Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

17 Травня, 2019 р., 15:55
З 25 вересня по 3 жовтня 2019 року заплановано міжнародну просвітницьку поїздку «Культурно-освітня та соціально-гуманітарна співпраця» до Угорщини, Словенії, Італії та Ватикану (програма поїздки додається). Взяти участь у зазначеній поїздці запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, представники закладів культури, освіти, охорони здоров’я, соціально-гуманітарної сфери, органів місцевого самоврядування, служб у справах дітей, громадських організацій, інші зацікавлені спеціалісти тощо.
17 Травня, 2019 р., 15:45
Бібліотека с.Труханів не залишилася байдужою до відзначення Дня пам’яті жертв політичних репресій в Україні. В читальному залі оформлено книжкову виставку де розміщені матеріали з висвітлення історичної пам’яті нашого народу, та утвердження історичної справедливості. З учнями 4-5 кл. було проведено годину пам’яті: «Правда через роки». Зав. бібліотекою висвітлювала трагічні події в історії України пов’язані з політичними репресіями 1917- 1980-их років. Український народ солідарний з усіма націями, які постраждали від злочинів тоталітарних, комуністичних режимів, і сьогодні тисячі патріотів ціною свого життя відстоюють шанс на мирне майбутнє своєї держави. Пам’ятаючи про трагедію минулих років ми з надією віримо в майбутнє, бо мир та злагода це головне що нам потрібно сьогодні.
17 Травня, 2019 р., 15:27
   У середу, 15 травня,  відбулось  засідання робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення  за участю представників  управління соціального захисту населення та управління економічної політики райдержадміністрації, ГУ Держпраці у Львівській області, представників Сколівської ДПІ, Сколівського відділу обслуговування (сервісного центру) ГУ  Пенсійного Фонду у Львівській області, Сколівської районної філії обласного центру зайнятості, на якому було заслухано суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімуму та суб’єктів господарювання «групи ризику», які виплачують заробітну плату на рівні мінімальної. В ході засідання всім присутнім суб’єктам господарювання надано консультації з питань трудового, пенсійного, податкового законодавства. Також було акцентовано увагу присутніх на тому, щоб виплачувати заробітну плату найманим працівникам згідно їх рівня професійної кваліфікації.
17 Травня, 2019 р., 11:50
2 – 4 липня 2019 року в м. Києві відбудеться Всеукраїнський молодіжний форум "Саміт проактивних "Б.У.М." – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй". Організатори - Міністерство молоді та спорту України спільно з Київською міською державною адміністрацією та ГО «Українська Академія Лідерства». Вік учасників: від 16 до 18 років. Програма складає три блоки: "Бажай", "Удосконалюй", "Мотивуй", під час яких буде проведено лекції, панельні дискусії та воркшопи від провідних експертів України у сфері освіти, бізнесу, маркетингу, громадської діяльності тощо.
17 Травня, 2019 р., 11:41
У четвер, 23 травня,  о 15.00 год. в Районному народному домі "Бескид"  м.Сколе відбудуться  урочистості  з нагоди Свята Героїв:  Молитва за Україну; урочиста академія  «Україно,Ти - вічна, коли матимеш таких синів і дочок", а також дітимуть виставки  Львівського  історичного музею визвольної боротьби: «Історія життя Героїв Небесної Сотні Львівщини" та  "У боротьбі за Незалежну Україну від дідів до внуків (від УПА  до АТО)".
17 Травня, 2019 р., 11:10
Шановні краяни! Запрошуємо  долучитися до вшанування пам’яті  всіх  Героїв Небесної Сотні та, зокрема, нашого земляка, Героя Небесної Сотні, Героя України Олега Ушневича. У  рамках проекту "Герої поміж нас. Небесна Сотня" - вшанування пам'яті Героя України Олега Ушневича відбудеться презентація нових виставок Львівського  історичного музею визвольної боротьби: «Історія життя Героїв Небесної Сотні Львівщини" та  "У боротьбі за Незалежну Україну від дідів до внуків (від УПА  до АТО)". Дані виставки  можна відвідати:  21 та 22 травня  в приміщенні Сколівської  академічної гімназії імені Героя України Олега Ушневича;  23 та 24 травня  -  в приміщенні РНД "Бескид" м. Сколе.
17 Травня, 2019 р., 10:23
Вишиті візерунки долі  Вишиванко моя, вишиванко, Ти - як пісня, у серці моїм. Одягну тебе в будні і свята, Щоб любов поселилася в нім... Вишиванка для українців була не просто одягом, а оберегом — символом здоров’я, краси, щасливої долі та єднання з душею свого народу. Всесвітній день вишиванки — свято національної єдності, адже він об’єднує українців незалежно від їх місця проживання.  Вишиванка для українця — це наша національна святиня, яка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і зв’язок багатьох поколінь. Український народ ставиться до вишиваної сорочки як до святині. Вишиванко моя, вишиванко, Ти - як пісня, у серці моїм. Одягну тебе в будні і свята, Щоб любов поселилася в нім... Вишиванка – це круто! Вишиванка у моєму серці!
17 Травня, 2019 р., 10:20
Вишивання моє, вишивання… Чорний – сум, а червоний – кохання. Синій – небо, зелений – буття. Вишиванка – це наше життя! Не перший рік у Корчинській ЗОШ І -ІІІ ст., як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні, вчителі та батьки школи долучилися до акції “Одягни вишиванку” у третій четвер травня. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів. Протягом дня було проведено безліч виховних заходів даної тематики. Учні початкової школи виконували творчі роботи з українською символікою. Учні 5, 6 та 7 класів долучилися до створення Вишитої Карти України., а старші класи взяли участь у Квест-грі до Дня Вишиванки, яка мала на меті розширити уявлення про українську вишивку й народний костюм, розвинути художній смак учнів, інтерес до українського народного одягу як складової частини духовної культури українців, виховати любов до українського мистецтва; шанобливе ставлення до національних традицій народної вишивки й історичного костюмів. Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.
17 Травня, 2019 р., 10:18
16 травня у Плав’я-Вадрусівському НВК відзначали День вишиванки. Для кожного українця це не просто типовий елемент побуту, це щось більше, значніше, сакральніше… У вмілих руках наших предків звичайний шматок домотканого полотна перетворювався на унікальний витвір мистецтва, дбайливо прикрашений різнобарвними узорами, кожен з яких у своїй неповторній самобутності мав потайний символ. Крізь вікові хроновороти часу вишиванка всюди супроводжувала наш народ: з нею хрестили дитину, у ній проводжали у кращий світ, з нею сваталися, в ній ходили до церкви… Саме їй був присвячений і сьогоднішній захід. Вся школа, святково вбрана й з піднесеним настроєм, незважаючи на хмарну погоду, взяла участь у флешмобі. Красиві закличні вигуки, бабусині рушники, пісні й просто теплі усмішки учнів… «Гордімося, українці, своїм колоритом! Це ж Україна наша перлами розшита!»
17 Травня, 2019 р., 10:14
Україно, одягни вишиванку, Пригадай, як колись було. Її гордо носило місто, І пишалося кожне село. Україно, носи вишиванку, В будні і свята носи. Бо ніде не знайдеш більше в світі Неповторної диво краси. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. Сьогодні учні та вчителі нашої школи вдягнули вишиванку – національний український одяг – як символ єдності українського народу. Свято розпочалося тематичною лінійкою «Вишиванка – поема життя, закодована вічність в узорах». Ведучі Габаль Софія,  та Веклич Андріана  пригадали присутнім історію української вишивки, значення кольорів та символів, про те, що кожному регіону України притаманна своя вишивка. Зворушливі вірші про українську вишивку декламували учні 6 класу (Мацула Христина, Свистун Олександр, Веклич Софія, Сидор Яна), а також виконали пісню «Моя сорочка- вишиванка» (Мацула Христина, Свистун Олександр). На завершення заходу школярі взяли участь у флешмобі «Бережи українське – носи вишиванку». Проведення такого свята продемонструвало,що всі учасники виховного процесу відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу. Вітаємо усіх зі святом! Слава Україні!

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора