Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

22 Березня, 2019 р., 14:25
Президент Петро Порошенко на Форумі «Допомога поруч!» щодо медичної реформи наголосив на важливості розвитку сільської медицини та підтримки громадами лікарів. Президент підкреслив, що зі свого боку держава створює необхідні умови для ефективної роботи сільського лікаря. Президент зауважив, що зробив сільську медицину пріоритетом і запропонував, щоб частина конфіскованих коштів у попередньої влади була направлена на фінансування цієї сфери. «Всього 6 млрд. Наголошую, що це лише початок», - сказав він. Глава держави нагадав, що проект сільської медицини розпочався минулого року і за доволі короткий період було розроблено законопроект, який був підтриманий більшістю народних депутатів.
22 Березня, 2019 р., 10:59
У четвер, 21 березня,  відбулось обговорення  перспективних   планів розвитку  в с.Тухолька та  в  с. Плав’я за участю голови райдержадміністрації Богдана Янка, заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького, посадових осіб  сільських рад, активу  населених пунктів. Під час зустрічей  в населених пунктах  голова райдержадміністрації окреслив пріоритетні  напрямки розвитку соціально-економічного та культурного розвитку району, звернув увагу на  реалізацію реформ  в освітній та медичній сфері, процес  децентралізації та проведення адміністративно-територіальної реформи,  відновлення Збройних Сил України та створення  помісної православної церкви.  
22 Березня, 2019 р., 10:46
22 березня відзначається Всесвітній  день водних ресурсів. Цього дня відбуваються заходи, присвячені цій даті, привертається увага до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.    
22 Березня, 2019 р., 10:16
Безготівкова грошова форма запроваджується для громадян, які звертаються за призначенням житлової субсидії після 1 січня 2019 року. Безготівкова грошова форма запроваджується також для громадян, які звертаються за призначенням субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому механізм виплати субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива залишається незмінним.  Якщо звернення за призначенням субсидії надійшло після 1 січня 2019 року, але субсидія призначається з будь-якого місяця 2018 року (зокрема, відповідно до абзацу 13 пункту 17 Положення або за рішенням комісій відповідно до абзацу десятого пункту 15 Положення), надання житлової субсидії за місяці 2018 року і січень 2019 року проводиться, як і раніше, шляхом проведення розрахунків структурними підрозділами з питань соціального захисту населення (далі - органи соціального захисту населення) з управителями, об’єднаннями, виконавцями та надавачами житлово-комунальних послуг за надані пільги та житлові субсидії за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
21 Березня, 2019 р., 16:32
В рамках акції “Майбутнє лісу в твоїх руках — 2019” під керівництвом працівників відділу лісового господарства ДП ”Сколівське лісове господарство” та вчителів Сколівської академічної гімназії ім.Героя Небесної сотні О.Ушневича Валентина Корягіна та Наталії Мельниченко проведено урок знань про ліси, в ході цього спілкування учнів учнівського лісництва було ознайомлено з початком лісокультурної компанії та основними заходами в рамках “Акції “Майбутнє лісу в твоїх руках”, відзначенню Всесвітнього дня лісу.  Також було проведено майстер-клас із висаджування укорінених живців туї західної різних форм в горщики для подальшого їх вирощування як саджанців із закритою кореневою системою. Учнів було проінформовано про переваги вирощування посадкового матеріалу із закритою кореневою системою. Дані укорінені живці були вирощені їх попередниками, уже учнями старших класів, також членами учнівського лісництва.
20 Березня, 2019 р., 16:24
Сьогодні, 20 березня,  відбулась галузева зустріч з суб’єктами господарювання галузі деревообробки (пилорами) під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації  Романа Чудійовича. Участь в зустрічі  також взяли заступник начальника відділу нагляду на виробництвах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Ігор Волков, головний інспектор Сколівського відділу ДСНС у Львівській області Микола Пилипів та члени районної робочої групи  з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення.   З суб’єктами господарювання було обговорено питання безпечної експлуатації лісопильного обладнання, протипожежної безпеки, організації безпечних умов праці працівників, підняття мінімальної заробітної плати та  виплати заробітної плати не нижче встановленого законодавством рівня, легалізації найманої праці, сплати всіх видів податків, виплати заробітної плати на рівні середньої зарплати в галузі деревообробки, про недопустимість виплати заробітної плати «в конвертах».
20 Березня, 2019 р., 16:00
В рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», Головне територіальне управління юстиції у Львівській області надає покрокову інструкцію щодо обміну/повернення товару, придбаного в інтернеті: необхідно зберегти документ-підтвердження про оплату товару; протягом 14 днів (з дня здійснення купівлі товару) звернутись до продавця з вимогою повернення/обміну товару; варто переконатись, що товар збережено у первісному вигляді; повідомити про те, як можна забрати товар: витрати за пересилку покладаються на продавця або за домовленістю.
20 Березня, 2019 р., 15:58
Вчора, 19 березня,  відбулось обговорення  перспективного  плану розвитку  населених пунктів Сможенської сільської ради за участю голови райдержадміністрації Богдана Янка, заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького, посадових осіб  сільської ради, активу  населених пунктів. Під час зустрічі  голова райдержадміністрації окреслив пріоритетні  напрямки розвитку соціально-економічного та культурного розвитку району, звернув увагу на  реалізацію реформ  в освітній та медичній сфері, процес  децентралізації та проведення адміністративно-територіальної реформи,  відновлення Збройних Сил України та створення  помісної православної церкви.  Завершено зустріч трансляцією  відеоролику Маршу  українських націоналістів «Зродились ми великої години».
20 Березня, 2019 р., 12:30
Спадкування-це перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Спадкування здійснюється: за заповітом; за законом. До складу спадщини входять усі права та обов'язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті. Спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою.
20 Березня, 2019 р., 10:41
Цивільні угоди укладають з метою виконання певного обсягу робіт або надання певної послуги. Як правило, це одноразова робота, не пов'язана зі здійсненням господарської діяльності за основним видом діяльності. Укладаючи цивільну угоду, замовник не може встановлювати виконавцю час щоденної роботи, тривалість роботи, визначати вихідні дні тощо. Виконавець самостійно організовує роботу, на нього не поширюється режим роботи, встановлений для працівників, обсяг робіт визначається в конкретних одиницях (квадратних або кубічних метрах, одиницях продукції тощо). У разі виконання роботи за певною професією, посадою має бути укладений трудовий договір. Укладаючи трудовий договір, працівник зобов'язується виконувати роботу під керівництвом роботодавця в певний час згідно з режимом роботи, несе відповідальність за порушення трудової дисципліни, підлягає державному соціальному страхуванню, має право на відпустки, вихідні дні тощо.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора