Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Два крила, якими підноситься людський дух в безкраї простори – це віра й наука

Дата: 22.04.2019 14:51
Кількість переглядів: 785

Фото без описуЗ 15 по 19 квітня 2019 року в Сколівській ЗОШ І-ІІІ ст. було проведено Тиждень духовності під гаслом: «Два крила, якими підноситься людський дух в безкраї простори – це віра й наука» (Патріарх Йосиф Сліпий). З таким гаслом, молитвою на устах і в серці дітей та вчителів розпочався Тиждень духовності в Сколівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Сьогодні молодь, як ніколи, потребує правильного скерування, правдивих істин і справжніх друзів. Враховуючи потребу духовного відродження України, школа покликана забезпечити наповнення всіх ланок освітнього процесу змістом, який би допомагав педагогам виховувати душу, чесні і сильні характери, формувати сумління і громадянські чесноти: працьовитість, самопожертву, пошану до старших  -  і спонукав би школярів, у єдності з Богом вирости корисними своєму народові.
У рамках цього тижня було проведено ряд заходів, які дали можливість дітям духовно зрости, відкрити своє серце на зерно Божої науки, проявити добро у власних вчинках, навчитися молитися і любити ближнього.
Кожен день розпочинався спільною молитвою з наміренням. Протягом тижня відбулися: зустрічі з священиками Володимиром та Миколою Мисівими, читання св. Письма, відвідини храму Різдва Пресвятої Богородиці, Хресна дорога, духовні бесіди з учнями та вчителями , з учнями 7-9 класів була проведена гра «Вивчаємо Біблію цікаво», а також цікавий та захопливий квест, для учнів 5-8 класів «Храми міста Сколе». Завершився Тиждень духовності в п’ятницю,19 квітня , в церкві Різдва Пресвятої Богородиці виховним заходом «Господь з нами є щоденно». Підводячи підсумки, ми усвідомили , що цей Тиждень дав змогу кожному учневі і вчителю духовно перемінитись , задуматись над духовними цінностями , зрозуміти важливість слів «Віра без діл не приносить плоду»( Як.2.20).Бо як сказав Митрополит Андрей Шептицький: «Найбільше з усіх багатств людства є християнське виховання школярів і молоді» 
Цей тиждень дав змогу кожному учневі і вчителю духовно перемінитись, задуматись над духовністю, як проявом у своїх щоденних вчинках, зрозуміти важливість «Навчання це – праця, благо, і обов’язок», практикувати слова з Євангелії «Віра без діл не приносить плоду» – Як. 2, 20»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора