Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

29 Липня, 2018 р., 13:02
Ваші високопреосвященства, високоповажні представники Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія! Ваша Святосте! Ваші блаженства, всечесні отці! Шановні члени Ради церков! Дорогі співвітчизники і українці всього світу! Понад тисячу років тому святий рівноапостольний князь Володимир зробив доленосний вибір – прийняв християнство сам і охрестив країну.  Відтоді наш народ консолідується навколо духовних ідеалів справедливості, милосердя, любові до ближнього, добра та правди. Християнський вибір одночасно був і вибором європейським.
29 Липня, 2018 р., 12:58
Українська Церква гідна стати рівною разом з іншими незалежними і рівними національними Церквами, наголошує Президент Петро Порошенко. «Православна громада України – одна з найбільших у світі, і вона не може бути додатком до когось. Їй належить стати зіркою у «сузір`ї незалежних і рівних національних Церков», яким, за словами Його Всесвятості, є Вселенська Православна Церква», - наголосив Глава держави на урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.
29 Липня, 2018 р., 12:57
Президент Петро Порошенко наголосив, що мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної Церкви в Україні – великої за кількістю вірних, але рівної до інших помісних православних церков. «Томос про автокефалію довершить утвердження незалежності і самостійності нашої держави, укріпить релігійну свободу, міжконфесійний мир. Він посилить права і свободи громадян… Особливо тих, котрі зараз перебувають поза спілкуванням із вселенським православ’ям», - наголосив Глава держави на урочистостях з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.
27 Липня, 2018 р., 10:51
Актуальні питання захисту прав дітей обговорено сьогодні, 27 липня, під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів заступник  голови райдержадміністрації Василь Білинець. Зокрема,  розглянуто  лист дирекції Сколівської ЗОШ-інтернат І-ІІІ ст.  щодо влаштування  двох дітей,  позбавлених батьківського піклування; дано дозвіл на позбавлення батьківських прав  батьків відносно їх  малолітнього сина, для надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, оскільки він залишений батьківського піклування. Також  надано дозвіл  на дарування земельної ділянки  малолітньому сину з наданням права підпису батьку дитини. Окрім цього,  заслухано звіт про стан виховання, утримання і розвитку дитини, яка виховується у прийомній  сім’ї   в смт.Славське.
26 Липня, 2018 р., 15:16
У зв'язку з травмуванням сторонніх осіб на залізничному транспорті та з метою підвищення рівня безпеки громадян, що перебувають на об'єктах залізничної інфраструктури, регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» закликає мешканців області  дотримуватись правил безпеки  на залізничному транспорті. Аналіз випадків травмування сторонніх осіб на залізничному транспорті свідчить про те, що більшість із них сталися внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.
26 Липня, 2018 р., 15:13
Лицарські поєдинки, кінні турніри, автентичні ремесла, ярмарок, квести, нічний штурм і лазерне дійство: незабаром на Львівщині відбудеться ХІІІ фестиваль української середньовічної культури ТуСтань! 2018. Особлива увага цьогоріч буде присвячена дітям. Для них створять Дитячу Фортецю із забавами, танцями, постановками та іншими атракціями. «Найпотужніший фестиваль, що збирає кожного року все більше відвідувачів, це справді привід для гордості. Дійство дозволяє не лише зануритись в історію України, а й стати її учасниками. Надзвичайна енергетика фестивалю залишить лише позитивні спогади», - зазначила заступник директора департаменту з питань культури Львівської ОДА Ірина Гаврилюк.
26 Липня, 2018 р., 14:57
Про хід  оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 року проінформувала  під час засідання Колегії райдержадміністрації  начальник  управління соціального захисту населення   Оксана Барабаш. Зокрема,  на Сколівщині, на відпочинок   дітей приймають оздоровчі заклади: Навчально-оздоровчий табір Національного університету «Львівська політехніка» «Політехнік-2» смт.Славське; Дитячий літньо-оздоровчий табір «Динамо» смт.Славсько; Дитячий позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Ватра» с.Гребенів; Дитячий позаміський табір оздоровлення та відпочинку  «Старт» с.Коростів; Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Надія» смт.В.Синьовидне.   Впродовж 4-х змін на одній базі має можливість оздоровитись 110 дітей. Зміна триває 14 днів.
26 Липня, 2018 р., 14:44
Сьогодні, 26 липня,    про виконання районного бюджету  Сколівського району  за І півріччя 2018 року  прозвітувала начальник  фінансового управління райдержадміністрації  Світлана Сидорик. Щодо  основних показник  бюджету  відзначено: «В січні-червні 2018 року до районного бюджету    надійшло     236250,2 тис. грн. доходів загального та спеціального фондів,  що становить  51,4  відсотка  до затверджених розписом з урахуванням змін, в тому числі до загального фонду – 228174,1 тис.грн або, відповідно, 50,8 відсотка, спеціального фонду – 8076,1 тис.грн., або 77,8 відсотка.
26 Липня, 2018 р., 14:41
Про це  доповіла   сьогодні під час засідання Колегії райдержадміністрації начальник загального відділу Наталія Шустик. Зокрема, зазначено: «За І півріччя 2018 року  до Сколівської райдержадміністрації надійшло 873 звернення громадян,  в т.ч. по гарячій лінії «112» - 596, «Урядових гарячих ліній»  - 202,  звернень громадян – 75. Індивідуальні  звернення становили 89%, колективні – 11%.   Найбільш актуальними для жителів району  залишаються  питання  комунального  господарства – 58,27%,  ремонту доріг – 19,3%,  соціальних виплат, надання субсидій  - 13,94%».    
26 Липня, 2018 р., 10:59
Основна причина аварій на дорогах - перевищення швидкості. Водію, пам'ятай тебе чекають ВДОМА!  Відео - Водію, тебе чекають ВДОМА!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора