Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

16 Квітня, 2019 р., 11:58
В неділю, 14 квітня,  у приміщенні ЗОШ № 3 м. Стрий відбувся IV етап Кубка області з шахів “Юні таланти”. Змагання проводяться за швейцарською системою в 9 турів. Контроль часу 10 хв. + 5 секунд за хід кожному учаснику, починаючи з 1 ходу. Нашими представниками на турнірі були сколівчани Блистів Роман і Остап Юрків. Надія Красільнікова та Дмитро Сюшко представляли смт. Славське.  Особливо вдалого результату вдалося досягнути Блистіву Роману (підгрупа - юнаки до 10 років), який в підсумку виконав норму 4 розряду! Під час турніру Роман навіть двічі переміг юних шахістів - третьорозрядників, що дає підстави сподіватись на виконання нормативу наступного (третього) розряду. Також вдалим був виступ ще зовсім юного Остапа Юрківа (підгрупа - юнаки до 8 років). Для здобуття третього розряду Остапу не вистачило лише однієї перемоги. Відзначимо також результат Надії Красільнікової (підгрупа - дівчата до 8 років), що вперше брала участь в турнурі такого рангу, набравши загалом 3 бали. 
16 Квітня, 2019 р., 11:37
На V Форумі енергоефективного партнерства Голова Держенергоефективності Сергій Савчук підписав Меморандуми про співпрацю із понад 30 ОТГ для спільного впровадження: - програм співфінансування  «теплих кредитів» для населення та ОСББ; - енергосервісу для утеплення дитсадків, лікарень та інших бюджетних установ; - енергоменеджменту у бюджетній сфері. «Як відомо, завдяки проведеній Урядом реформі децентралізації місцеві громади мають достатні фінансові ресурси, які варто раціонально інвестувати у корисні проекти, у т.ч. у сфері енергоефективності», - пояснив Сергій Савчук.
16 Квітня, 2019 р., 11:36
Головне територіальне управління юстиції у Львівській області, в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», продовжує інформувати про ваше право на якісні адміністративні послуги. Широкий спектр послуг в одному місці: від реєстрації актів цивільного стану (народження, шлюбу) до державних допомог (житлових субсидій тощо); Зручний режим роботи (не менше 7 годин щодня, без перерв, до 20 год не менше одного дня протягом тижня). Багато ЦНАПів працюють у суботу; Не стягують додаткових платежів; Більшість адміністративних послуг можна отримати у будь якому ЦНАПі незалежно від місця реєстрації (наприклад, закордонний паспорт); За один візит можна отримати кілька різних послуг (наприклад, зареєструвати народження, місце проживання та подати документи на отримання державної допомоги).
15 Квітня, 2019 р., 17:54
Сколівська ДПІ Стрийського управління ГУ ДФС у Львівській області повідомляє, що для платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) з 02.05.2019 функціонуватимуть нові рахунки для сплати ЄСВ, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку - 899998).
15 Квітня, 2019 р., 17:23
На Львівщині триває акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Це місячник озеленення, прибирання та благоустрою, що триває від Дня лісівника до Дня довкілля.  Учні Труханівського учнівського лісництва вже вкотре долучилися до цих заходів.  10 квітня  школярі під керівництвом лісничого Труханівського лісництва – Мусика А. М.,  майстра лісу – Поповича Д.В., голови учнівського лісництва – Хомин О.В., активно провели акцію «За чисте довкілля», де прибрали територію урочища «Розтоки», що є на шляху туристичного маршруту, який веде до печерного комплексу  «Скелі Довбуша». Акція розпочалася з очищення від сміття надзвичайно красивої і мальовничої місцевості. Особливо неприємним є той факт, що територія засмічується не тільки приїжджими туристами, але і місцевими жителями. Зібране сміття було доставлено до пункту його прийому для майбутньої утилізації.
15 Квітня, 2019 р., 15:27
Розпорядженням голови Львівської обласної державної адміністрації від 29.12.2018 року № 1448/0/5-18 затверджений Порядок компенсації вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС). Цей Порядок розроблений з метою організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС) відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням Львівської обласної ради від 05 грудня 2017 року №552. Порядок визначає механізм надання компенсації вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку (далі – компенсація).
15 Квітня, 2019 р., 11:56
Стаття 43 Конституції України гарантує кожному право на належні, безпечні і здорові умови праці. Відповідно до ст. 153  Кодексу законів про працю (далі — КЗпП), умови праці на робочо­му місці, безпеки технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, стан засобів колективного та індивідуального захисту, що використовуються працівником, а також санітарно-побутові умови повинні відповідати вимогам нормативних актів з охорони праці. Роботодавець не вправі вимагати від працівника виконання роботи, поєднаної з явною небезпекою для життя, а також в умовах, що не відповідають законодавству про охорону праці.
15 Квітня, 2019 р., 11:39
Головне територіальне управління юстиції у Львівській області нагадує, що 21 квітня – повторне голосування на чергових виборах Президента України. ПАМ`ЯТКА: Сьогодні останній день для звернення до органу ведення Державного реєстру виборців: а місцем перебування на день виборів; за місцезнаходженням виборчої дільниці, де буде зручно проголосувати; за адресою реєстрації. ВАЖЛИВО: до 18 квітня 2019 року включно ви можете звернутись з позовом про уточнення списку виборців. Звертатись необхідно до місцевого загального суду за місцезнаходженням виборчої дільниці, на якій бажаєте проголосувати. Проконсультуватись з даних питань ви можете за телефоном єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103. Цілодобово та безкоштовно в межах України.
12 Квітня, 2019 р., 14:54
За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології 13 та 14 квітня поточного року по території Львівської області та м. Львову зберігається переважно висока (4-й клас), подекуди надзвичайна пожежна небезпека (5-й клас).
12 Квітня, 2019 р., 12:25
Департаментом агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації проведено аналіз інформації  про передачу невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв) в оренду сільськогосподарським підприємствам та про виготовлення документації із землеустрою на земельні ділянки (паї) громадянами. Відповідно наданої інформації органами місцевого самоврядування  та райдержадміністраціями прийнято рішень/розпоряджень про передачу в оренду 17761 невитребуваних (нерозподілених) часток паїв, за сприяння агроформувань області громадянами розроблено документацію із землеустрою на 4640 земельних ділянок (паїв).

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора