Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

15 Березня, 2019 р., 09:48
Департамент соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації нагадує про ризики нелегального працевлаштування за кордоном. Часто наслідком нелегального працевлаштування стає торгівля людьми. Згідно інформації Міжнародної організації праці 21 млн осіб у світі залучені до примусової праці.  Основні причини потрапляння громадян у ситуацію торгівлі людьми - це бідність, привабливість "кращого" життя за кордоном, безробіття, організована злочинність, незахищеність від неї, політична нестабільність, збройні конфлікти та ін. За роки незалежності близько 180 тис українців стали жертвами торгівлі людьми. Задля уникнення ризику потрапити у ситуацію торгівлі людьми необхідно працевлаштовуватись легально!
15 Березня, 2019 р., 09:31
Розпочато набір на англомовний табір Міні-CASTLE Camp — це чотириденний інтенсивний табір, який дозволить зануритись в англомовну атмосферу та максимально говорити лише цією мовою. Захід відбудеться 11-14 квітня 2019 року у приміщенні Львівського університету ветеринарної медицини та Львівському обласному молодіжному центрі. Вік учасників — від 16 до 24 років, які живуть або мають можливість проживати у Львові на час проведення табору. Кожного дня учасники зможуть відвідувати два типи занять:
14 Березня, 2019 р., 17:41
Сьогодні, 14 березня, за результатами проведеної нещодавно ярмарки вакансій, фахівці Сколівської РФ ЛОЦЗ організували професіографічну екскурсію на новостворене ТзОВ «АРМО-ТЕКС». Підприємство відвідали два представники філії: особистий консультант роботодавців – Віра Піщальник, котра, спільно з рекрутером, підбирає для ТзОВ «АРМО-ТЕКС» кадри з числа безробітних філії та шукачів роботи, котрі не є клієнтами служби зайнятості та Лідія Дидів – начальник відділу активної підтримки безробітних, з профорієнтаційною роботою і узгодженням основних питань з професійного навчання безробітних на робочому місці на замовлення даного роботодавця.
14 Березня, 2019 р., 16:33
У п’ятницю, 15 березня 2019 року,  об 11.00 год. в Районному народному домі «Бескид» (м.Сколе, вул.Д.Галицького, 56) відбудеться публічний звіт голови Сколівської  райдержадміністрації Богдана Янка  про проведену роботу у  2018 році та перспективи на 2019 рік. Звіт відбудеться за участю голови Львівської  облдержадміністрації Олега Синютки.  На публічний звіт запрошуємо  керівників територіальних органів виконавчої влади, голів місцевих рад, депутатів районної та місцевих  рад, керівників державних установ,  підприємств, організацій та  громадськість Сколівщини.
14 Березня, 2019 р., 16:16
Сьогодні, 14 березня, в приміщенні актового залу КЗ СРР «Сколівська ЦРЛ» відбувся семінар для асистентів учителів та практичних психологів на тему: «Підсумок результатів проведення моніторингового дослідження результативності навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами в ЗЗСО Сколівського району».   Вчитель-дефектолог Готиш Ярослав Іванович розпочав семінар  привітанням  з Днем українського добровольця на честь мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто віддав життя за незалежність України.
14 Березня, 2019 р., 12:10
Цими днями працівники НПП "Сколівські Бескиди" відвідали Підгородецьку загальноосвітню середню школу І-ІІІ ст, що на Сколівщині. В рамках зустрічі обговорили можливі напрямки співпраці щодо підвищення екологічної свідомості дітей та провели екологічний урок школярам на тему: "Наші пернаті друзі".
14 Березня, 2019 р., 11:45
Крим - це Україна! Цього нікому не змінити! Свій край,свою землю Ми будем мужньо боронити. Кордони рідної держави Ми віддано бережемо Підступного ворога зі своєї землі Силою єдності проженемо. Крим - Україна!!! Крим - українська земля!!! Кримчани - українці! Ми разом дружня українська рідня. Слава Україні!!!
14 Березня, 2019 р., 11:41
Шановні воїни! Дорогі добровольці! Як Президент, як Верховний Головнокомандувач щиро вітаю вас із Днем українського добровольця! Цей день нагадує нам про нещодавні, але вже історичні події, учасниками яких ми з вами були і є. У лютому 2014 країна перебувала в травматичному шоці від брутального розстрілу Небесної сотні. Але вірилося, що найстрашніше вже позаду. Попереду ж, думалося, – мир і відродження демократичної, європейської, української України. Тоді ми ще не знали, що смерті мирних людей не остання трагедія, а перша кривава спецоперація в російській військовій агресії. «Зелені чоловічки», окупація, а потім і анексія Криму, проросійські провокації на Донбасі. Ворог завдав підлого удару в найскладніший для нас перехідний період, коли нова демократична влада тільки намагалася взяти ситуацію в країні під контроль.
14 Березня, 2019 р., 11:12
Якщо станом на березень на рахунках у субсидіантів в надавачів комунальних послуг є невикористані субсидії, так звана переплата, громадяни мають право платити менше – рівно на суму невикористаної державної допомоги. Якщо домогосподарство економило чи отримало субсидію «заднім числом» за ті місяці, коли оплата комунальних рахунків відбувалася власними грошима, воно має право вимагати зменшеної за лютий платіжки на суму невикористаної житлової субсидії. Це право гарантовано Постановою КМУ 848. Якщо на рахунках лежить чимала переплата, домогосподарство може розраховувати на ці кошти також і в квітні. Пояснюємо на конкурсному прикладі. Станом на березень в особистому кабінеті субсидіанта висвічується невикористана субсидія на суму 1500 грн. Домогосподарство спожило у лютому газу на суму 1000 грн. Таке домогосподарство має право вимагати перерахунку платіжки за лютий, де згідно із законом має стояти сума до сплати «нуль». Решту 500 грн переходить на квітень, і якщо сім’я спожила у березні газу на 1000 грн, їй у квітні залишається доплатити лише 500 грн.
14 Березня, 2019 р., 11:05
У середу, 13 березня,    під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Романа Чудійовича відбулось виїзне засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення на території Верхньосиньовидненської  селищної та Нижньосиньовидненської сільської  рад. Виїзд  відбувся  за  участю  представників управління соціального захисту на Сколівської ДПІ  Стрийського управління  ГУ ДФС у Львівській області, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості, ГУ Держпраці у Львівській області. Під час зустрічей  проведено  інформаційно – роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та правильності оформлення трудових відносин з найманими працівниками і недопущення неофіційного працевлаштування.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора