Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

03 Травня, 2019 р., 10:27
З нагоди святкування 104-ої річниці битви Січових Стрільців Організація української молоді «Спадщина» за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації проведе щорічний табір «Злет на горі Маківка». Триватиме табір з 9 по 12 травня і приєднатися зможе кожен охочий віком від 9 до 21 року. Програма перш за все буде орієнтована на те, щоб ознайомити учасників з діяльністю та історією українського січового стрілецтва, а основна ціль подорожі – урочисте вшанування полеглих воїнів. Та, окрім цього, для учасників різного віку передбачена відповідна програма. На молодших чекають заняття, які відбуватимуться у форматі квесту протягом всього табору. Старші ж матимуть тренінги, котрі допоможуть у саморозвитку та покращенні, так званих, софт скілів.
03 Травня, 2019 р., 10:23
Департамент паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації спільно з Інститутом Регіонального Розвитку, організовує круглий стіл на тему:"Виконання ЕСКО договорів в контексті імплементації Угоди про Асоціацію". Захід відбудеться у межах проекту "Посилення громадського впливу на прискорення реформування енергетичного сектора у відповідності до Угоди про Асоціацію Україна – ЄС", що реалізується за підтримки проекту «Громадська синергія» та фінансується Європейським Союзом. Круглий стіл відбудеться 14 травня 2019 року у приміщенні Львівської облдержадміністрації (м.Львів, вул.Винниченка, 18, каб.257). Початок – 11.00 год., реєстрація – з 10.30.
03 Травня, 2019 р., 10:20
З 26 квітня до 14 червня триває прийом документів на Конкурс проектів співробітництва територіальних громад на 2019 рік в межах обласної Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області на 2019 – 2020 роки. Про це інформують у департаменті економічної політики Львівської ОДА. Учасниками конкурсу можуть бути сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад Львівської області, що підписали відповідні договори про співробітництво територіальних громад, які внесені в Реєстр договорів про співробітництво територіальних громад Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
02 Травня, 2019 р., 15:01
Відповідно до ст.119 КЗпПУ, за працівниками, які офіційно працевлаштовані, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими НА ВІЙСЬКОВУ СЛУЖБУ ЗА КОНТРАКТОМ, у тому числі, шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі, незалежно від підпорядкування та форми власності, а також – у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Державного бюджету України відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».  Нагадуємо що грошове забезпечення у 2019 році для військовослужбовців збільшилося та становить: Сухопутні війська від 10 200 грн, Десантно-штурмові війська від 11 000 грн, Сили спеціальних операцій від 12 000 грн.
02 Травня, 2019 р., 10:32
До вашої уваги консультація у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» директора Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марії Николаїшин.  Постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. №1303 у редакції від 01.01.2019 р. «Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань» визначено дві категорії груп населення. Перша з них – це категорія груп населення, які мають право на безоплатне отримання ліків, а до другої категорії належать ті групи населення, які мають право на придбання ліків з оплатою 50 відсотків їх вартості. 
26 Квітня, 2019 р., 11:42
28 квітня відповідно до Указу Президента України відзначають День охорони праці. Цьогоріч Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня безпеки та гігієни праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці». «Разом з міжнародною спільнотою Україна визнає, що здорові та безпечні умови праці – це стратегічне завдання, яке стоїть перед  державою і бізнесом.
26 Квітня, 2019 р., 11:39
Учні Плав’я-Вадрусівського НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» пройшли хресною дорогою Ісуса Христа, Сина Божого, який віддав життя за наше спасіння. 14 стацій допомогли нам пройти разом з Ісусом Христом Його Хресний шлях, перейнятися Його тривогами, відчути Його душевний біль, біль тілесних ран. Спаситель взяв на себе наші гріхи, щоб знищити їх на хресті. Всі муки і терпіння, які його чекали, були перед очима Спасителя майже ціле його життя. Що могло так мучити Спасителя під час Його молитви? Сповнений ненависті і відрази до гріхів, Ісус, обтяжений ними, стає як представник грішного людства перед Отцем Небесним. Він знав, що це ображало Бога. Та на цьому не скінчилися душевні терпіння Спасителя. Це інший біль ранив Його серце: ним були байдужість людей і самотність, яку відчував навіть серед своїх учнів і апостолів.  Тож пам’ятаймо, що ми завжди повинні оспівувати і цілувати дорогоцінні рани Ісуса Христа, своїми устами та щирим серцем приносити Йому, починаючи і закінчуючи свій робочий день, ревну і гарячу молитву. Співаймо Йому славу і поклоніння! Прийшла любов на землю до людей, Прийшла, щоб врятувати від гріха. Любов палка і вірна, і свята Життя прийшла віддати за життя…
25 Квітня, 2019 р., 16:51
У першу неділю травня   запрошуємо на  традиційне сходження  з нагоди  відзначення 104-ї річниці боїв Українських Січових Стрільців на горі Маківці.  Початок урочистостей  біля Пантеону УССів на г.Маківці о 13.00 год. 
25 Квітня, 2019 р., 16:21
Актуальні питання захисту прав дитини обговорено сьогодні, 25 квітня,  під час засідання комісії з питань захисту прав дитини, яку провів  заступник голови райдержадміністрації Володимир Крушельницький.  Під час засідання ознайомлено присутніх  з Рекомендаціями слухань, що відбулися 11. 02. 2019 р. у Комітеті Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму на тему «Захист прав інтересів дитини в цивільному процесі», розглянуто подання  служби у справах дітей  про затвердження складу міждисциплінарної команди з метою соціального захисту  3  дітей, позбавлених батьківського піклування, а також затверджено  індивідуальні  плани соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування, яка  перебуває на первинному обліку служби у справах дітей.
25 Квітня, 2019 р., 15:47
Сьогодні, 25 квітня,  Верховна Рада підтримала законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Як повідомляє офіційни сайт ВРУ, Закон підтримали 278 голосами. Голос "проти" віддали 38 парламентарів. Семеро утрималися. На засідання Парламенту перед голосуванням прийшли колишній президент Віктор Ющенко та Святійший Патріарх Філарет.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора