Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Живи і працюй в Україні!

Дата: 18.12.2017 10:51
Кількість переглядів: 599

Світлина від Сколівський РЦЗ.Все більшу кількість українців приваблює робота за кордоном, а сайти оголошень рясніють багатьма пропозиціями та вакансіями, з неприродно високими заробітними платами. І відтак, кількість наших громадян, все частіше приймають рішення виїздити в інші країни. Часто за досить привабливими пропозиціями роботи, приховані прості шахраї та недобросовісні роботодавці, котрі змішують виконувати надмірний об’єм роботи та експлуатують людей. Які загрози та небезпеки очікують наших заробітчан? Які проблеми приховує робота в чужих країнах? Що варто врахувати при виїзді за кордон та чи є хороша альтернатива працевлаштування в Україні вже сьогодні?– такі питання обговорювали  у п'ятницю, 15 грудня, у Сколівському районному центрі зайнятості   на профінформаційному семінарі «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівля людьми та експлуатація дитячої праці». До семінару долучилися: заступник директора Сколівського РЦЗ Ірина Максимівна та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Василь Тарасович. 


Після ознайомлення присутніх з темою семінару, очікуваними результатами зустрічі, керівник відділу взаємодії з роботодавцями відзначив, що гарною альтернативою тимчасовій зайнятості, з багатьма загрозами за кордоном, є офіційне працевлаштування в Україні. При цьому велика кількість актуальних вакансій потребує укомплектування кваліфікованими кадрами вже сьогодні. Озвучивши актуальні вакансії регіону, Василь Меленчук запросив усіх учасників семінару до активної співпраці, та запропонував надати детальніші роз’яснення з приводу зацікавлених вакансій.
Заступник директора Ірина Тренич дала детальні роз’яснення кожному учаснику профінформаційного заходу, про послуги служби зайнятості, стану ринку праці на Сколівщині, умови праці, особливості працевлаштування, наголошуючи на перевагах легальної зайнятості в межах своєї держави. З кожним учасником було проведено індивідуальну бесіду, під час якої заступник директора змогла з’ясувати для себе головні труднощі з котрими зіштовхуються безробітні в процесі працевлаштування. Варто відзначити, що кожну проблему було обговорено, надано роз’яснення та кваліфіковану відповідь.
Багато проблем штовхають безробітних до виїзду за кордон. На жаль багато з них не володіє інформацією про велику кількість актуальних, добре оплачуваних вакансій, котрі можуть забезпечити їм гідне життя в своїй країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора