Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

08 Червня, 2018 р., 12:04
Консультації у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» від Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової.  Хто може здавати в оренду земельну ділянку? Орендодавцями можуть бути власники земельних ділянок або органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування. Ці повноваження визначені статтею 122  Земельного кодексу України.
08 Червня, 2018 р., 11:30
Президент Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою України Закону «Про Вищий антикорупційний суд», назвавши це рішення історичним.
08 Червня, 2018 р., 10:37
Вчора, 7 червня,  заступники  голови  та  начальники  структурних підрозділів райдержадміністрації  взяли участь  в засіданні  ХХІУ-ої  сесії Сколівської районної ради. Під час засідання  розглянуто звернення громад та педагогічних колективів сіл Орів, Росохач, Мита, Сухий Потік, Задільсько, Довжки, Головецько, Риків;  заслухано інформацію щодо результатів діяльності Стрийської місцевої прокуратури на території Сколівського району; про стан боротьби зі злочинністю в районі; роботу Сколівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області;  про стан надання земельних ділянок в районі учасникам бойових дій та учасникам АТО;  про стан паспортизації об’єктів культурної спадщини в районі. Затверджено: Стратегію розвитку Сколівського району на період  до 2020 р.(з перспективою до 2025 року);  статути закладів загальної середньої освіти  та Положення про конкурс на посаду керівників закладів загальної середньої освіти району комунальної форми власності; штатний  розпис КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».  Внесено змін в обсяг районного бюджету Сколівського району  на 2018 рік та окремих районних програм, а також   затверджено угоди з міжбюджетних трансфертів.
07 Червня, 2018 р., 14:11
«Я хочу наголосити, що той варіант (законопроекту – ред.), який запропонований комітетом, повністю відповідає рекомендаціям Венеційської комісії. І, в той же час, повністю відповідає Конституції і Законам України», - підкреслив Президент Петро Порошенко, виступаючи в сесійній залі Верховної Ради України. Президент зазначив, що сьогодні дуже важливий день, за чотири роки зроблено дуже важливу роботу Президентом, Урядами, кожним народним депутатом, який є в цьому залі.
06 Червня, 2018 р., 16:51
Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО?!» реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів. Наша мета – підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави. Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Ми даємо чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують. Ми доводимо, що держава може бути твоїм партнером, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця. Одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я МАЮ ПРАВО!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги. Це дієвий та ефективний механізм, який дає можливість захистити свої права кожному.
06 Червня, 2018 р., 11:46
Шановні друзі!  Щиро вітаю вас із професійним святом - Днем журналіста. З перших років незалежності нашої держави вітчизняна журналістика стала невід’ємною складовою її інтеграційного поступу до європейського співтовариства. Завдяки своїй принциповості, небайдужості та об’єктивності українські журналісти здобули визнання і глибоку повагу в суспільстві. Свобода слова, яка продовжує існувати в Україні навіть попри війну, є одним із беззаперечних досягнень української влади. Ми завжди пам’ятатимемо про тих журналістів, які, виконуючи свої професійні обов’язки, віддали життя за свободу і незалежність України на фронті та в тилу.
06 Червня, 2018 р., 09:23
21 червня 2018 року у м. Львові Головним управлінням ДФС у Львівській області буде проведено безкоштовний семінар для платників податків Львівської області, які перебувають на обліку в ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області, на тему: «Актуальні питання оподаткування у 2018 році» за участю міжнародних сертифікованих професійних бухгалтерів Львівщини. Початок семінару: 11 год. 00 хв. Початок реєстрації: 10 год. 00 хв.
06 Червня, 2018 р., 09:11
В 2018 році вступило в дію нове Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні від 29.12.2017 №148 (далі – Положення №148), яке має ряд особливостей, головною з яких є зміна порядку оприбуткування готівки. Відповідно до п.12 Положення №148 установа/підприємство на підставі цього Положення зобов'язане розробити та затвердити внутрішнім документом порядок оприбуткування готівки в касі установи/підприємства, у якому максимально врахувати особливості роботи як установи/підприємства, так і його відокремлених підрозділів (внутрішній трудовий розпорядок, режим роботи, графіки змінності, порядок та особливості здавання готівкової виручки (готівки) до банку). Для відокремлених підрозділів установи/підприємства порядок оприбуткування готівки в касі встановлюється та доводиться внутрішніми документами установи/підприємства. Розроблений порядок повинен відповідати вимогам цього Положення та не суперечити законодавству України.
05 Червня, 2018 р., 10:15
 6 червня 2018 р. у місті Сколе відбудеться ІІ міжнародна конференція «ЄВРОПЕЙСЬКА СПІВПРАЦЯ: ЛЬВІВ –СКОЛЕ – БИДГОЩ. НАУКА – САМОВРЯДУВАННЯ – БІЗНЕС». Поч. о 10.00 год. у приміщенні РНД "Бескид" м.Сколе.  Тематичні панелі: 
04 Червня, 2018 р., 10:59
В неділю,  03 червня,  художні колективи Сколівщини в рамках ІІ Етнофестивалю гостинності завітали до Турки, де презентували свою мистецьку програму. Начальник відділу культури райдержадміністрації  Оксана Бренич від Карпатських гір, широких полонин та щирих сердець сколівчан передали низький  Бойківський уклін та запашний коровай керівництву Турківського району. Під час мистецької  програми зворушливо лунали пісенно-музичні композиції:  «В’язанка коломийок» у виконанні  народного ансамблю  народної музики «Файні бойки»; «Пісня про Сколе»;  музична композиція «Танцювати»  у виконанні солістки Василина Жалівців;  «Політ кондора»;  «Рідний край»  (вокаліст Роман Рудюк); «Пливе качка біла»  у  виконанні народних ансамблів «Горицвіт» та «Файні бойки»; «Темна нічка»; «На березі  життя»  соліст гурту «Беркут» Микола Левків; «Сумна я була» у виконанні  вокального  ансамблю «Елегія»; «Старенький трамвай»; «Я піду в далекі гори» Василина Жалівців; «За волю, за свободу, за людей»  - чоловічий квартет  Народного вокально-інструментального ансамблю «Бескид»; «Україно вставай, молися»; хореографічні композиції: закарпатський народний танець «Кручений», «Гей, Карпати», «Водограй».

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора