Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

24 Грудня, 2017 р., 18:40
Упродовж Різдвяних свят жителів та гостей Львівщини дивуватимуть різноманітними мистецькими заходами. Про це розповіли у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА. «Поєднавши культурну та духовну спадщину з красою природи Львівщина стає центром святкування. Адже лише тут можна усвідомити духовну велич Різдва, стати учасником різноманітних святкових дійств, а також глибше пізнати традиції, звичаї та обряди нашого народу», -  зазначила директор департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації Львівської ОДА Мирослава Туркало.
24 Грудня, 2017 р., 18:34
Шановні співвітчизники! Сьогодні виповнюється 80 років від дня народження видатного політичного і державного діяча, правозахисника, Героя України В’ячеслава Максимовича Чорновола. Один із натхненників таких доленосних подій в історії нашої держави, як проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення незалежності України, він присвятив усе життя здобуттю кращої долі для рідної землі та свого народу. Постать В'ячеслава Максимовича назавжди стала символом боротьби за права вільної людини у незалежній державі, а його ім’я - золотим рядком в історії нашої країни. В'ячеслав Чорновіл, справжній державник, непересічна особистість, відданий патріот України, став легендою нації.
22 Грудня, 2017 р., 15:07
Уже найближчими вихідними на Львівщині відбудеться відкриття туристичного маршруту. Мешканці та гості Львівщини зможуть протестувати ознакований лижний маршрут на гору Ільза. Протяжність нового лижного туру стартуватиме з мандрівки на скітурах від смт. Славське, далі до гори Ільза і с. Волосянка. «Гора Ільза була обрана невипадково, оскільки гірськолижний курорт Славське вже впродовж останніх років тримає лідерську позицію в списку напрямів  куди їдуть люди відпочивати на Різдвяні свята. Тож ми упевнені, що цей маршрут користуватиметься популярністю. Оскільки існує світовий тренд щодо активного відпочинку ми пропонуємо фактично новий для України туристичний продукт, де можна мандрувати комфортно у місцях, де нема спеціально обладнаного гірськолижного підйому», - розповідає начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.
22 Грудня, 2017 р., 11:29
Вчора, 21  грудня,  заступник голови райдержадміністрації  Василь Білинець   провів зустріч з  мешканцями  с.Росохач.   Зустріч відбулась за участю депутата Сколівської  районної ради Йосипа Марусяка, представників сільської ради, активу  села.    В ході зустрічі Василь Білинець    звернув увагу на  основні  напрямки соціально-економічного  та культурного розвитку  району,  фінансові питання,   стан реалізації мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери в 2017 році та  участі в  обласному конкурсі мікропроектів в 2018 році, заходи щодо  життєзабезпечення населених пунктів   району в зимовий період. Обговорили також  заходи  по оптимізації в  галузі освіти, культури та медицини, аспекти децентралізації,  тощо. Основними проблемними питаннями, які   піднімали представники активу села, були:  оптимізація   в  освітній  галузі, а саме питання щодо  пониження в ступені Росохацької школи (звернення  з проханням  посприяти у збереженні  діючого ступеня навчального закладу, оскільки  в населеному пункті  спостерігається  позитивна динаміка  росту кількості дітей дошкільного віку;  з перспективою утворення  Завадківської опорної школи);  необхідності оновлення  шкільних  автобусів, розчистки  доріг в зимовий період (до  лікарської амбулаторії в с.Росохач), ремонту доріг загального користування та комунального значення,  щодо  графіку руху маршруток «Львів-Завадка-Львів».
22 Грудня, 2017 р., 11:28
У четвер,  21 грудня,   в рамках проведення  зустрічей керівництва  райдержадміністрації  з громадськістю району, відбулась  зустріч заступника голови райдержадміністрації Василя Білинця з  активом  с.Козьова. Під час  зустрічі  заступник голови райдержадміністрації   охарактеризував основні  напрямки соціально-економічного  та культурного розвитку  району, звернув увагу  на  реалізацію мікропроектів в закладах соціально-культурної сфери,  заходи  з оптимізації в  галузі освіти, культури та медицини, аспекти децентралізації,  життєзабезпечення населених пунктів  в зимовий період, фінансові  питання тощо.  Представники  активу  села порушували питання  розчистки тротуарів від нагромадження снігу,  реалізації мікропроектів,  медичної реформи тощо.
22 Грудня, 2017 р., 10:55
За оперативною інформацією департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації, сьогодні, 22 грудня, станом на 9:00 год, на автомобільних дорогах Львівщини працює 84 одиниці снігоочисної техніки.
21 Грудня, 2017 р., 15:26
Сьогодні,  21 грудня, відбувся семінар – нарада з суб’єктами підприємницької діяльності щодо інформування про новий розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2018 р. та правильність  обчислення розміру мінімальної заробітної плати  за участю ГУ Держпраці у Львівській області, управління соціального захисту населення та  управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівського відділення Стрийської ОДПІ, Стрийського об’єднаного управління Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівського районного центру зайнятості.
21 Грудня, 2017 р., 14:23
Міністерство освіти і науки України, БО «Міжнародний фонд Івана Франка» та ГО «Львівське товариство у м. Києві» оголошують Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра». Метою конкурсу є посилення творчої мотивації у вивченні учнями закладів загальної середньої освіти творчості Івана Франка через створення літературно-мистецьких творів у різних жанрах, у яких творив Іван Франко, та дослідження його літературної спадщини, наукової, культурологічної та громадської діяльності. З Положенням про Всеукраїнський учнівський літературно-мистецький конкурс «Стежками Каменяра» можна ознайомитися тут.
21 Грудня, 2017 р., 14:20
За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології  22 грудня на території області місцями пориви західного вітру 15 – 20 м/с. На дорогах ожеледиця, часом мокрий сніг та сніг. 21 - 22 грудня в горах областi у зв’язку з приростом снiгу очiкується значна снiголавинна небезпека (ІІІ рiвень).
20 Грудня, 2017 р., 16:56
21 грудня на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман видимістю 200 – 500 м.  З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та своєчасної ліквідації їх можливих наслідків пропоную відповідно до компетенції: - повідомити населення, селищні та сільські ради, підпорядковані підприємства, установи, організації щодо можливого ускладнення погодних умов; - вжити залежних від Вас організаційних та практичних заходів щодо запобігання надзвичайних ситуацій внаслідок складних погодних умов;   - уточнити розрахунки сил та засобів та підтримувати їх у готовності до реагування на надзвичайні ситуації; - при ускладнені обстановки, загрозі виникнення чи виникненні НС організувати чергування штабів (оперативних груп), залучення необхідних підпорядкованих сил і засобів та оперативно інформувати оперативно чергову службу ГУ ДСНС України у Львівській області щодо цього по  тел. 101. Надається з метою завчасної організації заходів запобігання і реагування на можливі надзвичайні та інші небезпечні ситуації внаслідок складних погодних умов.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора