально, як і заперечувати Голокост

Дата: 25.11.2017 19:15
Кількість переглядів: 634

Президент: Не визнавати Голодомор – так само аморально, як і заперечувати Голокост У День пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-33 років Президент Петро Порошенко взяв участь у заходах із вшанування пам’яті невинно убієнних у ті страшні роки. Під час церемонії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років в Україні, Глава держави наголосив на важливості того, «щоб наші нащадки завжди знали, що то був не просто штучний голод, а ретельно спланований Голодомор». «Ба більше - геноцид,  за всіма ознаками, як  їх визначено в Конвенції ООН від 9 грудня 1948 року. Щоб на всіх континентах усвідомили, що не визнавати Голодомор – так само аморально, як і заперечувати Голокост», - сказав Петро Порошенко.  При цьому він додав: "Я думаю, настав час і нам самим ухвалити закон про відповідальність  за невизнання цих двох безпрецедентно жахливих трагедій".

Президент нагадав, що 14 країн на рівні парламентів теж визнали Голодомор геноцидом, а українська  дипломатія продовжує нести правду народам всього світу. Він повідомив, що в березні цього року Асамблея Португалії визначила Голодомор геноцидом, а на початку листопада в Конгресі США також представлено проект відповідної резолюції, після того як низка штатів прийняла рішення про визнання Голодомор геноцидом українського народу.

 «Ми дякуємо американським друзям та партнерам і очікуємо на результативне голосування на Капітолійських пагорбах», - підкреслив Петро Порошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора