Сколівська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Новини Сколівщини

13 Вересня, 2017 р., 15:49
Спільними зусиллями до єдиної мети прямують фахівці бюро правової допомоги, які знаходяться у територіальній юрисдикції Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Про це та інше говорили на круглому столі, який нещодавно відбувся у приміщенні центру у Стрию. Перед присутніми виступили працівники усіх семи бюро. Вони розповіли про свої цікаві будні, про партнерів та клієнтів, заради яких і працюють.
13 Вересня, 2017 р., 15:40
Сьогодні у межах 24-го Форуму видавців презентували повне зібрання творів Романа Іваничука. Події, зображені в трилогії «Край битого шляху» (1962), відбуваються на Закарпатті. Перша частина «На зламі ночі» охоплює час 1935-1936 рр. Друга частина трилогії «Імлистий ранок» зображає події 1939 року. «Жарінь» (1962) – заключна книга трилогії, вона розповідає про долю ровесників автора, їхні пошуки вірного шляху боротьби та складний процес сприйняття радянського ладу галицькими селянами.
13 Вересня, 2017 р., 15:24
Сьогодні, 13 вересня, у приміщенні Наукової бібліотеки ЛНУ ім. Івана Франка відбулось відкриття VIII Міжнародного бібліотечний форуму. Цьогоріч основна тема заходу  - "Бібліотек@ – від ідеальної до ефективної".
13 Вересня, 2017 р., 12:10
По-перше, випалювання стерні, сухої рослинності та її залишків на полях, уздовж доріг, лісосмуг забруднює повітря на величезних просторах, що завдає шкоди здоров’ю та навколишньому природному середовищу. По-друге, випалювання стерні, сухої рослинності завжди призводить до знищення місць гніздування птахів, місць перебування та знаходження тварин, усього видового складу тваринного та рослинного світу. Багато тварин, птахів гинуть або змушені мігрувати в інші місця, порушуючи природний баланс. По-третє, випалювання стерні, сухої рослинності знищує мікрофлору грунтів, погіршує їх структуру та збіднює грунти. Замість того, щоб стерню і рослинні рештки використати для приготування компостів, органічних добрив, їх просто спалюють. По-четверте, випалювання стерні, сухої рослинності посилює процеси водної та вітрової ерозії земель, що призводить до деградації грунтів та інших негативних наслідків. Випалені поля не можуть захиститися від вітрової ерозії грунтів. По-п’яте, випалювання стерні, сухої рослинності може призвести до пожеж у лісосмугах, лісах, завдаючи великої шкоди природному середовищу.
13 Вересня, 2017 р., 12:06
Закликаємо батьків нагадати дітям  загальні правила дорожнього руху, при пересуванні між домівкою та школою: 1. Ходити треба тільки по тротуарах, дотримуючись правої сторони. 2. По дорогах чи вулицях, де немає тротуарів, потрібно  йти з лівої сторони, назустріч транспорту. 3. Будьте обережні біля дворів, звідки не очікувано може виїхати автомобіль. 4. Переходіть вулицю на перехрестях по пішохідних доріжках або в місцях, де є вказівники ”Перехід”. 5. Переходити вулицю можна тільки на зелене світло світлофора. Червоний і жовтий сигнали світлофора означають, що йти заборонено. 6. При переході впевніться в безпеці: подивіться спочатку наліво, дійшовши до середини дороги,- подивіться направо. 7. Не перебігайте дорогу перед рухомим транспортом. Пам’ятайте, що автомобіль миттєво зупинити неможливо! 8. Автомобілі, автобуси, тролейбуси, які стоять, треба обходити ззаду, а трамваї – спереду. 9. Не чіпляйтесь за рухомий транспорт, не катайтесь на дорозі на велосипедах,  самокатах. 10. Не влаштовуйте ігри на дорозі та тротуарах.
13 Вересня, 2017 р., 10:12
 Законопроект “Про внесення змін до деяких за­конодавчих актів України щодо підвищення пенсій”(від 22.06.2017 № 6614) пропонує зміни до 32 законодавчих актів. ОСНОВНІ ЗМІНИ,  ЯКІ НАЙБІЛЬШЕ ВПЛИВАЮТЬ НА ПЕНСІЙНУ ВИПЛАТУ:
13 Вересня, 2017 р., 09:12
На військову службу за контрактом до рядового, сержантського і старшинського складу приймаються: громадяни призовного віку, які мають вищу, професійно-технічну, повну або базову загальну середню освіту і не проходили строкової військової служби; а також військовозобов’язані та жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою. Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок – до 50 років). Основні вимоги під час відбору:
12 Вересня, 2017 р., 15:56
В рамках реалізації Угоди між Міністерством  аграрної політики та продовольства України  і Міністерством  сільського господарства  та розвитку села Республіки Польща, з метою  створення буферної зони,  на території Сколівського району в період з 18 вересня по 10 жовтня 2017 року  проводитиметься  пероральна  вакцинація диких м'ясоїдних   тварин проти сказу. Для проведення даного заходу буде використана вакцина "Броварас V-RG", яку розповсюджуватимуть з літака.
12 Вересня, 2017 р., 14:56
 Нещодавно у Крушельницькому НВК «ЗОШ І-ІІ ст.- ДНЗ» було проведено круглий стіл з учнями 7 класу на тему: «Дорожня грамота». Метою заходу є формування позитивного ставлення до вимог безпеки в учасників дорожнього руху, обгрунтування важливості дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров’я школярів.
12 Вересня, 2017 р., 14:39
Голова Держенергоефективності Сергій Савчук провів переговори з представниками фінської компанії «Ferroplan» (https://www.ferroplan.fi/en/main/), яка спеціалізується на реалізації екологічних проектів з переробки відходів та очистки води. Наразі компанія вивчає можливості встановлення в українських містах сміттєпереробних заводів з подальшим виробництвом енергії. Такі проекти будуть надзвичайно корисні громадам, адже вирішуватимуть екологічні та енергетичні проблеми. Водночас, для інвесторів важливим питанням залишається рентабельність та окупність встановлення подібних об’єктів.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора