Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

20 Грудня, 2017 р., 14:28
 23 грудня мешканці та гості Львівщини зможуть протестувати новий туристичний шлях - ознакований лижний маршрут на гору Ільза. Відкриття туристичного маршруту стартуватиме з мандрівки на скітурах від смт. Славське, далі до гори Ільза і с. Волосянка - це протяжність нового лижного туру. «Ми розраховуємо на високу популярність цього маршруту. Останні два роки Славське впевнено тримається у трійці лідерів серед напрямків відпочинку у новорічно-різдвяний період. Бачимо потребу в ознакуванні коротких піших та лижних прогулянок, тому активно працюємо саме у цьому напрямку», - розповідає начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.
20 Грудня, 2017 р., 11:14
З 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата у місячному розмірі зросте до 3723 гривень. Про це йдеться в ухваленому Верховною Радою законі про Державний бюджет України на 2018 рік. З цього часу роботодавці зобов’язані щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше 3723 грн. Якщо ж заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, то їм необхідно провести доплату до рівня мінімальної, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.
19 Грудня, 2017 р., 16:48
Реєстрація на пробне зовнішнє оцінювання відбуватиметься з 9 до 31 січня 2018 року. Про це сьогодні, 19 грудня, під час прес-конференції повідомила директор департаменту освіти Львівської ОДА Любомира Мандзій. Відтак, пробне ЗНО-2018 з української мови та літератури відбудеться 24 березня, а з математики, історії України, англійської, німецької, французької, іспанської мов, фізики, хімії, біології, географії – 31 березня. "Учні 10 класів мають право спробувати власні сили, зареєструватися та пройти пробне незалежне оцінювання - 2018", - додала Любоира Мандзій. Варто зазначити, що проходити ЗНО-2018 зможуть лише майбутні вступники - учні 11 класів.
18 Грудня, 2017 р., 10:51
Все більшу кількість українців приваблює робота за кордоном, а сайти оголошень рясніють багатьма пропозиціями та вакансіями, з неприродно високими заробітними платами. І відтак, кількість наших громадян, все частіше приймають рішення виїздити в інші країни. Часто за досить привабливими пропозиціями роботи, приховані прості шахраї та недобросовісні роботодавці, котрі змішують виконувати надмірний об’єм роботи та експлуатують людей. Які загрози та небезпеки очікують наших заробітчан? Які проблеми приховує робота в чужих країнах? Що варто врахувати при виїзді за кордон та чи є хороша альтернатива працевлаштування в Україні вже сьогодні?– такі питання обговорювали  у п'ятницю, 15 грудня, у Сколівському районному центрі зайнятості   на профінформаційному семінарі «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівля людьми та експлуатація дитячої праці». До семінару долучилися: заступник директора Сколівського РЦЗ Ірина Максимівна та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Василь Тарасович. 
18 Грудня, 2017 р., 10:08
Кабінет міністрів України розширив Національний перелік ліків в ході засідання, 13 грудня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України. "Сьогодні на засіданні уряд проголосував за дві постанови, що передбачають забезпечення українському медичними препаратами в наступному році", - йдеться в повідомленні. Згідно з інформацією прес-служби, мова йде про оновлену версію Національного переліку основних лікарських засобів і зміни до постанови №1303, якими забезпечуються ліками пільгові групи населення.
18 Грудня, 2017 р., 10:06
Головне управління Держпраці у Львівській області звертає увагу: з першого січня зростає розмір мінімальної заробітної плати. 7 грудня 2017 року Верховна Рада України прийняла Закон про Державний бюджет України на 2018 рік. Цим законом встановлено підвищення мінімальної зарплати з 1 січня до 3723 гривень. З цього часу роботодавці зобов’язані щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше 3723 грн. Якщо ж заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, то їм необхідно провести доплату до рівня мінімальної, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.
15 Грудня, 2017 р., 16:17
Вчора, 14  грудня,   під час  ХХ сесії Сколівської районної ради затверджено районний  бюджет Сколівського району на 2018 рік.  Так,  доходи районного  бюджету затверджено  у сумі 432 366 000 грн, в тому числі доходи загального фонду районного бюджету – 430 828 100 грн, доходи спеціального фонду районного бюджету – 1 537 900 грн.  Тоді як видатки районного бюджету -  у сумі 432 366 000 грн, в тому числі видатки загального фонду районного бюджету – 430 464 100 грн, видатки спеціального фонду районного бюджету – 1 901 900 гривень. Профіцит районного бюджету  у сумі 364 000  грн, в тому числі загального фонду районного бюджету 364 000  грн., дефіцит спеціального фонду районного бюджету у сумі  364 000 грн.
15 Грудня, 2017 р., 14:16
20 грудня 2017 року у м. Львові Головним управлінням ДФС у Львівській області буде проведено безкоштовний семінар для платників податків Львівської області, які перебувають на обліку в ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області, на тему: «Актуальні питання оподаткування у 2017 році» за участю міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів Львівщини. Початок семінару: 11 год. 00 хв. Початок реєстрації: 10 год. 00 хв. Місце проведення: м. Львів, вул. Стрийська, 35, актовий зал в цокольному приміщенні адмінбудинку Головного управління ДФС у Львівській області. Запрошуємо взяти участь у семінарі всіх зацікавлених. Просимо здійснити попередню реєстрацію за адресою: https://goo.gl/forms/m3AcegcCZp0wZKnG3
15 Грудня, 2017 р., 11:04
Вчора, 14  грудня,  керівництво райдержадміністрації та начальники структурних підрозділів  райдержадміністрації взяли участь у засіданні ХХ сесії Сколівської районної ради. Зокрема, під час  сесійного засідання затверджено   районні програми на 2018 рік:
14 Грудня, 2017 р., 18:14
Сьогодні, 14 грудня, у межах зльоту учнівських лісництв відбулось нагородження переможців двох екологічних конкурсів: «Збережемо ліси для нащадків» та «Життя без сміття-2017». Переможці та учасники конкурсів отримали мірні вилки, мультимедійний проектор, ноутбук, цінні подарунки, матеріали для покращення матеріально-технічної бази та інформаційно-методичну літературу. Конкурс «Збережемо ліси Львівщини для нащадків» розпочався іще 1 квітня, а участь в ньому взяли представники 32 учнівських лісництв. Відтак, перемогу здобуло лісництво Труханівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Сколівського району. «Подібні конкурси дають змогу молоді з усіх куточків Львівщини долучитись до справи збереження однієї із найбільших цінностей області – лісів. Мета таких заходів – донести до суспільства ідею про необхідність дбайливого ставлення до природи та пропагування екологічної культури», - зазначив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу Львівської ОДА Андрій Сенюк. Окрім того, відзначили і трьох призерів конкурсу «Життя без сміття-2017». Конкурс був присвячений Всесвітньому дню вторинної переробки, а до участі було подано 44 екологічні проекти.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора