Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Квітня, 2018 р., 14:50
ТОВ «КТ-Енергія» проводить конкурс екологічно-дружніх вчинків серед шкіл, учнів та учителів із використанням мобільного додатку «Кліматичні Краплі». Для участі у конкурсі школам потрібно зареєструвалися за посиланням до 30 квітня включно.  Умови конкурсу та визначення переможців: Школи змагатимуться у генерації Кліматичних крапель. Переможцями буде обрано 4 школи, що наберуть найбільшу кількість Кліматичних крапель у розрахунку на одного учня, здійснюючи еко-вчинки. Кліматичні краплі нараховуються за такими коефіцієнтами:
17 Квітня, 2018 р., 12:49
24-27 травня вже вдруге відбудеться молодіжний візит «TRIPS for ACTION B&V» для активних  людей, які займаються розвитком молодіжних ініціатив у Львівській області. Під час поїздки планується ознайомитись з громадською діяльністю, функціонуванням молодіжних просторів та організацією молодіжної політики Будапешту та Відня. Під час переїздів учасники разом напрацьовуватимуть ідеї створення локальних молодіжних просторів - автобус перетвориться на молодіжний коворкінг.
17 Квітня, 2018 р., 12:47
У четвер, 19 квітня 2018 року з 16:00 год. відбудеться безкоштовний тренінг для громадськості на тему: «Мистецтво публічного виступу». Захід проводитиме Володимир Соколовський – молодіжний європейський посол, віце-президент ГО «NFED- Center of non-formal education», член молодіжної контактної групи за підтримку офісу координаторів проектів ОБСЄ України. Заявку щодо участі у тренінгу потрібно заповнити за посиланням: https://goo.gl/16jDBD до 10:00 19 квітня 2018 року. Захід відбудеться у приміщенні Львівської обласної державної адміністрації: м. Львів, вул. Винниченка, 18, каб. 412.
17 Квітня, 2018 р., 12:12
У четвер, 19 квітня 2018 року,  об 11.00 год. в  актовій залі райдержадміністрації відбудеться ХХІІІ-та сесія Сколівської районної ради з наступним порядком денним: 1. Про виконання програми соціально-економічного  та  культурного розвитку Сколівського району за 2017 рік. 2. Про затвердження  програми соціально-економічного  та  культурного розвитку Сколівського району на 2018 рік. 3. Про виконання районного бюджету Сколівського району за І-й квартал 2018 року. 4. Про внесення змін в обсяг районного бюджету Сколівського району на 2018 рік. 5. Про затвердження розпоряджень голови райдержадміністрації. 6.  Про договори на міжбюджетні трансферти. 7. Про стан дорожньої мережі та її утримання в весняно-літній період. 8. Про роботу управління соціального захисту в тому числі Сколівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) за 2017 рік 9. Про стан електромереж району та перспективи розвитку в 2018 році. 10. Різне.
17 Квітня, 2018 р., 12:08
Сьогодні, 17 квітня, під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації  Ярослава Лепісевича відбулося засідання Колегії райдержадміністрації. Про виконання районного бюджету Сколівської району за І квартал 2018 року  прозвітувала заступник  начальника фінансового управління райдержадміністрації Неоніла  Шило. Так,  в січні-березні 2018 року до районного бюджету  надійшло  108322,1 тис. грн. доходів загального та спеціального фондів,  що становить  24,5  відсотка  до затверджених розписом з урахуванням змін, в тому числі до загального фонду – 104518,1 тис.грн або, відповідно, 24,0 відсотка, спеціального фонду –   3804,0 тис.грн., або 55,9 відсотка.  В розрізі фондів бюджету виконання річного розпису асигнувань районного бюджету наступне: - загальний фонд – 65681,4 тис. грн. або 21,5  відсотків до річних  планових кошторисних призначень; - спеціальний фонд – 1619,3 грн. або 11,6 відсотка до річних планових кошторисних призначень. Видаткова частина районного бюджету, без урахування цільових соціальних субвенцій, виконана в сумі – 56067,8 тис.грн, або на 21,7% до плану 2018 року.
16 Квітня, 2018 р., 15:52
Останніми днями почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності та її залишків у природному середовищі, які можуть перерости у масштабні пожежі та спричинити багато лиха. На жаль, саме у такий період села і міста щороку занурюються у суцільні димові завіси – люди не задумуючись над шкідливістю свого вчинку випалюють суху рослинність на полях, смугах вздовж автомобільних та залізничних доріг. Закликаємо всіх мешканців та гостей Львівщини дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природному середовищі.
16 Квітня, 2018 р., 11:16
27 квітня 2018 року  у м. Києві у КВЦ «Парковий» Держенергоефективності організовує головну подію року у сфері енергоефективності –  IV Форум енергоефективного партнерства’18 «ЕСКО: Успіхи та перспективи. Нові механізми сталого фінансування енергоефективності місцевих громад». Україна твердо крокує шляхом до енергонезалежності! Пріоритетною сферою для реформ у сфері енергоефективності залишаються житлові та громадські будівлі. Лише в бюджетній сфері близько 100 тисяч будівель потребує термомодернізації. За оцінками експертів, на сьогодні потреба в інвестиціях у термомодернізацію будівель бюджетних установ складає від 4,2 до 8,5 млрд дол. США. Для вирішення цього питання широко впроваджуватимуться дієві європейські інструменти підвищення рівня енергоефективності – енергосервіс та енергоменеджмент.
16 Квітня, 2018 р., 11:14
 Відповідно до Закону № 2148 внесено зміни до Закону № 1767, якими визначено орган, що встановлює пенсію за особливі заслуги перед Україною та строк, в який така пенсія призначається. Починаючи з 11.10.2017 р. пенсії за особливі заслуги встановлюються територіальним органом Пенсійного фонду України. Раніше (до 11.10.2017 р.) особам, зазначеним у пунктах 2, 6 — 8 ст. 1 Закону № 1767, пенсії встановлювались органом виконавчої влади у сфері пенсійного забезпечення, обласними, Київською міською державними адміністраціями.  Для призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною особі за наявності в неї права на таку пенсію слід звернутись до територіального управління Пенсійного фонду України з заявою та  документами, які підтверджують особливі заслуги.
16 Квітня, 2018 р., 11:11
Працівниці бюро правової допомоги, що на Сколівщині, започаткували проведення «Правових читань». Так, 13 квітня вперше у рамках круглого столу із соціальними партнерами фахівці відділу «Сколівське бюро правової допомоги» Стрийського МЦ з надання БВПД Христина Климух та Віра Андрейків у Сколівській районній філії Львівського обласного центру зайнятості провели правові читання. Спочатку Віра Андрейків – заступник начальника відділу  «Сколівське бюро правової допомоги»  - ознайомила присутніх із системою безоплатної правової допомоги та концепцією «Правових читань». Згодом Христина Климух – головний спеціаліст цього ж відділу - розповіла про припинення шлюбу внаслідок його розірвання у позасудовому та судовому порядку, про розірвання шлюбу в порядку окремого провадження та позовного провадження, а також про випадки коли позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явлено. Зауважимо, що проведення такого типу заходів передбачено у Програмі Правової освіти та правової допомоги у Сколівському районі. Оце, власне, і була перша ластівка цього заходу.
16 Квітня, 2018 р., 10:33
Ще  8 призовників зі Сколівщини (по 2 призовники з c. Тухля та с.Опорець, по 1 призовнику з сіл Труханів, Волосянка, Хащованя, Верхнячка ) поповнили  лави Збройних Сил України. Урочисте відправлення  призовників відбулось сьогодні, 16 квітня, на території Сколівського РВК. Слова настанов призовникам та подяки  батькам  за  належне виховання  юнаків  висловили  військовий комісар Сколівського  РВК  Руслан Мацигін та голова районної призовної комісії, заступник голови райдержадміністрації Василь Білинець.  Поблагословив  юнаків  на щасливу військову службу військовий капелан, настоятель церкви Святого Великомученика Пантелеймона о.Володимир Борис.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора