Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ДОСТУПНІ ЛІКИ: УРЯД РОЗШИРИВ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК МЕДПРЕПАРАТІВ

Дата: 18.12.2017 10:08
Кількість переглядів: 751

ДОСТУПНІ ЛІКИ: УРЯД РОЗШИРИВ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК МЕДПРЕПАРАТІВКабінет міністрів України розширив Національний перелік ліків в ході засідання, 13 грудня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України. "Сьогодні на засіданні уряд проголосував за дві постанови, що передбачають забезпечення українському медичними препаратами в наступному році", - йдеться в повідомленні. Згідно з інформацією прес-служби, мова йде про оновлену версію Національного переліку основних лікарських засобів і зміни до постанови №1303, якими забезпечуються ліками пільгові групи населення.

"Аналізуючи закупівлі лікарських засобів в регіонах, ми виявили, що тільки в 2016 році на суму понад 70 млн гривень були закуплені якісь екстракти плодів дикої моркви, хмелю, м'яти перцевої, хлорофіліпту, тощо. Не можна сказати, що ці лікарські засоби взагалі не лікують, але з огляду на їх симптоматично-терапевтичну дію, закуповувати за держкошти недоцільно", - заявив заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.

Зокрема, Кабмін схвалив внесення до Національного переліку основних лікарських засобів ще 60 діючих речовин. Тобто, тепер загальна кількість препаратів, включених у Нацперелік, які мають забезпечуватися на 100% у закладах охорони здоров'я становить 427 препаратів.

Також було прийняте рішення продовжити дію постанови №1303. Саме вона забезпечує пільгові категорії населення медичними препаратами та виробами, яких зараз немає в Нацпереліку.

Крім того, уряд затвердив обов'язкову реєстрацію препаратів в Україні та наявність їх в галузевих стандартах у сфері охорони здоров'я.

Джерело: https://prm.ua/bezkoshtovni-liki-uryad-rozshiriv-natsionalniy-perelik-medpreparativ/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора