Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

12 Березня, 2019 р., 10:06
«Пакунок малюка» —  це одноразова натуральна допомога у вигляді набору необхідних речей для новонародженої дитини. Загальна вартість набору становить не більш як 5 тис грн. Отримання цієї допомоги не тягне за собою зміни розміру допомоги при народженні. Хто має право отримати  таку допомогу? Отримати допомогу «пакунок малюка»  мають право як громадяни України,  так  й іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину. Безпосередніми отримувачами допомоги є мати, батько, родичі або патронатний вихователь новонародженої дитини.
12 Березня, 2019 р., 09:37
6 березня 2019 року  на базі Сколівської академічної гімназії відбувся районний семінар вчителів основ християнської етики. Мета семінару: «Формування громадянських компетентностей в учнів на уроках християнської етики". Методист Надія Величко розпочала з аналізу  результатів ІІ і ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з християнської етики та атестації вчителів. Надала рекомендації щодо використання інноваційних технологій на уроках  християнської етики.   Керівник районного методичного об’єднання вчителів основ християнської етики, вчитель  Крушельницького НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» Оксана Лопотич провела майстер-клас з наступними вправами «Імідж сучасного вчителя», «Світлофор», «Перегони на повітряних кулях», «Кубування», «Острів’яни», а також запропонувала рефлексії (зворотній зв’язок) з учнями, батьками, вчителями, а саме: «Позитивне оголошення для сусідів», «Графічний настрій» або «Барометр настрою», «Зірка», «П’ять пальців», «Побажання з чарівного глечика». Робота в групах показала хороший результат.
12 Березня, 2019 р., 09:28
Учні Плав’я-Вадрусівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» відзначили 205-у річницю з дня народження Великого Кобзаря, просвітителя та пророка всього українського народу – Тараса Григоровича Шевченка. Його неоціненні творчі перлини - «Катерина», «Тополя», «Назар Стодоля», «Причинна» - інсценізували та донесли їх велич до кожного глядача наші творчі і талановиті діти. Неймовірна енергетика та дух ХІХ сторіччя відчувалися в кожній строфі Генія. Ця дата є особливою для всієї нашої нації, адже Шевченко, беззаперечно, один з найвидатніших українців.  «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине… От де, люде, наша слава, Слава України!»
12 Березня, 2019 р., 09:26
Плине час, як стрімкі води сивого Дніпра-Славути, минають роки, десятиліття, століття. Але ніколи не погасне в пам’яті глибока шана до геніїв, що віддали свій талант рідній батьківщині. Національним генієм є Тарас Шевченко. Ім’я Тараса Шевченка стало символом нашого народу. У Підгородецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулось літературно-музичне свято «Є в Шевченка народження дата, дати смерті в Шевченка нема», присвячене 205-річчю від дня народження Т.Г.Шевчена. Учні 1-11класів намагались у своїх виступах розкрити велич генія Тараса Шевченка, замислитись над власним розумінням постаті Шевченка, місцем Кобзаря в нашій сучасності.
11 Березня, 2019 р., 16:24
Для мешканців області діє геоінформаційна система – сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аерозображень земної поверхні) з інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники тощо).
11 Березня, 2019 р., 15:52
Сьогодні, 11 березня, голова райдержадміністрації Богдан Янко, заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький та начальник  управління соціального захисту населення Оксана Барабаш  взяли участь в  робочій нараді з соціальними працівниками, яку  провів  директор  районного територіального центру соціального обслуговування  Михайло Свистун.  Зокрема,  під час наради  обговорено питання щодо  забезпечення  медикаментами одиноких осіб в рамках реалізації  Урядової програми «Доступні ліки»,  оформлення   житлових субсидій  та  монетизації субсидій, отримання соціальних пільг та допомог тощо.
11 Березня, 2019 р., 11:22
Головне територіальне управління юстиції у Львівській області інформує про те, які кваліфікаційні вимоги передбачені до осіб, які бажають стати реєстратором з нерухомості та бізнесу. Відповідно до статті 10 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" державним реєстратором є громадянин України, який має вищу освіту за спеціальністю правознавство, відповідає кваліфікаційним вимогам, встановленим Міністерством юстиції України, та перебуває у трудових відносинах з суб'єктом державної реєстрації прав .
11 Березня, 2019 р., 11:17
Однією з ефективних форм співпраці з роботодавцями щодо пошуку претендентів на вакантні робочі місця є організація зустрічей з роботодавцями, адже це можливість для безробітних безпосередньо зустрітися з працедавцем, ознайомитись з умовами праці, актуальними вакансіями, більш детально з’ясувати умови та особливості роботи. Днями в приміщенні Сколівської РФ ЛОЦЗ відбулась чергова презентація роботодавця. Цього разу клієнти центру зайнятості, мали зустріч з представником новоствореного на території Сколівщини підприємства ТЗОВ «АРМО-ТЕКС», котре спеціалізуватиметься на ткацькому виробництві. Представник роботодавця детально розповів про підприємство, котре розпочне свою роботу на теренах Сколівщини, та має потребу в фахових, освічених та кваліфікованих працівниках.
11 Березня, 2019 р., 10:52
ЮНЕСКО визначає інклюзивне навчання як «процес звернення і відповіді на різноманітні потреби учнів через забезпечення їхньої участі у навчанні, культурних заходах і житті громади та зменшення виключення в освіті та навчальному процесі». Тобто це такий спосіб отримання освіти, коли учні або студенти з особливими освітніми потребами навчаються в загальному освітньому середовищі за місцем свого проживання, – і це є альтернативою інтернатній системі, за якою вони утримуються та навчаються окремо від інших дітей, або домашньому та індивідуальному навчанню.
11 Березня, 2019 р., 10:13
Уряд відновив дію програми «Теплих кредитів», державні банки – Ощадбанк,  Укргазбанк поновили кредитування  для фізичних осіб. На ці цілі з державного бюджету виділили 400 млн гривень. Про це інформують у департаменті паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА. Відтак мешканці Львівської області мають можливість скористатися державною програмою відшкодування тіла кредиту для того, щоб зробити своє помешкання не тільки комфортним для проживання, але і енергоефективним.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора