Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

28 Березня, 2019 р., 14:27
Президент Петро Порошенко підкреслює, що Мінські домовленості передбачають чіткі зобов’язання Росії щодо звільнення захоплених нею українських територій та виведення військ і озброєння. Він наголосив, що зміна формату цих домовленостей матиме наслідком відмову президента Росії їх виконувати. «Той, хто пропонує щось інше – будапештські формати, варшавські формати, московські формати – це робиться лише з однією метою: дати Путіну вислизнути від взятих на себе зобов’язань. Якщо Україна сама відмовиться від Мінського процесу, якщо Україна сама відмовиться від Нормандського формату – знімуться санкції. Це те, чого прагне Путін. Україна нічого не доб’ється», - заявив Петро Порошенко.
28 Березня, 2019 р., 10:09
В рамках виконання програми про «Збереження етнокультурної спадщини на території НПП «Сколівські Бескиди» оголошується конкурс на кращу пасхальну писанку. Писанка, як символ весняного відродження природи, відома багатьом народам світу. Історія писанок сягає в далеке минуле. Християни, які перейняли звичай писати писанки, побачили в них знак воскресіння й вічного життя. Писанка стала символом радості, всепрощення й великоднього привіту. Мудрі представники старшого покоління кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". І справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви. Кожна писанка — це окремий малесенький світ. Тут і небо із зорями, й вода з рибами, і древо життя з оленями й птахами, й засіяне поле, і триверхі церкви — усе це вималювано в певному порядку для того, щоб підтримувати лад та рівновагу і в нашому, великому світі. Головною метою конкурсу: 
27 Березня, 2019 р., 16:45
25 березня у Підгородецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся тренінг для учнівського самоврядування «Учнівське самоврядування - школа демократії» у рамках програми «Демократична школа».  Ольга Прецель, директор школи, провела для учнів цікавий мотиваційний тренінг. На початку спільної роботи був проведений тест на знайомство «Рифмуємо імена» та вправа на взаємодію «Імпульс». Вправа "Що для мене самоврядування у нашій школі?" розкрила суть цього поняття через їх досвід участі в шкільному органі самоврядуванні "ТЕМП". Під час тренінгу учні вчилися визначати особистісні і групові пріоритетні цінності, працювати в команді, вчились аналізувати потреби та проблеми молоді.
27 Березня, 2019 р., 15:55
У суботу, 30 березня 2019 року, о 20:30 люди по всьому світу вимкнуть світло на одну годину, годину землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату на планеті. Година Землі започаткована у 2007 році Всесвітнім фондом природи (WWF) в Австралії з метою привернути увагу до проблем зі зміною клімату. У 2018 році ця акція поширилася світом, у якій взяли участь більше 7000 міст у 188 країнах по всьому світу. Україна приєдналася до Всесвітньої кампанії у 2009 році. Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на одну годину, ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина у сфері енергоефективності, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблем зміни клімату і досягнення гармонії з природою. Враховуючи вище викладене, пропонуємо 30 березня 2019 року о 20:30 долучитися до даної акції шляхом вимкнення світла та приладів на одну годину.
27 Березня, 2019 р., 15:50
Сьогодні,   27 березня,   відбулось виїзне засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення на території Тухлянської сільської ради за участю управління соціального захисту населення та  управління економічної політики райдержадміністрації, представників Сколівської ДПІ, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської філії обласного центру зайнятості, ГУ Держпраці у Львівській області, в ході якого було проведено  інформаційно – роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та правильності оформлення трудових відносин з найманими працівниками і недопущення неофіційного працевлаштування.
27 Березня, 2019 р., 15:02
У вівторок, 26 березня,  відбулось обговорення  перспективних   планів розвитку  в с.Хітар та с.Кальне за участю першого заступника голови райдержадміністрації Романа Чудійовича, заступника голови райдержадміністрації Володимира Крушельницького, секретаря сільської ради Ольги Лемкалович, активу  населених пунктів. Під час зустрічей  в населених пунктах  керівництво  району окреслило  пріоритетні  напрямки розвитку соціально-економічного та культурного розвитку району, звернувши  увагу на  реалізацію реформ  в освітній та медичній сфері, процес  децентралізації та проведення адміністративно-територіальної реформи,  відновлення Збройних Сил України та створення  помісної православної церкви.  Зокрема, в 2018 році в с.Хітар реалізовано мікропроект «Капітальний ремонт приміщення фельдшерсько-акушерського пункту в  с.Хітар КЗ СРР «Сколівська центральна районна лікарня» на загальну суму –  111,285 тис. грн, в т.ч.,  з обласного бюджету було виділено – 54,756 тис. грн, місцевих бюджетів – 33,88 тис. грн, кошти громади та нефінансовий внесок – 22,649 тис. грн.
26 Березня, 2019 р., 17:42
Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє про проведення сеансів зв’язку “гарячих ліній” на березень  2019 року: 28 березня  2019 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “гаряча лінія” із зав.сектору з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ  ДФС  у  Львівській області  Чобич Галиною Олексіївною на тему: “ Декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році ”.  Телефон “гарячої лінії”03 (251) 2-15-96. 28 березня  2019 року з 10.00 до 11.00 відбудеться “гаряча лінія” із СДІ сектору з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Сколівської ДПІ Стрийського управління ГУ  ДФС  у  Львівській області  Будай Лесею Степанівною на тему: “ Декларування громадянами доходів, отриманих у 2018 році ”. Телефон “гарячої лінії”03 (251) 2-24-49.
26 Березня, 2019 р., 15:36
Для розуміння учасникам ООС (АТО) щодо наявності вільних земельних ділянок, департамент агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації спільно з Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області розробили каталоги пропозицій вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населеного пункту), що зарезервовані для безоплатної передачі учасникам ООС (АТО).
26 Березня, 2019 р., 15:33
19 березня набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 18 липня 2018 року № 710, якою внесено зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру, і яка дозволить реєструвати земельні ділянки онлайн. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.
26 Березня, 2019 р., 12:22
У 2019 році Департамент з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації та Львівська освітня фундація оголосили вже вдруге про старт спільної програми "АктивуйСя". 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора