Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Право фізичних осіб на пільгу щодо сплати земельного податку в рамках проекту «Я маю право!»

Дата: 02.10.2018 16:55
Кількість переглядів: 490

?????????¶?µ?µ ???·???±???°?¶?µ?????µСколівська ДПІ Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області нагадує, що одним з ключових елементів, який забезпечує реалізацію проекту «Я маю право!», є надання громадянам безоплатної правової допомоги, що, в свою чергу, сприяє підвищенню юридичної грамотності платників та формуванню правової культури в суспільстві. Отже, платниками земельного податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Нарахування фізичним особам сум земельного податку проводиться контролюючим органом (за місцем знаходження земельної ділянки), які надсилають (вручають) платникові за місцем його реєстрації до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку. Податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Згідно статті 281 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VІ (із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) визначені пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб.

Так, звільняються від сплати  податку:

-  інваліди першої і другої групи;

-  фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

-  пенсіонери (за віком);

- ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;

-  фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для вищезазначеної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

-   для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

- для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;

-  для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

-  для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;

-  для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора