Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

28 Лютого, 2018 р., 12:05
Нагадуємо про правила поведінки у морозну погоду та що робити при переохолодженні та обмороженні.  ЯК ОДЯГАТИСЬ У МОРОЗНУ ПОГОДУ: При мінусовій температурі повітря важливо не спітніти - це дуже небезпечно. Одягайте кілька більш легких светрів, а не один дуже теплий. В такому разі ви зможете зняти один з них, якщо вам стане занадто спекотно.  Багатошаровість” одягу також зберігає додаткове тепло. Уникайте тісного одягу та взуття, щоб зберегти тепло і уникнути обмороження. Рукавички, шапка, шарф, піднятий комір захистять відкриті ділянки шкіри від холоду. Це - обов’язкові атрибути у морозну погоду.
28 Лютого, 2018 р., 11:58
Громадянам, включеним до переліку осіб, які під час участі в масових акціях цивільного протесту отримали тяжкі, середньої важкості й легкі тілесні ушкодження, що не призвели до інвалідності, і які звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року буде надано статус «Постраждалий учасник Революції Гідності» з відповідною видачею посвідчення. Пільги і соціальні гарантії передбачені ст. 12 Закону, а саме: безкоштовне отримання ліків і препаратів за рецептом лікаря; безкоштовне зубопротезування; безкоштовне забезпечення санаторно-курортним лікуванням; 75% знижки за користування житлом і комунальними послугами; безплатний проїзд міським пасажирським транспортом, а раз на два роки або з 50%-ю знижкою щорічно – залізничним або авіаційним транспортом; щорічне медичне обстеження; додаткова двотижнева відпустка зі збереженням заробітної плати; підвищення пенсії на 25% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб; щорічна разова грошова допомога у визначеному урядом розмірі й інші.
27 Лютого, 2018 р., 16:33
Актуальні питання захисту прав дітей обговорено сьогодні, 26 лютого, під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів перший заступник  голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич. Зокрема, комісією надано дозволи  на дарування житлових  будинків, оскільки там проживають малолітні діти,  встановлено графік  побачення батька з неповнолітніми дітьми, надано дозвіл на безоплатну приватизацію  в межах норм безоплатної передачі земельної ділянки для обслуговування  будинку та земельної ділянки для ведення ОСГ  на малолітню  дитину з наданням права підпису за малолітню дитину бабусі; заслухано питання  про виконання батьківських обов’язків  відносно неповнолітніх дітей в двох  сім’ях.
26 Лютого, 2018 р., 14:58
За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології,  у найближчу добу 27 лютого очікується значне зниження температури атмосферного повітря, вночі 18 – 23°, місцями 26 – 28° морозу, вдень 8 – 13° морозу.  Щоб уникнути переохолодження та обмороження слід дотримуватись наступних порад:
26 Лютого, 2018 р., 14:31
Головне управління ДСНС оприлюднив перелік об’єктів, що можуть бути використані в якості придорожніх стаціонарних пунктів обігріву на території Сколівського району. 
26 Лютого, 2018 р., 12:28
13 березня 2018 року о 14.00 год.   в актовій залі райдержадміністрації відбудеться звіт першого заступника голови райдержадміністрації Ярослава Лепісевича про роботу  райдержадміністрації у 2017 році та основні завдання на 2018 рік.   Звіт відбудеться за участю голови Львівської  облдержадміністрації Олега Синютки. На  публічний звіт  запрошуємо  керівників територіальних органів виконавчої влади,  голів місцевих рад, депутатів районної та місцевих  рад, керівників  державних установ,  громадськість Сколівщини.
26 Лютого, 2018 р., 12:26
Сьогодні, 26 лютого, перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Лепісевич взяв участь в обласній skype-конференції, під час якої заслухано наступні питання: про стан забезпечення коштами у місцевих бюджетах для надання пільг учасникам АТО – бійцям добровольчих формувань у 2018 році; про проходження опалювального сезону 2017/2018 року та стану розрахунків підприємств паливно-енергетичного комплексу за енергоносії; про порядок та умови використання у 2018 році субвенції з державного бюджету на придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа; про стан виконання плану комплектування слухачами навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
23 Лютого, 2018 р., 15:26
За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології,  у зв'язку з надходженням холодної арктичної повітряної маси, на Львівщині протягом 24-27 лютого 2018 року очікується значне зниження температури атмосферного повітря, а саме:  24 лютого - вночі 10-15, місцями 18-20 морозу; вдень 5-10 морозу; 25 лютого - вночі 13-18, місцями 21-23 морозу; вдень 8-13 морозу; 26 лютого - вночі 16-21, місцями 24-27 морозу; вдень 10-15 морозу; 27 лютого - вночі 14-19, місцями 22-25 морозу; вдень 8-13 морозу. За таких умов традиційно зростає кількість подій, пов’язаних із переохолодженням та обмороженням.   Щоб уникнути цього необхідно:
23 Лютого, 2018 р., 10:47
Театралізоване військово-історичне дійство відбудеться у селі Вовчухи Городоцького району з нагоди 100- річчя проголошення ЗУНР та боїв підрозділів Галицької Армії під час «Вовчухівської офензиви» (наступальної воєнної операції ГА у лютому 1919 року під час українсько-польської війни 1918-1919 років).  Театралізоване військово-історичне дійство розпочнеться о 14.00 біля Народного дому села Вовчухи.   Організатори заходу: ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять»; Львівська обласна державна адміністрація; Долинянська сільська рада;  громада с. Вовчухи.
23 Лютого, 2018 р., 10:00
Весна чи не найпрекрасніша пора року. З найпершими теплими промінчиками сонця прокидається природа, весело, неначе граючись, дзюрчать струмочки. Справжні провісники весни – первоцвіти уже дають про себе знати та все ж чекають остаточного пробудження природи. Ми багато чули про необхідність охорони первоцвітів, але чи багато ми знаємо про них? З червонокнижних видів рослин, які зацвітають одними з перших на території НПП «Сколівські Бескиди» є підсніжник звичайний, шафран Гейфеля (крокус), цибуля ведмежа, а також до первоцвітів відносяться: проліска дволиста, анемона жовтецева, анемона дібровна, ряст ущільнений, первоцвіт весняний. Саме ці рослини необхідно охороняти, і щоб усвідомити недопустимість знищення перших весняних квітів, потрібно знати про них якомога більше.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора