Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

12 Жовтня, 2018 р., 12:22
Шановні платники! Із внесенням змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення. З 1 січня 2018 року для виходу на пенсію у віці 60 років необхідно мати 25 років страхового стажу. Кожного року кількість років страхового стажу, необхідних для призначення пенсії за віком у 60 років, буде збільшуватися на один рік та з 1 січня 2028 року становитиме не менше 35 років.
12 Жовтня, 2018 р., 12:17
«Томос – фактично ще один Акт проголошення незалежності України. Імперія втрачає один із останніх важелів впливу на свою колишню колонію», - заявив Президент Петро Порошенко щодо рішення Синоду Вселенського Патріархату. «Питання Томосу та автокефалії виходить далеко за межі церковного життя. Тому до нього долучилася держава. Це є питання нашої незалежності. Це – питання нашої національної безпеки. Це – питання нашої державності. Це – питання всієї світової геополітики», - підкреслив Президент.
12 Жовтня, 2018 р., 10:28
З нагоди  відзначення 100-річчя ЗУНР на Львівщині споруджують та відновлюють пам’ятні знаки  на місці поховань воїнів УГА, Січових Стрільців та інших борців за незалежність України. Зокрема, на Сколівщині новий пам’ятний хрест встановлено  на могилі Українських Січових Стрільців на Ключ (Труханівська сільська рада), які загинули в  боротьбі з  московським окупантом в 1914 році.  Архітектори: Олег Кончевич, Мирослав Білий,  скульптор – Степан Янів.
11 Жовтня, 2018 р., 16:22
У середу, 10 жовтня, відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, під час якого заслухано  суб’єкти підприємницької діяльності щодо дотримання вимог трудового законодавства. Зокрема, проведено детальний  аналіз суб’єктів господарювання, які знаходяться в «зоні ризику» (середня зарплата працівників  виплачується  на рівні 3723-4000 грн).  За результатами обговорень  суб’єктам підприємницької діяльності рекомендовано належним чином оформити трудові відносини з найманими працівниками,   чітко дотримуватись чинного трудового законодавства, особливо в частині оплати праці.  Відтак  робоча група здійснила обстеження суб’єктів  господарювання в м. Сколе  з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної  роботи щодо дотримання  трудового законодавства.
11 Жовтня, 2018 р., 10:43
Протягом 12-14 жовтня  на Львівщині відзначатимуть 76-ту річницю створення Української Повстанської Армії та День Захисника України. У програмі відзначення запланували молебень за Україну в усіх храмах області, освячення «Будинку воїна» на вул. Короленка,1, встановлення пам’ятного каменя на місці майбутнього пам’ятника Петру Сагайдачному на території Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тощо.
10 Жовтня, 2018 р., 16:18
Вчора, 09 жовтня, в рамках проведення виїзних зустрічей з громадськістю, голова райдержадміністрації Богдан Янко  провів зустріч з  активом с.Сможе. Під час зустрічі керівник  району охарактеризував  основні аспекти соціально-економічного та культурного  розвитку Сколівщини,  наголосив  на пошуку  шляхів наповнення місцевих бюджетів,  легалізацію  робочих місць, підкреслив  важливу роль формування  засад громадянського суспільства, кожної громади, тощо.  Під час зустрічі обговорено такі актуальні питання, як:  відновлення маршруту Стрий – Матків,  підняття ціни перевізником на проїзд в маршрутках; заміна опор ліній електропередач; ремонт доріг; залучення інвесторів; реалізація сільськогосподарської продукції; сприяння у завершенні ремонту фасаду школи; формування та наповнення місцевого бюджету.
10 Жовтня, 2018 р., 14:58
У четвер,11 жовтня, відбудеться безкоштовний тренінг для представників громадськості на тему: «Використання підходу з прав людини у написанні проектів». Час: об 11:00 год. Місце: 412 каб. Тренерка - Ірина Трохим, менеджер проектів громадської організації «Центр жіночі перспективи». В програмі заходу передбачена кава-брейк, а також організатори повертають кошти за проїзд при наявності квитків в обидві сторони. Заявку щодо участі у тренінгу потрібно заповнити за посиланням до 10:00 год 11 жовтня.
10 Жовтня, 2018 р., 12:16
Відповідно до ст. 106 Конституції України, Указу  Президента України №44/2017 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2017 році»,  з 1 жовтня 2018 року  розпочався  призов громадян України на строкову військову службу,  у Збройні Сили України та інші військові формування. Сколівський районний військовий комісаріат здійснює заходи з проведення  призову  громадяни чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу та  за станом здоров’я придатні до військової служби.    Призов громадян на строкову військову службу буде здійснюватись в період з 1 жовтня  до 31 грудня 2018 року.
10 Жовтня, 2018 р., 12:11
В неділю, 14 жовтня 2018 року,   відбудуться   урочисті заходи з нагоди Дня українського козацтва, 76-ї  річниці створення Української Повстанської Армії  та Дня захисника України: - об 11.00 год. -  традиційне урочисте сходження  з майдану Незалежності м. Сколе до могили воїнів ОУН-УПА на г.Альтана (покладання квітів, поминальна панахида, пам'ятне віче,  патріотична програма  за  участю  народного  хорового колективу ансамблю пісні і танцю «Бойківщина» та народного вокального ансамблю «Горицвіт» (РНД «Бескид»); -  о 13.00 год. –  урочисте відкриття  Історико-краєзнавчого музею «Сколівщина» (м.Сколе, вул.Д.Галицького, 52); - о 17.00 год. – Молебень за Україну; дитяча літературна композиція «То все для Тебе, Мати Божа!»; виставка вишиваних робіт  майстринь Сколівщини  біля статуї  Пресвятої Діви Марії та ангелів (перехрестя вулиць Стуса та Гайдамацької м. Сколе).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора