Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

25 Квітня, 2019 р., 15:35
Мін'юст повідомляє про те чи може дитина розраховувати на аліментів упродовж навчання. Хто має право на утримання? Українським законодавством передбачено, якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання  (незалежно від форми) і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення 23 років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.
25 Квітня, 2019 р., 14:45
Університет державної фіскальної служби України ініціює проведення IІI Всеукраїнського Інтелектуального конкурсу «Податківець майбутнього» як одного із незалежних складових Всеукраїнського конкурсу «Податківець майбутнього». До участі запрошуються учні 9-11 класів усіх регіонів України. І тур. Регіональний, що проходитиме у двох форматах (на вибір). Дистанційний, з використанням платформи Moodle (19 квітня -11 травня 2019 року). Стаціонарний (11 травня 2019 року) на базі відокремлених структурних підрозділів Університету (у м. Вінниці, Житомирі, Кам'янець-Подільському, Львові). ІІ тур. Фінал (17 травня 2019 року) на базі Університету державної фіскальної служби України. Конкурс проводиться з метою пошуку, підтримки талановитих учнів, роз’яснення ролі та значення Державної фіскальної служби України, популяризації податкової та митної грамотності серед учнів, аналізу та запровадження сучасних інноваційних освітніх технологій навчання в Україні.
25 Квітня, 2019 р., 09:17
З метою активізації молоді у процесах реформування держави Міністерство молоді та спорту України спільно з Українською академією лідерства за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні вдруге реалізовуватимуть програму особистісного та професійного розвитку «Державотворець». Метою зазначеної програми є ознайомлення молоді з процесами державотворення, діяльністю органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, бізнесу та громадського сектору, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень. Програма триватиме з 29 травня по 07 червня 2019 року та складатиметься з трьох основних складових: освітньої, формаційної та практичної, під час якої відбудуться ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних компаній та громадських об’єднань. Для участі в програмі необхідно до 01 травня заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://cutt.ly/8wGol2.
24 Квітня, 2019 р., 16:27
Вчора, 23 квітня, у Сколівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведено День Цивільного Захисту. Перед учнівським та педагогічним колективом було поставлено таку мету та завдання:  вироблення в учнів умінь, навичок грамотно й чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров'я та життя;  формування і розвиток в учнів високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємної виручки; постійної готовності виконати завдання цивільного захисту; удосконалювати теоретичні знання та практичні навички учнів та педагогічного колективу під час захисту від наслідків надзвичайних ситуацій; Протягом дня, згідно плану заходів, було проведено урочисту лінійку; вчитель основ здоров’я провела тренінг «У небезпечних місцях» для учнів 8-9 класів; для учнів початкової школи було організовано вікторину «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти…»; класний керівник 7 класу Набитович Р. Р. спільно з учнями провели урок – реквієм «Чорнобиль… Весни обірване суцвіття»; Зусько С. П., вчитель захисту Вітчизни, провів естафети з учнями школи. Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Хвоя І. М. провела з працівниками школи навчально - практичне заняття у форматі Scrum. Результатом роботи були створені буклети – пам’ятки «Інформація населення» .  Чим раніше ми вивчимо основні принципи самозахисту та усвідомимо відповідальність за дії в період будь-якого лиха, тим ефективнішими будуть результати, отже, меншими будуть людські жертви. Життя – це найвища цінність. Бережи його!
24 Квітня, 2019 р., 11:19
Борщівник Сосновського — багаторічна рослина родини зонтичних. Вона є чужою для України і походить із Кавказу, де місцеві жителі раніше використовували її молоде (до появи квітконосів) листя для овочевих супів, звідси й назва. Завезена в Україну рослина несе значну загрозу як для сільського господарства, так і для здоров’я людей. Насіння борщівника розноситься вітром, тваринами, птахами і переноситься водою. Через загальну бездіяльність у суспільстві борщівник Сосновського із полів, де його раніше вирощували, "мігрує" районом. Він росте на узбіччях, відомчих смугах автомобільних та залізничних шляхів, на сільськогосподарських угіддях, на узбіччях польових доріг, каналів, ярів, балок, заплавах річок і струмків, необроблюваних землях, пустирях, сміттєзвалищах, присадибних і дачних ділянках, обочинах лісів, садах, у населених пунктах. Водночас помітно зростають площі, зайняті борщівником на землях різних категорій, і відбувається витіснення ним місцевих видів трав’яних і деревних порід рослин. Борщівник Сосновського містить фотоактивні сполуки, небезпечні для шкіри людини при сонячному опроміненні. В молодому листі ці речовини можуть розкладатися при термічній обробці. Зростає до 3—5 метрів висоти, товщина стебла — до 10 сантиметрів.
23 Квітня, 2019 р., 17:14
Упродовж 3-5 травня у смт Славське відбудеться фестиваль Slavsko Spring Fest.  Програмою заходу заплановано  бойківські гуляння, частування лиганцями,  пісні та танці під музику колоритних музичних колективів. Вечірка під відкритим небом разом з Dj Pasha Light  і Johnny Leo.  Родзинкою фестивалю стануть повітряні кулі, всі охочі зможуть піднятись в небо і з висоти пташиного польоту побачити Українські Карпати.  Початок заходу о 15:00 годині на центральному стадіоні в смт Славське на вул. О. Степанівни.  Організаторами заходу є Славська селищна рада Славської ОТГ, депутатський корпус селищної ради, Галицьке товариство повітроплавців, партнерами фестивалю виступають готельний комплекс «Вежа Ведмежа», «Двір княжої корони», «Лагуна», зелені садиби «Садиба Ареф’євих» та «У Лесівих».
23 Квітня, 2019 р., 16:13
Сьогодні, 23  квітня, призначено державні соціальні допомоги 92 малозабезпеченим  сім’ям  району.  Призначення вищевказаних  соціальних допомог  затверджено  під час засідання  комісії  з розгляду питань призначення державних соціальних допомог малозабезпеченим сім’ям, житлових субсидій та пільг за місцем проживання під головуванням заступника голови райдержадміністрації  Володимира Крушельницького.
23 Квітня, 2019 р., 12:43
22 та 23 квітня на збірному пунктів Сколівського районного військового комісаріату відбулися урочисті проводи юнаків до лав Збройних Сил України та інших військових формувань держави в рамках проведення весняного призову.   На  Строкову військову службу   призвано 5 юнаків (жителів м.Сколе, с.Головецько, с.Тухля, с.Сможе та  с.Підгородці). «Це ті хлопці, які через кілька днів виконуватимуть почесний обов’язок перед державою і поповнять ряди захисників нашої Вітчизни. Дана подія - завжди хвилююча і водночас урочиста мить: для призовників – знаменна початком служби у Збройних Силах України, а у батьків – викликає почуття гордості і радості за своїх синів, за те, що виростили їх, і сьогодні Батьківщина довіряє їм найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі».
23 Квітня, 2019 р., 10:50
28 квітня у світі та Україні відзначають День охорони праці. Цьогоріч Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці». Напередодні свого столітнього ювілею, який відзначають у 2019 році, і під впливом дискусій про майбутнє сфери праці МОП підбиває підсумки багаторічної діяльності, спрямованої на гармонійний розвиток усіх напрямів цієї сфери, будує плани на майбутнє в контексті глобальних трансформацій щодо таких аспектів, як технології, демографія, організація праці та клімат.
22 Квітня, 2019 р., 16:05
Щорічно 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме в цей день в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності. День Землі – це символ єдності, усвідомлення, що тільки об'єднаними зусиллями людство може боротися з глобальними екологічними та існуючими соціальними проблемами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора