Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

22 Квітня, 2019 р., 16:03
Прийом документів першого етапу нарахування дотацій триватиме до 1 травня. За попередніми даними у Львівській області станом на 1 квітня прийняли документи від  9903 фізичних осіб – власників тварин, які у своїх господарствах утримують 12649 голів молодняка ВРХ. Для отримання дотації фізичним особам необхідно зробити такі покрокові дії:
22 Квітня, 2019 р., 14:51
З 15 по 19 квітня 2019 року в Сколівській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено Тиждень духовності під гаслом: «Два крила, якими підноситься людський дух в безкраї простори – це віра й наука» (Патріарх Йосиф Сліпий). З таким гаслом, молитвою на устах і в серці дітей та вчителів розпочався Тиждень духовності в Сколівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Сьогодні молодь, як ніколи, потребує правильного скерування, правдивих істин і справжніх друзів. Враховуючи потребу духовного відродження України, школа покликана забезпечити наповнення всіх ланок освітнього процесу змістом, який би допомагав педагогам виховувати душу, чесні і сильні характери, формувати сумління і громадянські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших  -  і спонукав би школярів, у єдності з Богом вирости корисними своєму народові. У рамках цього тижня було проведено ряд заходів, які дали можливість дітям духовно зрости, відкрити своє серце на зерно Божої науки, проявити добро у власних вчинках, навчитися молитися і любити ближнього. Кожен день розпочинався спільною молитвою з наміренням. Протягом тижня відбулися: зустрічі з священиками Володимиром та Миколою Мисівими, читання св. Письма, відвідини храму Різдва Пресвятої Богородиці, Хресна дорога, духовні бесіди з учнями та вчителями , з учнями 7-9 класів була проведена гра «Вивчаємо Біблію цікаво», а також цікавий та захопливий квест, для учнів 5-8 класів «Храми міста Сколе». Завершився Тиждень духовності в п’ятницю,19 квітня , в церкві Різдва Пресвятої Богородиці виховним заходом «Господь з нами є щоденно». Підводячи підсумки, ми усвідомили , що цей Тиждень дав змогу кожному учневі і вчителю духовно перемінитись , задуматись над духовними цінностями , зрозуміти важливість слів «Віра без діл не приносить плоду»( Як.2.20).Бо як сказав Митрополит Андрей Шептицький: «Найбільше з усіх багатств людства є християнське виховання школярів і молоді»  Цей тиждень дав змогу кожному учневі і вчителю духовно перемінитись, задуматись над духовністю, як проявом у своїх щоденних вчинках, зрозуміти важливість «Навчання це – праця, благо, і обов’язок», практикувати слова з Євангелії «Віра без діл не приносить плоду» – Як. 2, 20»
19 Квітня, 2019 р., 16:22
Інформуємо, що Законом України від 08.11.2018 №2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» внесено суттєві зміни до Митного кодексу України в частині умов ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування громадянами-резидентами України.
19 Квітня, 2019 р., 09:53
Сезон кліщів розпочато: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань. Водночас, існують такі небезпечні захворювання як кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт, марсельська гарячка тощо. Найбільш поширеною серед інфекцій, які передаються кліщами, на території Львівської області є хвороба Лайма.  Кліщовий бореліоз викликається спірохетами роду Borrelia burgdorferi і характеризується важкістю перебігу, ураженням різних органів та систем організму людини (шкіри, серця, суглобів, нервової системи, органів зору та ін.). Хвороба може виникнути після укусу кліща вже через 7-10 днів, а іноді інкубаційний період триває понад 6 місяців. Характерним проявом хвороби Лайма є поява на місці укусу кліщової мігруючої еритеми – плями на шкірі насичено рожевого кольору, що має чітко виражені інтенсивно червоні, набряклі краї, центр блідий або блідо-синюшний («бичаче око»).
18 Квітня, 2019 р., 11:41
 17 квітня 2019 року, у IV корпус Львівської політехніки розпочався вже традиційний ярмарок кар’єри для студентів, які шукають роботу або вакансію своєї мрії.
18 Квітня, 2019 р., 11:40
Перед Великоднем більшість мешканців області починають прибирати могили, використовуючи при цьому штучний декор: вінки та квіти.
17 Квітня, 2019 р., 10:35
Відповідно до  законів України «Про місцеві державні адміністрації» та  «Про житлово-комунальні послуги», Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від  21 липня 2005 року №630,  розпорядженням голови Сколівської райдержадміністрації від 17 квітня 2019 року №97 встановлено завершення опалювального сезону  2018/19 років з 19 квітня 2019 року для всіх категорій споживачів.
16 Квітня, 2019 р., 17:49
Сьогодні, 16 квітня,  Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства спільно з Львівським обласним центром еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Львівською обласною організацією товариства лісівників України, за участі викладачів Національного лісотехнічного університету України на базі Лісівничого еколого-просвітницького центру Львівського лісгоспу проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівських лісництв. З вітальним словом до учасників виступили: начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Дейнека Анатолій Михайлович, голова Львівської обласної організації товариства лісівників України Целень Ярослав Павлович, ексдиректор Львівського обласного еколого-натуралістичного центру, директор НПП «Північне Поділля» Кийко Андрій Олександрович, завідувач кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛТУ України, доктор сільськогосподарських наук Осадчук Леонід Семенович.
16 Квітня, 2019 р., 17:37
Сьогодні, 16 квітня,  голова райдержадміністрації, заступники голови та начальники  структурних підрозділів  райдержадміністрації  взяли участь  в засіданні ХХХІ сесії Сколівської районної ради.  Під час засідання  заслухано фінансові питання, а саме:  про виконання районного бюджету Сколівського району в І кварталі 2019 року, уточнення районного бюджету Сколівського району на 2019 рік, внесення змін в обсяг районного бюджету Сколівського району на 2019 рік, спрямування залишку коштів спеціального фонду районного бюджету, що склався станом на 01.01.2019 року за рахунок надходження коштів від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, спрямування залишку освітньої та медичної субвенцій з державного бюджету, що склався станом на 1 січня 2019 року, про договори та бюджетні трансферти, затвердження розпоряджень голови райдержадміністрації. Затверджено  Програму співфінансування проектів місцевого розвитку у  Сколівському районі на 2019 рік,  комплексну Програму інформаційно-аналітичної  роботи в інтересах органів державної влади  та управління, протидії проявам терористичного характеру на території Сколівського району Львівської області на 2019 рік, внесено  зміни до Програми розвитку земельних відносин у Сколівському районі на 2019 рік, районну  Програму підтримки філії «Сколівський райавтодор» ДП «Львівський облавтодор» з утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування в межах Сколівського району на 2019-2020 роки, Програму розвитку освіти Сколівщини на 2019 рік.
16 Квітня, 2019 р., 16:05
Повторне голосування відбудеться 21 квітня. Відтак, кожний свідомий громадянин має прийти на виборчу дільницю та зробити свій вільний вибір.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора